שנתיים.
חד חוגי.
יכולות שינון, ניתוח ועיבוד חומר עיוני.
אין צורך בהתמחות.
ממוצע 85 לבוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה. בוגרי תואר קרימינולוגיה כמסלול משני או מטעם מכללות יידרשו ללימודי השלמה בהתאם להיקף לימודיהם הקודמים. ראיון קבלה.
לימודים עיוניים, הגשת עבודות, התנסות מעשית והגשת תזה (בחלק מהמגמות).
לימודי תואר שני בקרימינולוגיה מהווים קפיצת מדרגה בלימודים בתחום. במסגרת התואר הראשון מתאפשרת לסטודנטים בהיכרות בסיסית עם פסיפס התחומים מהם מורכב שדה המחקר המכונה "קרימינולוגיה", וכעת, במסגרת התואר השני, עליהם להתמקד בתחום ובנושא – ולהתעמק בו.
לימודי תואר שני בקרימינולוגיה אורכים שנתיים והם זמינים במסגרת מספר מגמות התמחות: קלינית, חברתית-שיקומית, מחקרית ועיונית. לכול מגמה דגשים משלה, והיא כמובן מכוונת להשגת מטרה שונה. כמו כן, ברוב המגמות ישנה חובת כתיבת תזה מחקרית במסגרתן, בעוד שרק באחת (העיונית) מתאפשרים לימודים תיאורטיים בלבד, ללא ביצוע מחקר עצמאי.
המחלקות השונות נבדלות ביניהן לא רק בתכנים השונים, אלא גם בהיקף הלימודים: במגמות הקלינית והחברתית-שיקומית היקף הלימודים הוא רחב יותר (20-24 שעות) בעוד במגמה המחקרית והעיונית המספר נמוך יותר משמעותית (14-18 שעות). בנוסף, תלמידי המגמות הקלינית והחברתית-שיקומית מחויבים להשתתף בהתנסות מעשית פעילה שאורכן שנתיים. במגמות אלה קיימים גם תנאי מעבר משנה א' לשנה ב', בניגוד לשתי המגמות האחרות.
בין הקורסים השונים אשר ניתן ללמוד במסגרת לימודי התואר השני בקרימינולוגיה ניתן למצוא כאלה העוסקים בטיפול בטראומה ואובדן, טיפול בבני נוער בסיכון, פרופיל אות, היבטים תיאורטיים ויישומיים של רצח ואלימות, מאפייני עבירות, עקרונות להערכת מצב, עבודה עם מתבגרים ועוד.
לימודי תואר שני בקרימינולוגיה מיועדים למי שמעוניינים להעמיק ולהתמקד בתחום ספציפי מתוך המגוון הרחב בהם נוגעים לימודי הקרימינולוגיה, בין אם למטרות קידום תעסוקתי ובין אם למטרות השתלבות במחקר אקדמי.
לימודי התואר השני מיועדים באופן עקרוני למי שסיימו לימודי תואר ראשון בתחום, במגמה ראשית ובציון גמר של 85 לפחות. מי שהינם בוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה כמגמה משנית או מטעם מכללות – יידרשו ללימודי השלמה, שהיקפם ייקבע על פי לימודיהם הקודמים.
בוגרי תואר שני בקרימינולוגיה יוכלו להשתלב במערכות אכיפת החוק והסדר השונות, כמו גם במוסדות וארגונים שיקומיים וטיפוליים מגוונים. לעומת בוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה, בעלי תואר שני הינם בעלי ידע מעמיק ולעיתים הם מומחים בנושא ספציפי – מאפיינים המקנים להם עדיפות בארגונים אלה על פני מי שהינם בוגרי תואר ראשון בלבד – עדיפות הבאה לידי ביטוי הן בקבלה לעבודה, הן בשכר והן בתפקידים המוצעים להם, שהינם, לרוב, תפקידי ניהול, ריכוז והובלה השמורים לבעלי ידע מקצועי ומתמחה יותר.
תחום הקרימינולוגיה, בדומה לטבע האנושי בו הוא עוסק, הינו רב פנים ולכן הוא מתאים למגוון רחב של אנשים, בעלי תחומי עניין שונים. עם זאת, לכול העוסקים בו מכנה משותף ברור – הם כולם רואים עצמם מתאימים, מעוניינים ומסוגלים להיחשף לעולם קשה ולהכיר מקרוב פן מטריד של הקיום האנושי – במטרה לשפר את החברה בה הם חיים. אם גם אתם נמנים עם קבוצה מיוחדת זו – לימודי תואר שני בקרימינולוגיה יאפשרו לכול אחד מכם להתמחות בהיבט ממוקד שאותו אתם מוצאים מעניין במיוחד ושמתאים לכם באופן מיטבי – החל מעבודה עם בני נוער ושיקום עבריינים ועד פענוח פשעים של ממש.