כול חברה זקוקה למנהל הבקיא במימון, כבר בראשית דרכה החברה צריכה לדעת כיצד להשיג את הכסף הראשוני הנחוץ לה לצורך הקמת העסק ותפעולו כגון: מציאת מקום שממנו היא תוכל לפעול, העסקת עובדים בחברה, קניית הציוד המתאים, הכשרת עובדים מקצועית, קניית הטכנולוגיה הנחוצה לחברה, השגת רשיונות לפעילות, רכישת רכבים או השכרתם ועוד.
בהמשך דרכה החברה זקוקה לאדם שידע כיצד לחלק את עוגת התקציב של החברה בצורה הטובה ביותר אשר תניב את מירב התועלת מהתקציב הקיים ברשות החברה והכי חשוב החברה תרצה לדעת כיצד היא יכולה לגלגל את הכספים שהיא כבר הרוויחה בדרך שתניב לה תשואות נוספות ותקדם אותה בסולם הכלכלי.
לימודים מסלול של מנהל עסקים ומימון נותנים למנהל לעתיד את כל הכלים והידע התיאורטי והמעשי כדי לבצע את החלטות התקציב הטובות ביותר עבור החברה שאותה הוא מנהל.
מטרת מסלול לימודי מנהל עסקים ומימון היא לתת למנהל לעתיד הבנה מעמיקה ויסודית בנוגע לניהול התקציב של החברה, הבנה זו תאפשר לו לנתח בכוחות עצמו את הדו"חות הכספיים של החברה ולהחליט בכול רגע נכון את ההחלטות הפיננסיות הטובות ביותר בעבור החברה, החל מחלוקת התקציב של החברה על פי סדרי עדיפויות וכלה בהחלטות השקעה בעבור החברה כדי להגדיל את הרווחיות שלה.
ההתמחות במימון מתמקדת בין השאר גם בתחום שוק ההון ועוזרת למנהל לעתיד להבין כיצד עובד שוק ההון בארץ ובחו"ל ומה הן אופציות ההשקעה הטובות ביותר, במסגרת תחום זה הסטודנט לומד גם כיצד לבחור תיקי השקעות וכיצד ניתן לנהל אותם בצורה אשר מצד אחד תפחית את סיכוני ההשקעה ומצד שני תגדיל את התשואות החיוביות.
בפניי הסטודנטים שמסיימים לימודי מנהל עסקים ומימון קיימות שתי אופציות מרכזיות: לקחת תפקיד ניהולי בכיר בחברה בזכות הידע הרב במימון, לעבוד בחברה כיועץ השקעות, אחראי תקציב בכיר ועוד, או לפנות ישירות לשוק ההון ולעבוד בתחום זה כאנליסט, יועץ השקעות פרטי, סוחר עצמאי, לעבוד בתחום הבנקאות וכדומה.
כמעט כול האוניברסיטאות והמכללות המציעות לימודי מנהל עסקים מציעות גם התמחות במימון ובין השאר גם: הקריה האקדמית אונו, המכללה האקדמית נתניה, המרכז האקדמי רופין, המרכז האקדמי פרס, מכון לנדר, המכללה האקדמית כנרת עמק הירדן, המרכז האקדמי כרמל ועוד.