אם גם אתם מאמינים שכאב ראש הוא יותר מאיתות עצבי שאפשר לשכך, שלדברים יש מקור, ורצוי לטפל בו; אם תמיד רציתם לטפל ולשפר את איכות חייהם של הסובבים אתכם – כנראה שהרפואה הסינית היא המקום בשבילכם.
הרפואה הסינית הינה מסורת רפואית טיפולית בת אלפי שנים ובניגוד לרפואה המערבית, היא מתייחסת לאדם בהיבט "מאקרו", באופן הוליסטי: האדם כמכלול הרבדים שונים המרכיבים אותו, גוף, נפש ורוח, ואלה הסובבים אותו, האנשים הסובבים אותו, הטבע והעולם. תפישת , העולם הסינית מתמקדת ברעיון האיזון, וביחס לאדם, היא דוגלת באיזון בין גוף ונפש. בעיה בריאותית, על פי תפישה זו, היא תוצר של הפרת איזון זה, ועל כן מכוונים הכלים השונים העומדים לרשותה של הרפואה הסינית להשבת האיזון.
לימודי הרפואה הסינית מכוונים להקנות למטפלים ידע מקיף ומעמיק בפילוסופיה העומדת בבסיס הרפואה הסינית, ידע באבחון ובשיטות הטיפול השונות הזמינות בתחום, התאמתן לבעיות שונות כמו גם שילובים ביניהם על מנת לטפל בחולה באופן מקיף וכולל ככל האפשר. בנוסף, הלימודים שמים דגש על הקניית ידע נרחב מתחום הרפואה המערבית, על מנת לאפשר למטפל בשיטה הסינית לשקלל באופן מיטבי את כלל היבטי הטיפול בחולה. חשוב לציין כי לימודי הרפואה הסינית בארץ אינם מוכרים כתואר אקדמי. חלק ממוסדות הלימוד מקיימים קשרי גומלין עם מוסדות בחו"ל, במסגרתם יכולים הבוגרים להמשיך לקבל תואר אקדמי בתחום ואף להמשיך ללימודי תואר שני.
הדיקור הינו טכניקה הכוללת החדרת מחטים דקות ובלתי מורגשות לנקודות מסוימות בגופו של המטופל, הממוקמות לאורך "מרדיאנים" שהינם תעלות בהן זורמת האנרגיה המניעה את האדם, המכונה "צ'י". הפילוסופיה העומדת בבסיס רעיון הדיקור הוא שמקורן של רוב הבעיות הוא בחסימה בזרימת האנרגיה, ופעולת הדיקור נועדה לשחרר את החסימה.
הטווינא הינה המקבילה הסינית לפיזיותרפיה. הבסיס הוא שחרור חסימות אנרגטיות, באמצעות עיסוי, הפעלת לחץ פיזי או מגע אחר במפרקים (המכונים "שמונת השערים") ובנקודות שונות בגוף, המקבילות לנקודות הדיקור. המטרה היא לגרום לאנרגיה, ה"צ'י", לנוע בחופשיות הן בתעלות והן בשרירים עצמם.
מזה אלפי שנים עושה האנושות שימוש בצמחי מרפא שונים שעל סגולותיהם עמדה לצורך ריפוי מחלות או שמירה על בריאות לאורך זמן. עם התפתחות המחקר הטכנולוגי נחקרו רבים מהצמחים ומהחומרים הפעילים בהם נרקחו תרופות שונות, ידע זה מהווה נדבך מדעי לידע המסורתי שהצטבר משך אלפי שנים במסגרת הרפואה הסינית. תרכובות המוכנות מהצמחים השונים מותאמות באופן אישי ככל האפשר למטופל ולצרכיו, והן משמשות הן כאמצעי לטיפול ראשוני למחלה מסוימת, או כטיפול תומך, בשילוב עם שיטות טיפול נוספות.
מרבית תכניות הלימודים המלאות ברפואה סינית אורכות בין שלוש לארבע שנים. בנוסף, קיימות מספר אפשרויות במוסדות הלימודים השונים ללימודי המשך והתמחויות ספציפיות. חלק ממוסדות הלימוד כוללים במסגרת הלימודים גם תקופת התמחות (סטאז').
המטפלים ברפואה סינית יוכלו להשתלב במערכי רפואה משלימה המוצעים במסגרת קופות החולים השונות, במרכזי טיפול פרטיים או לעבוד כמטפלים עצמאיים. באמצעות הרפואה הסינית אפשר לטפל במגוון בעיות ומחלות רפואיות: אקנה, אלרגיה, בעיות גניקולוגיה, דיאטה והרזיה, בעיות פריון, בעיות כבד, יובש בעיניים, בעיות עור, אסטמה של העור, מחלת הנשיקה ואף סרטן.
"רופא, רפא את עצמך" היא אמירה ידועה בתחום הרפואה המערבית דווקא, אבל נדמה שאת ביטויה המלא ביותר מקבלת האמירה דווקא בתחום הרפואה הסינית, כיוון שמדובר ביותר ממקצוע הולך ומתפתח, אלא בדרך חיים. הלימודים, השמים דגש על חיים מאוזנים, מיטיבים, בראש ובראשונה, עם הלומדים עצמם, ההופכים קשובים ומודעים יותר לגופם, לנפשם ועל ידי כך, הופכים למטפלים טובים יותר בבני אדם. בעולם הקדחתני בו אנו חיים, יש כנראה מה ללמוד ממסורות בנות אלפי שנים וטכניקות שכל תכליתן לאפשר לגוף ולנפש איזון, שקט ורוגע – ובריאות מתמשכת.