להיות אנימטור

בעל המקצוע

אנימטור הוא בעל מקצוע אשר חייב שתהיה לו יכולת מעולה לדמיין תוצאה סופית, או חזון יצירתי כלשהו וכמובן שאת היכולות הטכניות והכישרוניות ליישם את החזון על גבי לוח השרטוט או המחשב. באופן טבעי אנימטורים ניחנים בחוש יצירתי ודמיון מפותחים מאוד ובמקרים רבים בראייה קצת שונה מהרגיל של העולם ובעיקר עולם המדיה הדיגיטלית. האנימטור צריך להיות מסוגל גם להבין מצוות ההפקה, על התפקידים השונים בו, מה השאיפה והחזון עבור התוצאה הסופית וגם להוציא לפועל חזון זה תוך מתן מגע אישי ורלבנטי משל עצמו.

אנימטורים כיום צריכים להיעזר ולשלוט במגוון כלים יצירתיים שחלקם מתקדמים ביותר, ומצד שני להיות בעלי ידע מקצועי בסיסי של איורים וציורים בטכניקות הישנות של עט ונייר. עולם האנימציה מתקדם ומהפכני כיום כפי שלא היה מעולם, בעיקר הודות לפיתוח טכנולוגיות מרשימות ביותר וכניסת התחום למיינסטרים לגבי דברים והפקות רבות. בישראל ניתן להיות אנימטור מקצועי לאחר לימודים אקדמיים, אך לעומת תחומים אחרים, רוב העוסקים בתחום הם בוגרים של מכללות פרטיות ומקצועיות למיניהן – גם מוסדות הלימוד המכובדים יותר הם הפרטיים והמקצועיים שמתמקדים בתחומי האמנות השונים.

איך נראה יום עבודה

יום העבודה של אנימטור בימינו כולל בעיקר עבודה מול מחשב ושימוש בתוכנות גרפיות מתקדמות ביותר, לצד ביצוע שרבוטים ושאר עזרים יצירתיים מסורתיים יותר. העבודה היא מגוונת ודינמית מאוד בהתאם לסוג ומהות ההפקה שעליה עובד האנימטור באותה תקופה. ביצוע עבודת אנימציה מתחילה בשלב הרעיוני, ביצוע סקיצות וכדומה. לאחר גיבוש רעיון וחזון סופיים האנימטור יחל לצייר ולהכין את ההפקה הרלבנטית והביום, לאחר מכן, יש לערוך את התוצאה ולהפיק ממנה סרטון או כל תוצר רלבנטי אחר. כמו עבודות אחרון בתחומים אמנותיים ויצירתיים, לא תמיד יש שגרת עבודה קבועה ומסודרת ולעיתים יש לעבוד שעות רבות ותחת לחץ ולעיתים יש להוריד הילוך ולחכות להשראה.

התמחות

מסלולי הלימוד לאנימציה לרוב כוללים תחום התמחות, או התמקדות בתחום מסוים בעולם האנימציה. הלימודים נעים מלימודי אנימציה כלליים שכוללים בסיס תיאורטי ומקצועי לכלל ענפי האנימציה ועד לימודים ספציפיים לתוכנות מחשב מסוימות או טכניקות למיניהן. התמחויות או מסלולים אפשריים הם:

  • מסלול מקוצר של שנה אחת, לימודי תעודה הכוללים את כל תחומי הבסיס ההכרחיים לתחם האנימציה הממוחשבת, לטלוויזיה, קולנוע ומדיה דיגיטלית אחרת.
  • אנימציה למדיה חדשה – בעיקר אנימציה ממוחשבת.
  • הנדסאי אנימציה – חלק מלימודי תקשורת חזותית, כולל גם לימודי הדמיה.
  • לימודי אנימציה על תוכנות ספציפיות, למשל תוכנת האנימציה המובילה "מאיה".

שוק העבודה והשכר

מבחינת עבודה, אנימטורים יכולים להשתלב בהקפות שונות בתור עצמאים/פרילאנסרים, להיות אנימטורים שכירים בחברות הפקה, או אולפני אנימציה שונים, או לפתוח משרדי הפקה עצמאיים עם עובדים וכדומה. אנימטור יכול לעבוד בתעשיית הפרסום, בחברות עסקיות שונות במחלקת השיווק או הפיתוח, בטלוויזיה, הפקות קולנועיות, באנימציה למחשבים ואתרי אינטרנט, תפקידי אנימציה בתחומי הפוסט פרודקשן ועוד.

משכורת של אנימטורים הן סבירות ומעלה, כמובן שבשנים הראשונות ובעבודה בתפקידים זוטרים בעולם הפרסום או הטלוויזיה המשכורת לא גבוהות מאוד, אך במהרה ניתן להגיע למשכורות של כ-10,000 ש"ח בחודש. אנימטורים עצמאיים ומצליחים שיש להם משרד או חברות פרטיות מגיעים לרמות הכנסה משמעותיות מאוד ולעבודה על הפקות בקנה מידה גדול מאוד.

יתרונות בשוק

עולם האנימציה והמדיה הדיגיטלית רק הולכים וצומחים, יותר ויותר אנשים נחשפים לתכנים של אנימציה והתחום מקובל מאוד כיום, על ידי הציבור, ועל ידי גופים שונים שזקוקים להפקות שונות – מפרסום ועד סרטי קולנוע. לבוגרי לימודי אנימציה יש יתרון בכך שמדובר על עבודה בתחום שמתפתח באופן תמידי ועם הגידול בחשיפה, האפשרויות להשתלב בתחום רק הולכות וגדלות כל העת.

קבל מידע על לימודי אנימציה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי אנימציה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר