הרפואה עוסקת בעיקר באבחון מחלות על רקע מחקר וניסיון קודם. הרפואה מתבססת כל הזמן על התובנות החדשות בנוגע למדעי הטבע, מדעי החיים ומדעי הרוח. המילה "רפואה" היא שם כללי לתחומים רבים כגון: רפואה פנימית, רפואת אף אוזן גרון, גסטרולוגיה, רפואת עור ועוד. עם השנים והתפתחות המדע, הרפואה מצליחה להאריך את תוחלת החיים ולעזור בריפוי של מחלות, למרות שעדיין רב הנסתר על הגלוי. הרפואה התחילה כבר בתקופה הפרהיסטורית, בתקופה זו האדם הקדמון הסיק מניסיונו לגבי טיבם של הצמחים וניסה לטפל בעזרתם בפצעים ומחלות. הניסיון בריפוי מחלות עבר מדור לדור כשכול דור הוסיף ידע וניסיון לדור הקודם.
לתת לסטודנט לרפואה את הידע הגישה הקלינית, מיומנות וערכים שבאמצעותם הוא יוכל גם לקבל מן החולה מידע עבור מצבו וגם לבדוק בעצמו את החולה ולהגיע למסקנות לגביי מצבו של החולה והגישה הטיפולית המתאימה לו. בנוסף הסטודנט ילמד כיצד לנסות לאבחן ולפתור מצבים רפואיים שאינם מוכרים, על בסיס של חשיבה מחקרית וסיוע במאגרי מידע רפואיים. לימודי הרפואה היום שמים דגש רב על יחס רופא-חולה, כשבראש ובראשונה תעמוד לנגד עיני הרופא טובתו של החולה.
לימודי הרפואה מתאימים לכל אדם אשר רוצה לעסוק במקצוע הרפואה בעתיד, לאחר שלושת השנים הראשונות ללימודים, אפשר לבחור את תחום ההתמחות כגון: רפואת ילדים, רפואה פנימית, רפואת משפחה, רפואת חירום ועוד.
לאחר הלימודים הכללים של הרפואה ניתן להתמחות בתחומים שונים של רפואה כגון:
ילדים בניגוד למבוגרים, אינם יכולים לקבל החלטה רפואית בעצמם, דבר זה משנה את כל הליך הטיפול בילד והרבה פעמים יכול גם להקשות על זיהוי המחלה שממנה סובל הילד. ברפואת ילדים נבדק גם הקשר בין הילד לבין המשפחה שלו, הרופאים צריכים להתייחס לכל המשפחה בזמן הטיפול בילד. רופא שרוצה לעסוק ברפואת ילדים צריך לסיים התמחות של 4 וחצי שנים בתחום רפואת הילדים.
רפואת אף אוזן גרון היא חלק מרפואה הכירורגית והיא מתמחה בטיפול במחלות הקשורות למערכת האף, האוזן והגרון ולעיתים גם הצוואר והראש. כדי לקבל תואר מומחה אף אוזן גרון, צריך לעבור התמחות של חמש וחצי שנים כשמתוכן ארבע וחצי שנים במחלקת אף, אוזן גרון.
רפואת חירום נועדה לתת תשובה במצב של סיכון מיידי לחייו של האדם, כגון פגיעה במערכת הנשימה, סיכון לאחד האיברים בגוף, הפרעת קצב, דום לב, הלם ועוד. מטרת רופאי החירום היא לייצב את מצבו של החולה עד ההגעה לבית החולים.
לימודי רפואה נמשכים שבע שנים: שלוש שנים ראשונות הן של לימודים פרה-קליניים, שלוש שנים נוספות הן של לימודים קליניים והשנה האחרונה היא שנת סטאז' בבית חולים באחת המחלקות שנבחרות בדרך כלל על ידי הסטודנט.
במסגרת לימודים זו נלמדים הנושאים: ביולוגיה של התא, כימיה כללית, פיזיולוגיה, גנטיקה, מטבוליזם, מדעים, נוירוביולוגיה ועוד. לאחר שלב זה שנמשך כשלוש שנים, ישנם הלימודים הקליניים ובהם נלמדים הנושאים: רפואת ילדים, פסיכיאטריה, הרדמה, אונקולוגיה, רפואה פנימית ועוד. לימודים אלו נמשכים כשלוש שנים, השנה השביעית ללימודים היא שנת הסטאז' שבהם הסטודנטים עושים התמחות באחת מהמחלקות הפנימיות בבתי החולים.
בסיום לימודי רפואה תוכלו כמובן להיות רופאים במסלול שבו בחרתם להתמחות, בנוסף בוגר לימודי רפואה יכול להמשיך במחקר או בהוראה.
עקב הביקוש הגבוה ללימודי רפואה, מיעוט המוסדות והחומר הלימודי הלא פשוט, תנאי הקבלה ללימודי רפואה נחשבים לקשים במיוחד. מידי שנה מתקבלים רק כ- 400 סטודנטים בארץ ללימודי רפואה. תנאי הקבלה הראשונים הם בדרך כלל ממוצי של 110 בבגרויות וציון של 750 נקודות בפסיכומטרי. לאחר השלב הזה יעבור סטודנט מבחני מו"ר, מרק"ם וגם ראיון אישי.
בנוסף לתנאי הקבלה הקשים וללימודים המפרכים, מקצוע הרפואה דורש מלבד השקעה של שבע שנות לימוד, לימוד אינטנסיבי גם במהלך העבודה, זאת מכיוון שמקצוע הרפואה מתחדש כל הזמן והרופאים צריכים לעבור השתלמויות ולקרוא כל הזמן מאמרים ושיטות רפואה כדי להישאר עם האצבע על הדופק. גם העבודה עצמה נחשבת לעבודה קשה מאוד, לפעמים של 24 שעות ביממה ללא רגע מנוחה, השכר לפחות בהתחלה נחשב לנמוך מאוד.
אבל, אדם שיודע שהייעוד שלו הוא לעזור לאחרים ולהציל חיים, יודע גם שהגמול שבמקצוע הרפואה הוא גמול עצום שאי אפשר לסכמו במילים, הסיפוק של הרופא ברגע שהוא הצליח למצוא פתרון לסבלו של החולה הוא עצום. האתגר במקצוע הרפואה מוסיף עניין יומיומי וכמובן התודה של החולה ובני משפחתו לאחר ההחלמה, האושר על פניהם, מהווים את הגמול הגדול ביותר.