תואר שני בלוגיסטיקה

לימודי תואר שני בלוגיסטיקה מעמיקים את הידע ומתמקדים בתחומים של תכנון ותפעול מערכות מורכבות הקשורות לאחזקה ואספקה במפעלים גדולים.

תואר שני בלוגיסטיקה על קצה המזלג

משך הלימודי
משך הלימודים

2-3 שנים.

מסלול
חד חוגי / דו חוגי

מסלול חד חוגי הכולל מקצועות בחירה מתחום הלוגיסטיקה.

מיומנויות
מיומנויות נדרשות

חשיבה לוגית, ידע מעמיק במתמטיקה וסטטיסטיקה, הבנה במערכות מידע ומערכות ניהול, ידע במסדי נתונים.

התמחות
התמחות / סטאז בסיום התואר

אין צורך בסטאז' בסיום התואר.

קבלה ללימודים
קבלה ללימודים

תואר
ממוצע 85 בתואר ראשון מוכר, ניסיון ניהולי של 3 שנים, לימודי השלמה בהתאם לתואר הראשון שנלמד.

השקעה
השקעה בלימודים

תואר
נדרשת זיקה חזקה מאוד למקצועות הניהול והבנה בתחום של מערכות מידע.

סביבת הלמידה
סביבת הלמידה ואופן הבחינות

סביבת הלימודים היא ממוחשבת ומתקדמת. הבחינות הן בכתב והן כוללות מבחנים גם במתמטיקה וסטטיסטיקה. נדרש גם להכין פרויקטים מעשיים בתחום מערכות הלוגיסטיקה ומערכות מידע.

למד כיצד לתכנן ולנהל מערכות לוגיסטיות מורכבות

תואר שני בלוגיסטיקה
צילום: alancleaver_2000

אם במהלך תואר ראשון בלימודי לוגיסטיקה הסטודנט קיבל את הידע התיאורטי והמעשי הנחוץ לו כדי להיות מנהל לוגיסטי על כל המשתמע מכך, לימודי תואר שני מעמיקים בתחום ועוברים גם לשלב התכנון והמחקר כדי לשפר ולייעל מערכות לוגיסטיות קיימות.

נושאי הלימוד לתואר שני כוללים בין השאר: תובלה ומערכי תמיכה, ניהול שרשרת אספקה, תקצוב ותמחור, שימוש נכון במערכות מידע, סחר בינלאומי, מערכי תמיכה ותובלה, חקר ביצועים, ניתוח ביצועים וחיזוי תפקוד,שיטות אופטימציה, סוגיות משפטיות ועוד.

קהל יעד לתואר שני בלימודי לוגיסטיקה

בוגרי תואר ראשון בתחומים הקשורים לניהול, בעלי חברות, בעלי מפעלים או אנשים שעוסקים בניהול לוגיסטי ורוצים להעמיק את הידע שלהם ולמצוא דרכים לשפר מערכות לוגיסטיות קיימות, ימצאו הרבה ידע פרקטי אשר אותו הם יוכלו ליישם כדי לפתח את הקריירה שלהם ואף לעבור לתחום של המחקר של מערכות לוגיסטיות וביצועיהן.

אפשרויות תעסוקה לאחר התואר

בוגרי תואר שני בלימודי לוגיסטיקה יכולים להשתלב במקצועות הניהול בתחומים רבים בתעשייה בארץ וגם בחברות עתירות ידע וזאת מתוך מטרה לשפר מערכות לוגיסטיות בחברה, מלבד ניהול לוגיסטי אפשר לעבוד כיועץ לוגיסטי כשכיר או עצמאי, ניהול ותפעול של מערכות שינוע והובלה, ניהול מערכות מידע ושיפורן, בדיקת ביצועיים של חברה וחיזוי ביצועים עתידיים, הדרכה לוגיסטית לבעלי חברות או מפעלים, שיפור וייעול דרכי תובלה ועוד.

לדעת כיצד לעזור למפעלים ולחברות להשתפר

מכיוון שתחום הלוגיסטיקה הוא תחום חדש יחסית, ישנו מקום רב לפיתוח, ייעול ושיפור של המערכות הלוגיסטיות הקיימות היום בשוק, בעלי תואר שני יכולים ליישם את הידע שברשותם ולעסוק בתחום המחקר והפיתוח של מערכות לוגיסטיות מתוך מטרה להתאימם לצרכי החברות והמפעלים השונים, לתקופה המודרנית ולשינויים הגלובליים אשר משפיעים על הכלכלה הישראלית והכלכלה העולמית.

ניתן ללמוד לתואר שני בלוגיסטיקה במסלול הכולל תזה ומסלול ללא תזה, לימודי מסלול עם תזה מאפשרים המשך ללימודים לתואר שלישי בתחום. כמו כן מספר אוניברסיטאות מציעות לימודי תואר ראשון ושני בניהול לוגיסטיקה המסתיים תוך 4 שנים ללא תזה ותוך 5 שנים עם תזה, סטודנטים שיבחרו במסלול זה, יוכלו לקבל הפחתה של מספר הקורסים הנלמדים ואפשרות להנחה בשכר הלימוד, סטודנטים במסלול זה יחויבו לשמור על ממוצע של מעל 85 במהלך הלימודים.

סטודנטים שאין להם תואר ראשון בניהול, כלכלה, לוגיסטיקה, מערכות מידע או מדעי המחשב יזדקקו ללימודי השלמה אשר במהלכם הם ילמדו קורסים מתואר ראשון השייכים למקצוע הלוגיסטיקה.