קלינאי תקשורת הוא (או היא, כי רוב העוסקים במקצוע הן נשים) בעל מקצוע אשר מתמצא בצורה מקיפה בכל המגוון הרחב של הפרעות תקשורת ודרכי הטיפול בהן. הדגש המקצועי של קלינאי תקשורת הוא כמובן עבודה מול ילדים אשר סובלים מהפרעות תקשורת, החל מילדים "רגילים" עם לקויות למידה כאלו ואחרות המלוות בהפרעות תקשורת ועד ילדים מכל טווח הקשת האוטיסטית, לקויי שמיעה, ילדים עם הפרעות בדיבור או בשפה וכן הלאה. קלינאי תקשורת חייב להיות בעל ידע מקצועי רב ויכולות טיפוליות איכותיות ביותר, מדובר על תחום רגיש ועדין שבו לכל אפקט טיפולי יש השפעה גדולה, קלינאי תקשורת לומדים כיצד להיות מטפלים רגישים הקשובים לצורכי מטופליהם, כמו כן הם לומדים להוביל ולהדריך אנשים אחרים הקשורים לילד המטופל כגון: מורים, יועצים וכמובן ההורים, במהלך המסלול הטיפולי.
בעלי מקצוע העוסקים בתחום הפרעות התקשורת והטיפול בהן עוברים מסלול לימודים פרא-רפואי מקיף של כ-3 שנים ברוב המקרים. עיקר הדגש בלימודים ובעבודה עצמה הוא על ילדים, אך בהחלט יש נגיעה רבה בשני מקרים גם בעולם המבוגרים. התחום מוצע בתכניות לימוד באוניברסיטאות ובמכללות שונות.
קלינאי תקשורת יכול להשתלב בעובדה בכמה מסגרות טיפוליות כגון מערכת החינוך (לכל הגילאים), מערכות בריאות שונות, מסגרות של חינוך מיוחד, מכוני אבחון וטיפול פרטיים, עבודה בעמותות ומלכ"רים וכמובן מתן שירותי קלינאות תקשורת באופן פרטי. יום העבודה של קלינאי תקשורת הוא יום עבודה מאוד דינמי אשר כולל כמובן עבודה מול מטופלים רבים, כאשר מגוון ההפרעות בו נתקל כל בעל מקצוע נקבע על פי מהות העבודה והגוף בו קלינאי התקשורת עובד.
יום העבודה יכול לכלול פגישות אבחון וטיפול מול ילדים או מטופלים מבוגרים, פגישות עם גורמים שונים המעורבים בחיי המטופל ופגישות התייעצות וקבלת החלטות עם גורמים נוספים המעורבים בטיפול בהפרעת התקשורת במטופל ספציפי. אין ספק כי מדובר על עבודה אשר עשויה להיות מתישה וקשה נפשית ורגשית, אך בו זמנית היא גם מתגמלת מאוד ומעניקה כל כך הרבה למטפלים עצמם אשר מסוגלים לשפר משמעותית את התפקוד ואת החיים של מטופליהם.
על מנת לעבוד בתור קלינאי תקשורת יש לעבוד במשך שנה אחת תחת השגחה של קלינאי תקשורת מוסמך ובעל רישיון במקום עבודה מאושר. לאחר תקופת סטאז' זו ניתן לקבל רישיון עבודה ממשרד הבריאות. לימודי קלינאות תקשורת עצמם אינם מחייבים בחירת התמחות, אך כמובן שכל סטודנט בוחר תחום בעל עניין אישי עבורו מבחינת קורסי הבחירה וההתנסויות הקליניות.
התחום של קלינאות תקשורת בהחלט צומח וצובר תאוצה בשנים האחרונות מבחינת ההבנה המקצועית והציבורית לגבי היכולות של המטפלים בתחום, וגם מבחינת הפופולאריות של לימודי התחום. שוק העבודה הוא רחב ומאפשרת השתלבות מהירה ויחסית קלה בתפקידים שונים. קלינאי תקשורת בישראל מועסקים במקומות רבים החל מבתי חולים ומערכות החינוך ועד מכוני שמיעה פרטיים או מכוני טיפול בילדים וכן הלאה.
אין ספק כי רמות השכר ההתחלתיות אינן משכורות שמתעשרים מהן, אך לרוב זו אינה הסיבה המרכזית לבחירה בתחום מרתק וחשוב זה. המשכורות ההתחלתיות נעות סביב שכר מינימום או מעט גבוה ממנו אך במהרה מתקדמים והמשכורות מטפסות במידה מסוימת, משכורת ממוצעת של קלינאי תקשורת היא כ-7,000 ש"ח לחודש. קלינאי תקשורת העוסק בתחום באופן פרטי יכול לגבות כ-150 ש"ח לשעה ומעלה, בהתאם לוותק ולניסיון כמובן.
היתרונות של לימודי קלינאות תקשורת הם בכך שמדובר על תחום בצמיחה משמעותית בישראל. ניתן להשתלב בקלות בשוק העבודה במגוון תפקידים וגופים. קלינאי תקשורת עוסקים בתחום אשר מאפשר להם להוות גורמים בעלי השפעה מהותית על איכות החיים של מטופלים רבים, מילדים ופעוטות ועד מבוגרים וקשישים.