3.5 שנים.
הלימודים עצמם הינם לרוב במתכונת חד חוגית מורחבת, אולם ניתן לשלב חוגים נוספים או תחומי התמחות משלימים.
תכליתיות, יכולת עיבוד ושינון מידע רב, הבחנה בין עיקר וטפל.
נדרשת התמחות של שנה בתום התואר הראשון.
תעודת בגרות מלאה או תואר אקדמי, ציון פסיכומטרי גבוה (בחלק מהמוסדות ישנו ציון מינימום של 600 לצורך רישום לחוג), רמת "מתקדמים" באנגלית.
בחינות רבות, למידה אינטנסיבית, הגשת עבודות והשתתפות בסדנאות.
למידה פרונטאלית על פי רוב, בשילוב סדנאות מעשיות.
תוכניות הלימודים במוסדות השונים מקפידות על שילוב קורסים תיאורטיים בצד סדנאות מעשיות, על מנת שכבר בסופם של לימודי התואר הראשון יהיו המשפטנים העתידיים מוכנים על הצד הטוב ביותר לקראת "העולם האמיתי". לצורך כך יילמדו יסודות המשפט העברי, כמו גם קורסים ביסודות מערכות משפט אחרות הנהוגות בעולם המשפט האירופי, המשפט האנגלי-אמריקאי ומשפט בינלאומי; יילמדו סוגי הדין השונים על בוריים: דיני נזיקין, חוזים, קניין, משפחה, עבודה ועוד. בנוסף יוכשרו הסטודנטים בסדרי הדין האזרחי והפלילי, בדיני ראיות והיבטים מקצועיים נוספים.
אף על פי שלימודי התואר הראשון במשפטים נלמדים על פי רוב בהיקף מורחב, ניתן ואף רצוי לשלב את הלימודים במגוון מסלולים וחוגי לימוד נוספים, וכך להוסיף מימדים משלימים לתחום המשפט, בהתאם לתחומי העניין של כל סטודנט – ולאפשר לעצמכם תחומי עיסוק נוספים ורחבים אף יותר בעתיד. בין השילובים הפופולאריים המוצעים באוניברסיטאות ובמכללות השונות ניתן למצוא תואר ראשון במשפטים עם לימודי כלכלה, ראיית חשבון, מנהל עסקים, תקשורת, מדע המדינה או לימודי ממשל.
התואר הראשון במשפטים מהווה שילוב קלאסי של תכלית ורוח – הסטודנט נהנה ממקצוע מבוקש, פרקטי ורווחי, בצד עושר אינטלקטואלי בו יוכל להעמיק אם יהיה מעוניין בכך. במובן זה, מדובר בתואר אשר מתאים למגוון רחב של אנשים, שלהם מטרות שונות בחיים: יש בו מקום הן למי שמעוניינים במקצוע רווחי שיבסס את עתידם הכלכלי, והן למי שמעוניינים להתעמק בהיבטים התיאורטיים והחברתיים של התחום.
בנוסף, על הסטודנט העתידי לדעת שלימודי התואר הראשון במשפטים אינם בהכרח קשים, אבל הם בהחלט דורשים השקעה מתמשכת, ההכרח לשנן חוקים, פסקי דין ופרטים רבים אחרים, למשל, הינו מרכיב מוכר ומשמעותי במסגרת הלימודים. שוק עורכי הדין בארץ נחשב ל"מוצף" והמשמעות היא שעל מנת להגיע להתקבל להתמחויות טובות ונחשבות, שיפתחו דלתות בהמשך יש להגיע לציונים גבוהים מאוד. במובן זה, סטודנטים עתידיים למשפטים צריכים להיות אנשים בעלי נכונות ויכולת להשקעה גבוהה.
לימודי משפטים הינם מהלימודים המעשיים ביותר הקיימים, והם פותחים בפני בוגריהם מגוון רחב של דלתות בתחומים רבים ושונים. היישום הברור ביותר הוא עיסוק בתחום המשפט עצמו במסגרת עריכת דין בהתמחויות השונות, במגזר הציבורי או הפרטי, באופן עצמאי או כשכירים. אולם בנוסף על כך יכולים הבוגרים להשתלב במגוון משרות ניהוליות ובתפקידי ייעוץ שונים בתחום הכלכלי, הפוליטי או החברתי, בהתאם לתחומי העניין והלימודים הנוספים ששולבו עם התואר במשפטים. רבים ממשיכים גם ללימודים לקראת תארים מתקדמים בתחום, במטרה להעמיק את ידיעותיהם והכשרתם בתחום ממוקד.
לימודי תואר ראשון במשפטים הינם חוויה מאתגרת, שכן הם נחשבים תובעניים והישגיים מאוד. עם זאת, הסטודנט למשפטים יצא נשכר מכול העולמות, כיוון שמעבר ליישומים המעשיים הרבים הנגזרים מן התחום, ומעבר לעניין והאתגר האינטלקטואלים הכרוכים בהם – לימודי המשפטים מבטיחים נקודת מבט ייחודית לבסיס עליו מושתתת החברה האנושית בכלל והישראלית בפרט. כמו כן, מאחר וההשכלה המשפטית נחשבת יוקרתית ומקיפה מאוד, אלו המחזיקים בה נהנים מאפשרויות מגוונות להשתלב במגוון תפקידים במסגרת קשת רחבה של אפשרויות הנפתחות בפניהם – החל מתפקידים בתחומים כלכליים וחברתיים וכלה בפוליטיקה.