3 שנים.
חד חוגי.
חיבה לתחום, רצון ללמוד ולהתפתח בתחום.
חצי שנה במסלול תזונה קלינית.
חומר מורכב הכולל היבטים רפואיים רבים.
מבחנים מורכבים הכוללים חישובים רבים.
העולם המערבי הפנים בעשור האחרון, כי הדרך לחיים בריאים כוללת תזונה נכונה וספורט. מסלול הלימודים לתואר ראשון בתזונה, מציע תוכנית לימודים המיועדת להכשיר את הלומדים להכיר ולהבין את מרכיבי התזונה על מנת לעבוד עם אנשים ולייעץ להם כיצד לאכול באופן נכון וכן לחנך לתזונה מזינה ובריאה. לימודי תזונה מתרכזים בצריכת מזון כחלק ממדעי הרפואה ומספקים ידע רב היקף בנושאי מזון ובריאות.
בין נושאי הלימוד ניתן למצוא התייחסות לנושאים: אנטומיה, ביוכימיה, מתמטיקה, מיקרוביולוגיה, אחסון פירות וירקות, אנליזה של מזון, איכות המים, פיסיקה, חקיקה בתחום המזון, ניהול שירותי מזון, כימיה של מזון ועוד. ניתן ללמוד את מסלול הלימודים לפי בחירה אישית במסלול מדעי המזון, מדעי התזונה, תזונה קלינית ועוד.
לימודי תואר ראשון בתזונה מקנים ידע רב אודות תזונת האדם ומדעי הבריאות בכלל תוך התייחסות למזון מרפא מחלות, דיאטות למינהן, תהליכים נפשיים ורפואיים, תזונה קלינית, דיאטות השמנה, תזונה מונעת מחלות, הפרעות אכילה, ועוד.
תואר ראשון בתזונה מתאים למתעניינים בתחום הרפואי ורוצים להתמקצע בלימודי תזונה כחלק אינטגרלי ומהותי המשפיע על בריאות הציבור. מי שמוצא את נושא התזונה כתחום חשוב לקידום הבריאות ואורח חיים בריא ונכון חשוב לו כדרך חיים.
בוגרי התואר יוכלו לעסוק כדיאטנים, תזונאים, מנהלי מערכות מזון, מפתחי מזון, יועצי תזונה, מדריכים ועוד. כל זאת במסגרת פרטית או ציבורית, וכן בקופת החולים או בתי החולים, תעשיית המזון, כעצמאיים או כשכירים.
לימודי תואר ראשון בתזונה מתמקדים בתזונה נכונה ומותאמת לאכלוסיה השונה, מתוך אמונה שמזון פירושו בריאות, ולכן חשוב לדעת ולהכיר את מרכיבי המזון השונים ולדעת להתאים אותם לאכלוסיה השונה, תוך התייחסות למצב בריאות קיים. תוכנית הלימודים כוללת קורסים כדוגמת: ביוטכנולוגיה, ביוכימיה, מתמטיקה, מים בתעשיית המזון, הכנת מזון, חישת מזון, כימיה אורגנית, טכנולוגיית המזון ועוד. תוכנית הלימודים אינה קלה ומצריכה השקעה רבה מצד הלומדים וכן נטייה מתמטית ריאלית, ישנם נושאים רבים מתחום הרפואה אשר נלמדים במסגרת זו.
מעבר לאופנה חולפת להיות 'רזה', תזונה נכונה ובריאה היא ללא ספק צורך מהותי וחשוב לאיכות חיים ואריכות ימים, לבוגרי התואר הזדמנות לפעול לטובת בריאות הציבור ולסייע באופן תעשייתי ו/או פרטי לטובת העניין. התזונה מסייעת למניעת מחלות וכן לטיפול והקלה בסימפטומים של מחלות הכוונה נכונה של החולים יכולה לשפר באופן משמעותי את בריאות החולה וכן לסייע למעונינים לרדת במשקל לעשות זאת בדרך בריאה ונכונה לגופם.