במוסדות האקדמיים בישראל ניתן לשלב לימודי משפטים ופילוסופיה רק באוניברסיטאות. השילוב הזה הוא אוניברסיטאי במהותו בכך שהוא מאופיין ברמה אקדמית גבוהה מאוד, כמו גם בלימודים המחייבים מקצועיות ללא פשרותו. מכללות (וגם הטובות ביותר) המציעות מסלול לימודי משפטים, יתמקדו לרוב בהיבטים מעשיים יותר ולכן שילוב כמו משפטים ופילוסופיה הוא פחות מתאים למסגרות אלו. קיימות תכניות משולבות דו-חוגיות של משפטים ופילוסופיה המציעות תואר ראשון במשפטים ופילוסופיה, תכניות תואר ראשון במשפטים עם לימודי בחירה בפילוסופיה ותכניות ייעודיות של תואר ראשון במשפטים עם המשך לתואר שני בפילוסופיה.
האוניברסיטה העברית בירושלים למשל, מציעה מסלול משולב בחוג למשפטים עם החוג לפילוסופיה. מסלול זה נמשך 4 שנים והוא מקנה תואר ראשון במשפטים ותואר ראשון בפילוסופיה. הקורס כולל קורסי מבוא וחובה בשני התחומים, קורסי בחירה נפרדים וקורסים בעלי נגיעה משותפת לעולם המשפט ולעולם הפילוסופיה. אוניברסיטת בר אילן מציעה לחילופין מסלול ישיר של תואר ראשון במשפטים והמשך לתואר שני בפילוסופיה, כאשר יש סימביוזה מסוימת בין התואר הראשון לשני מבחינת בחירת הקורסים והליווי האקדמי. גם אוניברסיטת תל אביב מציעה מסלול משולב דו-חוגי של משפטים ופילוסופיה.
סטודנטים במסלול הדו-חוגי המשולב במסגרת האוניברסיטה העברית למשל, נהנים גם משילוב לימודים מרתק ובעל נגיעה רעיונית ומעשית לתחום המשפט וגם מהקלות לא מבוטלות במסלולי הלימודים. במסגרת הפקולטה למשפטים, על הסטודנטים לצבור סה"כ 115 נקודות זכות, במקום 140 במסלול משפטים רגיל ובנוסף, עוד 55 נקודות זכות במסגרת החוג לפילוסופיה – כלומר סה"כ 170 נקודות זכות עבור שני תארים ראשונים בפועל. כמובן ששכר הלימוד במסלול משפטים ופילוסופיה אינו כפול, למרות שמדובר על מסלול לשני תארים ראשונים.
בוגרי מסלול משפטים ופילוסופיה יכולים להמשיך במסלול תעסוקתי רגיל של בוגרי משפטים – התמחות, מבחני לשכה ותחילת עבודה כעורכי דין מן השורה. כמובן, הידע הפילוסופי-אקדמי שאלו צברו במהלך הלימודים מאפשר להם הבנה מעמיקה מאוד של החוק, יכולת פרשנות מקיפה יותר של פסקי דין וחוקים והסתכלות רחבה יותר על החיים בכלל ועל עולם המשפט בפרט. לחלופין, הבוגרים יכולים להמשיך ללימודי תארים מתקדמים ולהעשיר את הידע שלהם בתחומים הללו, או להשתלב באקדמיה בתפקידי הוראה ומחקר משפטיים/פילוסופיים. היתרונות המחשבתיים והמעשיים של לימודי משפטים ופילוסופיה מאפשרים כאמור לבוגרים להשתלב בתור משפטנים בקרב הגורמים הקשורים לתהליכי חקיקה או לייעוץ משפטי איכותי ומקיף.