שנתיים.
חד חוגי.
גישה לתחומי המדעים ולטיפול.
אין צורך בסטאז'.
בעל תואר "בוגר במדעי החקלאות" או "בוגר במדעי התזונה". בעלי תארים אחרים מתחומים קרובים ייבחנו בחלק מהמקרים על ידי ועדת הוראה.
השקעה גבוהה בפן המדעי-רפואי, ביצוע מעבדות.
הגשת סמינריונים בכתב ומעבדות. הגשת תזה ללומדים במסלול המחקרי ופרויקט גמר ללומדים במסלול העיוני.
תואר שני בתזונה אפשר ללמוד בישראל רק באוניברסיטה העברית בירושלים.
מטרת לימודי תואר שני בתזונה הינה להכשיר כוח אדם בעל ידע והבנה מעמיקים בתחום מדעי התזונה, אשר יהווה תשתית להמשך מחקר עתידי ולהוראה אקדמית בתחום, כמו גם להשתלב כתזונאים מומחים במסגרת שירותי הבריאות השונים.
לימודי תואר שני בתזונה אורכים שנתיים, והם מתקיימים הן במסלול מחקרי והן במסלול עיוני (ללא תזה). עם זאת, הקבלה למסלול העיוני מותנית בהצגת ניסיון מעשי רלוונטי לאורך ארבע שנים מסיום התואר הראשון. מועמדים אלה יידרשו לעבור גם ראיון קבלה.
במסגרת הלימודים לתואר השני, הן במסלול המחקרי והן בזה העיוני, יוכלו הסטודנטים ללמוד קורסים בנושאים כגון הפרעות אכילה, מסלול העברת סיגנל תוך תאי, גישות מתקדמות באימונולוגיה, תזונת ילדים, ביואתיקה בעידן הטכנולוגיה, אינטראקציה בין תזונה והתבטאות גנטית, ועוד. בנוסף, על הסטודנטים להשתתף במכסה קבועה של סמינריונים מתחומים משיקים, כגון גידולי שדה וירקות, מדעי החיים ווטרינריה, מטעים וצמחי נוי, מדעי הקרקע והמים, ועוד.
ככלל, רשאים להגיש מועמדות בוגרי תואר ראשון בתזונה ובוגרי תואר ראשון במדעי החקלאות בציון סופי 80 לפחות (אם כי רק בוגרי תואר ראשון בתזונה יוכלו לעסוק בפועל כתזונאים, כיוון שרק הם יוכלו לעבור התמחות). מועמדותם של בוגרי תוכניות לימודים בתחומים קרובים אחרים תישקל על ידי ועדת הוראה, והם יידרשו ללימודי השלמה במידת הצורך, בהיקף של 15-30 נקודות זכות ובהם יילמדו קורסים כגון תזונת האדם, משק המים והמלחים באדם, אנטומיה ופיסיולוגיה של האדם, בריאות הציבור, מבוא לביולוגיה מולקולארית ועוד.
לימודי תואר שני בתזונה משיקים בהיבטים רבים לתחומי המדעים והרפואה, ורבים מהקורסים דורשים יכולות וגישה ללימודים אלה, לרבות ביצוע מעבדות כחלק מחובות הקורסים. מעבר לכך, המדובר בתחום שהינו טיפולי באוריינטציה שלו, למרות שפעמים רבות המטופלים אינם בהכרח חולים ממש. לכן, רצוי שהניגשים לתחום יהיו בעלי יכולות טיפוליות.
לימודי תואר שני בתזונה מכשירים את הבוגרים לשמש כתזונאים במסגרת מערכות שירותי הבריאות השונות – החל מבתי-חולים וכלה במתן שירותים במסגרת קופות החולים הפרטיות. עם זאת, לצורך כך יש צורך בתעודת הסמכה, שניתנת לאחר ביצוע סטאז' (הצטרפות לביצוע סטאז' פתוחה רק בפני בוגרי תואר ראשון בתחום; התואר השני אינו מאפשר ביצוע סטאז' במידה והתואר הראשון הינו בתחום אחר). תזונאים יכולים להשתלב במוסדות פרטיים המספקים שירותי ייעוץ תזונתיים, כגון מכוני כושר.
בנוסף, בוגרי התוכנית לתואר שני בתחום יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר במדעי התזונה כמו גם בהוראה במסגרת התוכניות האקדמיות השונות בהן הוא נלמד.
פעמים רבות אנו חושבים על תזונאים, או בשמם הנפוץ יותר – "דיאטנים", כעל מי שיוכלו לסייע לנו להשיל אי-אלו קילוגרמים מיותרים. אולם לתזונאים המומחים יש הרבה מה להציע לנו מעבר לתכניות להורדה במשקל: במובנים רבים אנחנו מה שאנחנו אוכלים, וגופנו הוא כמו מכונה שעל מנת שתתפקד היטב – דרושים לה חומרים שונים.
תזונאי מומחה יידע לשקלל את המרכיבים השונים שנכניס לגופנו, ואת השפעתם של אותם מרכיבים ביחד ולחוד וכך, למשל, להתאים תפריטים תזונה למצבים בריאותיים שונים או לתרופות ולתופעות לוואי שעלולות להיות להן; התזונאי הינו למעשה אחד הגורמים האמונים על שימור מצב בריאות תקין באופן הטבעי והבריא ביותר.