לימודי סוציולוגיה

מטרת לימודי הסוציולוגיה, להכשיר את הלומדים לבחינה וחקר של קבוצות וחברות מאספקטים שונים. המטרה, להקנות כלים לאבחון ומיון של הפרט כחלק מהשתייכותו לקבוצה.

מה הם לימודי סוציולוגיה?

לימודי סוציולוגיה
צילום: Mehran Heidarzadeh

לימודי הסוציולוגיה, הינם שכיחים במוסדות הלימוד האקדמיים. ניתן ללמוד לתואר ראשון בסוציולוגיה, או ניתן לשלב את הלימודים, עם עוד תחומים משיקים היוצרים עניין והעשרה. לדוגמא: לימודי סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, לימודי סוציולוגיה וניהול, לימודי סוציולוגיה ותקשורת, לימודי סוציולוגיה וכלכלה ועוד. במסגרת הלימודים, יוכשרו הלומדים לביצוע מחקר באופן עצמאי. לימודי הסוציולוגיה מקיפים מגוון קורסים העוסקים בכללותם בפן החברתי מהיבטים שונים. לדוגמה, סוציולוגיה ארגונית, מגדר נשים ופמניזם, משפט וחברה, סוציולוגיה של עבריינות מחשב ועוד.

מהי סוציולוגיה?

משמעות המונח סוציולוגיה – תורת החברה. הסוציולוגיה חוקרת את החברה, בוחנת את ההשפעות השונות של הקבוצה והפרט. הסוציולוגיה מנתחת את דפוסי ההתנהגות החברתית מאספקטים כלכליים, משפטיים, חברתיים והשפעה של שינוי וקונפליקט בין חברות. הסוציולוגיה נעזרת בשיטות מחקר כמותיות המאפשרות כימות נתונים שנאספו ובחינתם באמצעות מדדים סטטיסטיים.

הסוציולוגיה תומכת בהגדרתה מהי חברה, במספר תיאוריות סוציולוגיות. לדוגמא: בתיאוריה הפונקציונאלית, מתוארת את החברה כאוסף של פריטים, בעלי אינטרס ומכנה משותף. תיאוריית האינטראקציה הסימבולית, רואה את החברה כאוסף של פריטים בעלי תפישת מציאות דינמית, היוצרים אינטראקציה ביניהם. תיאוריית הקונפליקט, מתארת את החברה כקבוצה דינמית, החווה אי שוויון הגורר שינוי ולאחריו קונפליקט הגורר שוב שינוי.

הסוציולוגיה נוגעת גם בנושאים משיקים לפסיכולוגיה, כמו הפסיכולוגיה החברתית העוסקת בהתנהלות רגשות הפרט בחברה, או הסוציולוגיה הארגונית העוסקת במערכות יחסי גומלין בארגונים.

קהל יעד ללימודי סוציולוגיה

לימודי סוציולוגיה, הם עבור המעוניינים לפתח את הצד המחקרי בפונקציות חברתיות ולעסוק בתחומים בעלי השפעה בחברה ולמעוניינים לעבוד בעבודה סוציאלית עם קבוצות הזקוקות לתמיכה וסיוע. לימודי סוציולוגיה יכולים להוות התחלת דרך ומסלול לימודים ראשוני עבור התמחויות שונות העוסקות ומטפלות בחברה.

עוד מסלולי לימודי סוציולוגיה

תחומי התמחות בלימודי סוציולוגיה

לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה, מאפשרים לסטודנטים להמשיך ולהעמיק את החקר החברתי באספקטים שונים וזאת על ידי המשך לימודים לתואר שני ודוקטורט. אנו נתמקד במספר סוגי התמחויות :

סוציולוגיה – עבודה סוציאלית

במסגרת לימודי עבודה סוציאלית, ניתנים ללומדים כלים לסייע לפריטים בחברה, כדי להביא לשיפור מכלול החברה והפרט עצמו.

סוציולוגיה וכלכלה

תחום המאפשר התמחות במחקר שימושי, חקר השפעות הכלכלה על פרטים בחברה, מדיניות כלכלית מדינית ועוד.

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה

תחום החוקר את החברה העכשווית והעתיקה. הוא מתמחה בהשפעות חברתיות בחברה בכלל ובחברה הישראלית בפרט.

