שנתיים.
חד-חוגי, בחירה בין מסלול מחקרי ולא מחקרי.
עניין בתקשורת ובאקטואליה, רמה טובה באנגלית, רצון לעסוק במחקר.
אין צורך בהתמחות לאחר הלימודים.
קריאה של מאמרים רבים באנגלית ובעברית, כתיבת עבודת מחקר נרחבת או עמידה בבחינות גמר.
לימודים עיוניים, הכוללים קריאת מאמרים רבים. בסוף התואר יש להגיש עבודת מחקר או לעמוד בבחינות גמר.
מטרת הלימודים לתואר שני בתקשורת היא להעמיק ולהרחיב את הידיעות של הסטודנט בתחום התקשורת ובעיקר לפתח את היכולת המחקרית בתחום התמחות מסוים לבחירתו של התלמיד. במהלך הלימודים הסטודנטים נחשפים לקורסים שמתעסקים בצורה מעמיקה בסוגיות מתחום התקשורת, וחוקרים תופעות תקשורתיות תוך התבוננות במאפיינים מתחומי מחקר של מדעי החברה כמו סוציולוגיה, פסיכולוגיה, פוליטיקה וכלכלה. נוסף כל כך, הלימודים כוללים שיעורים בשיטות מחקר מתקדמות, שיאפשרו לתלמידים ליישם אותן במהלך הלימודים ובעתיד.
לימודי תואר שני בתקשורת מתנהלים בשני מסלולים: מסלול מחקרי ומסלול לא מחקרי. המסלול המחקרי הוא מסלול הכולל כתיבת עבודת תזה, בה חוקר התלמיד נושא מסוים בתחום התקשורת לבחירתו, ועובד עליה בהנחיה אישית של אחד המרצים. מסלול זה מתאים לסטודנטים שמעוניינים לעסוק במחקר או להמשיך את לימודיהם לאחר מכן לתארים מתקדמים. המסלול הלא-מחקרי אינו כולל עבודת תזה אלא בחינות גמר, הבוחרים במסלול זה לא יוכלו להמשיך את לימודיהם לתואר שלישי.
בדרך כלל, ישנה העדפה לקבל ללימודי תואר שני בתקשורת בוגרים של תואר ראשון בתקשורת בעלי ציון מספיק בתואר הראשון (80-87, תלוי במוסד הלימוד), אולם ישנה גם אפשרות לבעלי ציונים טובים שלמדו תואר ראשון אחר להתקבל ללימודים. סטודנטים אלו יצטרכו להירשם ללימודי השלמה, הכוללים קורסים בסיסיים בתקשורת שנלמדים במהלך התואר הראשון.
תואר שני בתקשורת מתאים לאנשים עם עניין בתקשורת, רצון לעסוק במחקר בתחום זה ובעלי יכולת להתמודד עם לימודים עיוניים הכוללים קריאת טקסטים רבים וכתיבת עבודות. באופן עקרוני הוא מיועד לבעלי תואר ראשון בתקשורת, אשר רוצים ללמוד ולהעמיק את הידע וההתמחות שלהם בנושא או לאלו המעוניינים להמשיך בקריירה מחקרית במסגרת האקדמיה ולהמשיך את לימודיהם לתואר שלישי בתקשורת. לעומת זאת, ישנה אפשרות גם לבעלי תואר ראשון בתחומים אחרים להתקבל ללימודים לתואר שני, בתנאי שירשמו ללימודי השלמה הכוללים קורסי מבוא בתקשורת.
לימודי תואר שני בתקשורת פותחים בפני הבוגרים אפשרויות עיסוק במסגרות שונות, בניהן באמצעי התקשורת כמו בטלוויזיה, אינטרנט, רדיו ועיתונות, כמו גם עבודה בחברות ממשלתיות או פרטיות בתחום יחסי הציבור, הדוברות או הפרסום. כמו כן, ניתן לעסוק בעבודה מחקרית במסגרת האוניברסיטה ולהמשיך ללימודים לדוקטורט בתקשורת.
תואר שני בתקשורת הוא אפשרות טובה לבוגרי תואר ראשון שרוצים לעסוק במחקר או להרחיב את הידע שלהם בתקשורת. במהלך התואר ישנה התעסקות עמוקה יותר עם סוגיות ספציפיות מעולם התקשורת, וביצוע של מחקר סטטיסטי של תופעות אלו. התואר השני, מעבר להענקת ידע נוסף בנושא, יכול להעניק גם אפשרויות תעסוקה טובה יותר לאנשים שכבר עוסקים בתחום או לאנשים שרוצים להשתלב בתחום התקשורת.