מידע הכרחי למועמד לקלינאות תקשורת

עובדות על תחום הלימודים

  • קלינאות תקשורת הוא תחום פרא-רפואי מקיף ורחב מאוד, התחום כולל אבחון וטיפול בהפרעות מכל הקשת התקשורתית – דיבור, שמיעה, שפה, תקשורת לא מילולית, הפרעות בבליעה (פיזית) ועוד. קלינאות תקשורת הוא תחום חשוב מאוד שנוגע לחייהם של ילדים רבים אך גם למבוגרים הסובלים מהפרעות שונות, חלקן תלויות גיל כמו הפרעות שמיעה וחלקן רבות שנים שלא עברו טיפול. העוסקים בקלינאות תקשורת גם עוסקים באבחון הפרעות שונות ובעיקר עוסקים במתן טיפולים רלבנטיים ומקצועיים, אשר נועדו כמובן לשפר את ההפרעות השונות ובכך את איכות החיים של מטופליהם.
  • קלינאות תקשורת ניתן ללמוד בישראל בחלק מהאוניברסיטאות ובמכללות מסוימות, התחום נלמד באופן טבעי כחלק מהפקולטות לבריאות/רפואה. קלינאי תקשורת יכולים לעבוד במערכות החינוך השונות, במערכת הבריאות (בתי חולים, קופות חולים וכדומה), במגזר הפרטי במכוני אבחון וטיפול, מכוני שמיעה, מכוני טיפול בילדים או במבוגרים וכן הלאה.

מחקרים וחדשות עדכניים

  • לאחרונה התחום של קלינאות תקשורת עלה לכותרות בצורה מסוימת עם הסרט אשר זכה באוסקר הסרט הטוב ביותר לשנת 2010, "נאום המלך". בסרט מתואר יורש העצר הבריטי אשר מתמנה למלך ועליו לשאת נאום חשוב, אך גיבור הסרט סובל מבעיית גמגום קשה, לכן על מנת לפתור אותה הוא פונה לקלינאי תקשורת שעושה שימוש בשיטות שונות ומגוונות על מנת לשפר את הבעיה עד לנאום המוצלח ונטול הגמגום. גורמים מקצועיים כבר חוזים עלייה בפופולאריות של התחום בקרב הציבור ומועמדים ללימודים ברחבי העולם.
  • קופת חולים מכבי פרסמה בראשית 2011 מחקר בנוגע לשיעור הילדים האוטיסטים בישראל, הקשת האוטיסטית היא רחבה מאוד והיא מהווה חלק חשוב מאוד בתחום של קלינאות תקשורת. מהמחקר עולה כי שיעור הילדים האוטיסטים זינק פי שלושה מאז שנת 2003 ועד 2011, אחד מכל 200 ילדים נחשב אוטיסט ורוב מכריע של הסובלים מהפרעות אוטיסטיות הם בנים. כמו במחקרים דומים אחרים בעולם, לא ברורה הסיבה לעלייה חדה זו (שקיימת במדינות רבות אחרות), האם מדובר על שיפור בדיווח ואבחון או על עלייה פתולוגית אמיתית שמקורה עדין אינו מוסבר. אך המסקנה הברורה היא שבהחלט צריך להכשיר יותר קלינאי תקשורת מקצועיים לטיפול בכל הילדים האלו.

תוכניות וסרטונים לצפייה

ספרים מומלצים

  • הילד הלא מתואם / קרול סטוק קרנוביץ
  • לגדל ילד עם אוטיזם / שרה ריצ'מן
  • תסמונת אספרגר / ג'וליה ליץ' וגיל סטיבנסון
  • דיספרסיה / קייט ריפלי, בוב דאיינס וג'ני בארט

שאלות נפוצות

כמה זמן נמשכים לימודי קלינאות תקשורת?
הלימודים אורכים ברוב המקרים 3.5 שנים (7 סמסטרים), מדובר על תקופה מעט ארוכה מהרגיל לתואר ראשון בגלל מרכיב ההתנסות שנכלל לאורך כל שנות הלימודים ומכיוון שמדובר על מקצוע פרא-רפואי מורכב ומקיף.

האם אני חייב לבחור התמחות במקצוע?
ברוב המוסדות האקדמיים אין חובה לבחור התמחות רשמית, בהחלט ניתן לבחור קורסי בחירה או סוגי התנסויות בעלי נגיעה ישירה לתחום ספציפי. התמחויות לדוגמא הן קלינאות תקשורת בתינוקות ובגיל הרך, טיפול בילדים, קלינאות תקשורת בהתמחות לגבי הפרעות שמיעה או התמחות בהפרעות דיבור וכן הלאה.

מה הוא גובה שכר הלימוד ללימודי קלינאות תקשורת?
על פי רוב מדובר על שכר לימוד אוניברסיטאי מפוקח ומסובסד, כ-9,500 ש"ח לכל שנת לימודים.

האם תנאי הקבלה למסלול לימודי קלינאות תקשורת הם קשים?
בהחלט כן, התחום הפך מאוד פופולארי בשנים האחרונות בקרב מועמדים ללימודים (בעיקר מועמדות) ולכן המוסדות האקדמיים הקשיחו את תנאי הקבלה. מעבר לכך מדובר על תחום מקיף שמחייב מקצועיות ללא פשרות וגם מסיבה זו מונהג מנגנון סינון קפדני אשר נועד לקבל רק את הטובים והמתאימים ביותר. תנאי הקבלה כוללים ממוצע בגרות של מעל 90 ופסיכומטרי של כ-650, מעבר לציונים אלו יש לרוב צורך לעבור ראיון אישי ומבדק התאמה ספציפי למסלולי קלינאות תקשורת.

אתרי אינטרנט

קבל מידע על לימודי קלינאות תקשורת
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי קלינאות תקשורת
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר