שנתיים במסלול רגיל ושנה אחת במסלול מואץ.
חד חוגי מגוון מאוד ובעל התמחויות רבות.
זיכרון, שינון, ניתוח, ויישום החומר.
ללא סטאז'.
חומר לימודים מורכב, עם זאת מתבסס על ידע ופרקטיקה של בעלי התואר הראשון.
מבחנים ברמה גבוהה, חישובים מתמטיים ללומדים במסלול עם תזה.
תואר שני במשפטים (L.L.M) נחשב לתואר מבוקש מאוד, מטרת התואר הוא להעמיק את השכלתם, מקצועיותם, ומומחיותם של עורכי דין בעלי תואר ראשון. תואר זה מוצע במסלולי לימוד נוחים ובמספר אפשריות, ישנה האפשרות ללימודי משפטים עם תזה או ללמוד במסלול קל יותר ללא תזה, ההבדל בניהם נעוץ בהמשך לימודי תואר שלישי, יש לציין כי רק אחוז קטן מאוד מכלל הלומדים לתואר שני במשפטים, לומדים במסלול המחקרי במטרה להמשיך לאקדמיית התחום. מסלולי ההתמחויות המוצעים הם רבים ובניהם: מסלול כללי, מסלול עסקי מסחרי, מסלול משפט חברה ופוליטיקה, מסלול היסטוריה ופילוסופיה, מסלול גישור, מסלול משפט עיברי, מסלול פלילי, מסלול מנהל עסקים, מסלול במשפט וכלכלה ועוד. מרבית לומדי התואר השני במשפטים לומדים לצורך העשרה, הכרה מקצועית ושיפור תנאי השכר. עקב ריבוי מסיימי תואר ראשון במשפטים, תואר שני במשפטים מקנה יתרון תעסוקתי משמעותי.
לימודי התואר השני מקיפים וכוללים קורסים שונים בהתאם למסלול ההתמחות הנבחר, בניהם ניתן למצוא: יסודות העוולה, זכויות מיעוטים, דיני פטנטים, פירוק חברות, דיני תאגידים, משפט מנהלי, דיני ראיות, משפט בינלאומי, דיני קניין, דיון פלילי, דיון אזרחי, אתיקה מקצועית, דיני חוזים, דיני שעבודים, מבוא לדיני איכות הסביבה, היבטים משפטיים של לחימה בטרור, הגירה ואזרחות בישראל, הימנעות ממס, ועוד נושאים מעניינים נוספים.
תואר שני במשפטים מיועד לבעלי תואר ראשון במשפטים שמעונינים להעמיק את הידע המקצועי, להתפתח בקריירה ולשפר את תנאי שכרם. יש לציין שישנם מוסדות לימוד (מיעוט), שמקבלים בעלי תואר ראשון לא בתחום המשפטים, במסלול מיוחד שכולל השלמת ידע בסיסי בתחום כדוגמת קורסי מבואות. תואר זה אינו מכשיר עיסוק בעריכת דין אלא מקנה השכלה וידע משפטי נרחב לעוסקים בתחומים בהם נדרש ידע משפטי או עיסוק נושק לתחום המשפט.
בסיום התואר ניתן להמשיך לעסוק בעריכת דין בתחום ההתמחות כשכיר, עצמאי או כשותף. כמו כן, ניתן לעסוק בייעוץ משפטי ובניהול המצריך ידע משפטי מקיף. התעסוקה מוצעת הן במגזר הפרטי, בחברות, במשרדי עורכי דין פרטיים, והן בתחום הציבורי ממשלתי. ישנה אפשרות להמשיך ללימודי תואר שלישי עם אופציה להשתלב באקדמיה.
המטרה העיקרית של הלומדים, מלבד ההתמקצעות, הוא ליצור עדיפות בשוק העבודה הרווי. התואר מוצע במגוון רחב מאוד של התמחויות ובשעות מותאמות לעורכי הדין הלומדים. את התואר ניתן לסיים לאחר שנתיים במסלול רגיל או בשנה במסלול מואץ.
היקף הביקוש ללימודי התואר מפתיע, כיוון שעורך דין בעל תואר ראשון כבר מוסמך לעסוק במקצוע מרגע שעבר בהצלחה את בחינות לשכת עורכי הדין, וכן סיים את הסטאז'. עיקר הרווח בלימודי תואר שני במשפטים הוא ההתמחות בתחום מסוים, כגון: פלילי, מסחרי, מיסוי וכו'.
Resolving timed out after 5000 milliseconds