מעמדו של רואה החשבון הולך ומתחזק בשנים האחרונות, עקב הצורך העז של אנשי עסקים מכל קצוות התעשייה באנשי מקצוע אשר יכולים לעשות בדיקה כלכלית מעמיקה, יסודית ומקיפה בנוגע לחברה הספציפית שלהם, או בנוגע לחברות ועסקים אחרים הקשורים ומשפיעים על החברה שלהם. תפקידו העיקרי של רואה החשבון הוא לקבל את הדוחות הכספיים של החברה או הארגון ולהסיק מהם מסקנות לגביי מצבו של העסק ואף להציע פתרונות פיננסיים רלוונטיים כגון: גיוס הון חדש, השקעת רזרבות של כספים, צמצום הוצאות שוטפות, הגברת רווחים וכדומה. רואי החשבון בדרך כלל מלווים את העסק החל מיום לידתו, הם בונים בעבור הלקוח תוכנית עסקית ונותנים לו ייעוץ ראשוני בנוגע למשאבים שלהם יזדקק העסק בשנים הראשונות לחייו, רואי החשבון גם עוזרים בגיוס הון ראשוני על ידי בקשת הלוואות מהבנקים או גיוס יזמים לעסק, בכל תקופת פעילותו של העסק רואה החשבון מפיקים באופן שוטף דוחות רווח והפסד ודוחות מס.
מרבית רואי החשבון עובדים במשרד בשעות עבודה קבועות, הם יכולים להיות שותפים או שכירים במשרד רואה חשבון, או לעבוד בחברה ספציפית בתפקיד זה. העבודה כוללת הפקת דוחות שוטפים בעבור הלקוח, טיפול במאזני החברה, הגשת דוחות לרשויות ועוד, אבל הנושא החשוב ביותר בעבודתו של רואה החשבון הוא היכולת של הרואה חשבון לנתח את המצב העסקי של העסק, להעריך הוצאות מול הכנסות עתידיות ובעזרת הערכות אלו לגרום לעסק להפוך לרווחי יותר. הערכות וניתוחים אלו כוללים גם המלצות האם לרכוש או לא חברות אחרות, האם להתרחב לפעילויות נוספות, היכן כדאי להשקיע כספים עודפים, גיוס משקיעים לעסק, רכישת נכסים ועוד.
בנוסף על תפקידים אלו, רואי החשבון נדרשים פעמים רבות לערוך מצגות פיננסיות, אשר יסבירו למנהלים, למשקיעים וליזמים אודות מצבו הכלכלי של העסק בהווה וציפיות לעתיד במילים פשוטות יותר. למרות שעות העבודה השגרתיות של רואה החשבון, רבים מרואי החשבון עובדים עד שעות הערב המאוחרות עקב העומס הרב בתחום זה.
כדי לעסוק במקצוע חשוב זה תצטרכו תואר ראשון בראיית חשבון, לעבור את המבחנים הלא פשוטים של מועצת רואי החשבון ולהתמחות במשרד רואי חשבון במשך שנתיים. רוב מסלולי הלימוד לתואר בחשבונאות מציעים אפשרות ללימודים במסלול דו חוגי כגון: חשבונאות וכלכלה, חשבונאות ומשפטים, חשבונאות ומנהל עסקים, חשבונאות ומימון וכדומה. המסלול הדו חוגי מאפשר לרואה החשבון לעתיד להיות מומחה בתחום ספציפי הקרוב ללבו, דבר אשר יעניק לו יתרון על פני רואי חשבון אחרים.
משכורות ממוצעת של רואה חשבון עומדת, על פי האתר משכורת, על סכום של 13,000 ₪ בחודש ויכולה להגיע אף להרבה יותר מכך, הדבר תלוי כמובן בניסיון של רואה החשבון, בוותק שלו, בתחום ההתמחות שלו ובעיקר ביכולת שלו לנתח ולהעריך את מצבו הפיננסי של העסק. במידה ותצליחו להפוך לשותפים באחד מהמשרדים הגדולים לראיית חשבון, משכורתם יכולה להגיע אפילו למאות אלפי שקלים בחודש.
היום יש ביקוש הולך וגובר לרואה חשבון עם ידע בהשקעות ובמימון, לכן התמחות במקצועות הקשורים לשוק ההון תוכל לעזור לכם לפלס את דרכם בעולם זה בקלות רבה יותר, אבל גם אם תבחרו בתחום התמחות אחר, אל תשכחו שמדובר במקצוע שתמיד יהיה לו ביקוש, כל ענף במשק הישראלי, כל מוסד ציבורי או ממשלתי, כל חברה עסקית או פרטית זקוקה לרואה חשבון מקצועי ומיומן שיעמוד לצדה לאורך כל הדרך.