סוציולוגיה ופסיכולוגיה

תחום אשר משלב קורסים בתחום הפסיכולוגיה ובתחום הסוציולוגיה. השילוב בין שניהם, נותן כלי חשיבה ומחקר לעבודה כמטפלים

סוציולוגיה ארגונית

תחום זה משלב את חקר תהליכי הארגון, יחסי הגומלין, ההשפעות הפנימיות והחיצוניות על הארגון.

משך זמן לימודי סוציולוגיה

לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה נמשכים שלוש שנים. לימודי המשך לתואר שני עם התמקדות בתחום ספציפי מתחום הסוציולוגיה, עורך בין שנה לשלוש שנים. יש מוסדות בהן ניתן ללמוד לתואר שני בשעות הערב, פונקציה שבאה לקראת הסטודנטים העובדים.

אופק תעסוקתי עם סיום לימודי סוציולוגיה

עם סיום תואר ראשון בסוציולוגיה, יוכלו הבוגרים להשתלב בחברות, במשרדי כוח אדם, בתחום השמה ומיון עובדים. כמו כן, יוכלו להשתלב בתחומי המחקר באוניברסיטאות וכן לעסוק בהדרכה ויישום בארגונים. לבעלי תואר ראשון בסוציולוגיה עם התמקדות בעבודה סוציאלית, פתוחה האפשרות לעסוק בתחום בעבודה סוציאלית. מגוון אפשרויות ההעסקה בתחום גדלות, לאחר סיום לימודי תואר שני בסוציולוגיה.

לסיכום

על מנת לשמר חברה תקינה, אנו זקוקים לאנשי סוציולוגיה. הסיוע ותרומה שלהם לחברה הינם משמעותיים וחשובים. אין אנו יכולים לדמיין לדוגמא, ריפוי של משפחות בסיכון או תמיכה בילדים ללא העובדות הסוציאליות. על מנת שנתחזק ונתעצם כחברה, אנו צריכים להעצים את תחום הסוציולוגיה.

קבל מידע על לימודי סוציולוגיה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

עוד על לימודי סוציולוגיה

תנאי קבלה ללימודי סוציולוגיה איך מתקבלים ללימודי סוציולוגיה? כאן תוכלו לבחון את תנאי הקבלה באוניברסיטאות. תנאי קבלה לסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה - תנאי הקבלה ללימודי סוציולוגיה באוניברסיטת חיפה הם: תעודת בגרות, ציון בבחינה הפסיכומטרית, ציון בשפה האנגלית, וציון בבחינת ידע בעברית. להמשך קריאה »
מידע הכרחי למועמד לסוציולוגיה עובדות על תחום הלימודים לימודי סוציולוגיה בישראל משולבים תמיד עם לימודי אנתרופולוגיה, מדובר על שני תחומים קשורים מאוד ובכל המוסדות האקדמיים אשר מציעים מסלולי לימוד בתחום מדובר על מחלקה אחת לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בנוסף, ברוב מוחלט להמשך קריאה »
להיות סוציולוג בעל המקצוע סוציולוג הוא בעל מקצוע אשר מבין לעומקה את החברה והוא ניחן ביכולות ובכלים לנתח תהליכים ומצבים חברתיים רבים. סוציולוג אשר עוסק בתחום רלבנטי לדיסציפלינה זו יעסוק בעבודה אשר ההיבט האנושי בה הוא מרכזי להמשך קריאה »
תואר שני בסוציולוגיה לחקור לעומק תופעות חברתיות
תואר שני בסוציולוגיה צילום: Sándor
תואר שני בסוציולוגיה נחשב לאחד התארים המעניינים ביותר. את התואר ניתן ללמוד במסלול חד חוגי או דו חוגי בשילוב מקצועות נושקים כאנתרופולוגיה, להמשך קריאה »
תואר ראשון בסוציולוגיה לחקור את החברה האנושית
תואר ראשון בסוציולוגיה צילום: The University of Adelaide
תחום הסוציולוגיה עוסק בחקר החברה, התרבות, ויחסי הגומלין בין בני האדם. מטרת התואר הראשון בסוציולוגיה היא להקנות כלים לחקירת להמשך קריאה »

קבל מידע על לימודי סוציולוגיה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר