יועץ ארגוני הוא בעל מקצוע שמטרתו היא ביצוע שינויים, לעיתים מרחיקי לכת, בארגונים ושיפור ארגונים אלו על פי מהות ספציפית או כללית. היועץ הארגוני מציע שירות רלבנטי וחשוב לארגונים מכל הסוגים ולגדלים קטנים, בינוניים וגדולים. כמו כן, עבודתו רלבנטית לתהליכי צמיחה, קיטון, הטמעת שינויים, בעיות כלכליות למיניהן, בעיות בעובדים, בעיות בתהליכי ייצור או תפעול, בעיות מנהלתיות וכן הלאה, במגוון נושאים הקשורים לפעילות ארגונים ולהתנהגותם.
יועץ ארגוני יכול להיות אחראי על גיבוש חזון ואסטרטגיה לחברה, לשיפור תהליכי ייצור ועד רמה של פיטורי עובדים מסוימים וגיבוש מדיניות גיוס כוח אדם חדשה. יועץ ארגוני הוא אדם אשר יכול להגיע מדיסציפלינות שונות החל בפסיכולוגיה ועד הנדסת תעשייה וניהול ומגוון תחומים ביניהם, לרוב יועצים ארגוניים יהיו בעלי תארים שניים בתחומם, כאשר ניתן ללמוד ייעוץ ארגוני במסגרת קורס ללימודי תעודה או לתארים אקדמיים.
יום העבודה של יועץ ארגוני נקבע על פי מהות הייעוץ שהוא מספק לאותה תקופה ובאיזה ארגון מדובר, כמו כן, סדר היום משתנה אם אותו יועץ ארגוני הוא שכיר או אם הוא עצמאי. יום העבודה כולל עבודה משרדית, בחלקים נרחבים באתר הארגון עבורו ניתן הייעוץ ובהתאם לנסיבות הייעוץ גם בעבודת שטח בתוך הארגון עצמו. יועץ ארגוני צריך לזהות ולנתח את הבעיות והמצבים בחברה שיש לשפר ולכן עליו לעיתים ממש "להיכנס לקרבי" החברה או הארגון.
חשוב להבין כי עבודתו של יועץ ארגוני עשויה גם לעיתים להיות לא נעימה וקשה מבחינת יחסי אנוש, למשל כאשר יש לפטר עובדים, או להציג תמונת מצב קודרת להנהלה – בייחוד אם התנהלותה שלה עצמה מהווה בעיה וכן הלאה. אך כמו כן חשוב להבין כי תפקידו של יועץ ארגוני הוא לשפר את הארגון עבורו הוא מייעץ ולהסתכל על הדברים ממבט על ולכן המשימה הסופית עומדת למולו.
מן הסתם, ועל פי תיאור התפקיד של יועץ ארגוני, עבודת הייעוץ יכולה לגעת במגוון רחב של תחומים ונושאים ולכלול את כל הארגונים הקיימים. לכן בהחלט יש משקל וחשיבות להתמחות ותחומי פעילות של חברות ייעוץ ארגוני או יועצים עצמאיים. תחומי ההתמחות במקצוע דומים במהותם לתחומי הלימוד מהם מגיעים לרוב יועצים ארגוניים, קרי: פסיכולוגיה, מנהל עסקים, סוציולוגיה, משאבי אנוש, כלכלה, תחומים הנדסיים וכדומה.
למשל, יועץ ארגוני שיש לו תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית יכול לתרום רבות לארגונים עבורם הוא מייעץ לגבי התנהגות ארגונית וכן הלאה, אך לא לגבי תהליכי ייצור או נושאים טכניים מובהקים שלשמם יש צורך בהשכלה הנדסית.
התחום של ייעוץ ארגוני נמצא בצמיחה מתמדת וארגונים רבים, מכל התחומים, מבינים כיום שלעיתים רצוי להכניס גורם מקצועי חיצוני לארגון להובלת שינויים וזיהוי הבעיות. בישראל ובעולם חברות ייעוץ ארגוני רבות אשר עוסקות בכל תחומי הייעוץ הקיימים והדבר מהווה מרכיב נוסף במגמה של התמקצעות ומיקוד חוץ של תהליכים שקיימת בעולם העסקי בכללותו, כך שבהחלט יש ביקוש ליועצים ארגוניים איכותיים ובוגרי מסלולי הלימוד בתחום לא יתקשו למצוא עבודה.
מבחינת שכר, מדובר על מקצוע מבוקש ובעל משמעותיות גדולות לארגונים, כמו כן העוסקים בתחום הם לרוב אקדמאים ומקצוענים בעלי ניסיון, לכן השכר גבוה כבר מתחילת העבודה ועם הניסיון וצבירת תוצאות בשטח המשכורות עולות משמעותית. יועץ ארגוני מתחיל ישתכר כ-10,000 ש"ח לחודש וברמות הבכירות המשכורות מטפסות משמעותית. יועץ ארגוני עצמאי יכול להכניס משכורת של עשרות אלפי שקלים.
יועץ ארגוני הוא מקצוע מבוקש מאוד בתחום שרק הולך וצובר מקצועיות ותאוצה, רמות השכר גבוהות יחסית ואפשרויות הקידום והעניין המקצועי רבות מאוד.