וטרינר הוא רופא של בעלי חיים, על כל המשתמע מכך, הוא בעל מקצוע שמחזיק בידע עצום ומקיף לגבי אבחון מחלות ושאר פתולוגיות בבעלי חיים וכמובן שהוא יכול להציע או לבצע אפשרויות טיפול שונות. וטרינרים הם בעלי מקצוע אשר מתמחים במגוון רחב מאוד של בעלי חיים, הנבדלים זה מזה לא רק במראה אלא גם במערכות הביולוגיות, בפתולוגיות ובטיפול – למשל ההבדלים הגדולים בין וטרינריה לחיות קטנות לעומת וטרינריה לחיות משק גדולות. בדומה לרופא לבני אדם, גם וטרינר הוא בעל מקצוע אשר למד שנים רבות על מנת לעסוק במקצוע החשוב והמרתק הזה, 7 שנים לפחות עבור לימודי וטרינריה בישראל ולפחות 5 שנים של לימודים במסלול מקוצר בחו"ל.
וטרינר אשר למד את התחום בישראל יכול להיות רק בוגר של האוניברסיטה העברית משום שהיא היחידה שמציעה מסלול לימודים בתחום, לכן וטרינרים רבים עוברים את הכשרתם בחו"ל ולאחר מכן חוזרים לישראל לעבודה. וטרינר יכול לעסוק בתחום לאחר סיום הכשרתו האקדמית והוא יכול להמשיך ללימודי התמחויות שונות לגבי בעלי חיים כך שיוכל להשתלב בתפקידים ספציפיים או להעמיק את ידיעותיו בתחום מסוים.
יום העבודה של וטרינר הוא מאוד דינמי, גם עבור וטרינר שעובד במרפאה פרטית שעוסקת בעיקר בבעלי חיים ביתיים קטנים ובהחלט שעבור רופא בעלי חיים שעוסק ברפואת חיות משק ומסתובב במשקים ואזורים שונים. בכל מקרה, עבודתו של הוטרינר מפגישה אותו עם בעלי חיים רבים ושונים, מקרים ופתולוגיות שונות ושיטות טיפול מגוונות בהתאם לכל מקרה. יום העבודה של וטרינר כולל בדיקות אבחנתיות לבעלי החיים שבאחריותו, הענקת טיפול לפי הצורך, בדיקות מעקב והמשך טיפול, ביצוע ניתוחים שונים וכן הלאה כפי שניתן לצפות מעיסוק בתחום רפואי. וטרינר אשר עוסק ברפואת חיות משק עשוי להיות "מוקפץ" בשעות לא שגרתיות לטיפול דחוף בחיה כזו או אחרת, במקרים רבים יש מרכיב של עבודה במשמרות או בכוננות.
על מנת להתחיל לעבוד בוטרינריה בישראל אין חובה של תקופת התמחות כפי שקיים ברפואת בני אדם, אך כן יש חובה לעבור מבחני הסמכה של משרד הבריאות ולעמוד בכל התקנים של השירותים הוטרינריים. ברוב המקרים בוגרים צעירים בכל מקרה עובדים בצמוד לרופא ותיק יותר וכמו כן, חלק משמעותי ממסלול ההכשרה (לפחות בישראל) הוא עבודה מעשית בבית חולים וטרינרי. מבחינת בחירת התמחות במסגרת לימודי וטרינריה, אין חובה כזו והלימודים הבסיסיים הם כלליים לכל המתעתדים לעסוק בתחום. עם סיום הלימודים וקבלת תואר ד"ר לוטרינריה ניתן להמשיך ללימודי התמחות בתחום ספציפי כמו בריאות הציבור, פתולוגיה, כירורגיה, רפואה פנימית, רפואת עיניים, נוירולוגיה ועוד.
שוק העבודה עבור בוגרי וטרינריה כולל בעיקר 3 אפשרויות עיקריות אשר כוללות מגוון תפקידים ותחומי התמחות:
הגוף הגדול ביותר לשירותים וטרינריים לחקלאות הוא האגודה שנקראת "החקלאית", רופאיה משרתים בכל הארץ ועוסקים במתן שירותי רפואת בעלי חיים לרפתות, אורוות, דירי צאן ושאר משקים חקלאיים עם בעלי חיים.
כמו לגבי רפואת בני אדם, גם וטרינר יכול להשתלב בשוק העבודה יחסית בקלות וגם בתחום של בעלי חיים רמות השכר ההתחלתיות אינן גבוהות ברוב המקרים. עם צבירת וותק מסוים השכר עולה ובתור שכיר רמת ההכנסה הממוצעת בהחלט נגזרת מרמת המקצועיות ושנות ההשקעה של בוגרי וטרינריה. וטרינר פרטי בעל מרפאה יכול להרוויח הרבה לעומת שכירים, אך עבודה זו כוללת את כל האחריות שמגיעה עם ניהול של עסק פרטי. רמות השכר מגוונות מאוד ונעות מ-8,000 ש"ח למתחילים ועד מעל 20,000 ש"ח לתפקידים בכירים יותר.
ללימודי וטרינריה יש יתרון בשוק כי בהחלט קיים צורך לאנשי מקצוע טובים כל הזמן, בין אם במגזר הפרטי (שבו יותר קשה להצליח בשלב ראשון) ועד לעבודה כוטרינר שכיר בגוף כזה או אחר. מדובר על תחום שמחייב התמקצעות ולימודים מקיפים מאוד ולכן אין היצע עצום של בוגרי וטרינריה, דבר המהווה יתרון להשתלבות בעבודה. אי אפשר לומר שללימודים בארץ יש יתרון ברור על לימודים בחו"ל כי גם גורמים מקצועיים בענף מבינים שעם מוסד לימודים יחיד בישראל רבים יאלצו ללמוד בחו"ל.