מתעניין בלימודי מדעי ההתנהגות? בוא לגלות עולם של תיאוריות וניתוחים חברתיים ותרבותיים מרתקים ומעניינים. מדעי ההתנהגות הינו תחום שעיקרו תרבות, חברה והשתלבות הפרט בהם. תחומי הידע העיקריים אליהם נחשפים הסטודנטים הינם פסיכולוגיה, סוציולוגיה, אנתרפלוגיה, ומדעי הרוח. מדעי ההתנהגות עוסקים בהתנהגויות בני האדם בהקשרים תרבותיים, פסיכולוגיים, היסטוריים, חברתיים ועוד. הדגש המובא בלימודים אלו מתייחס לבחינת התנהגות הפרט בתוך התרחשות התהליכים החברתיים והתרבותיים.
מדעי ההתנהגות חושפים את הסטודנטים להיבטים יישומיים ותיאורטיים בתחום החברה ומאפשרת להם יכולת העמקה בתחומי התמחות שונים אליהם הם נחשפים כדוגמת – חינוך, ומשאבי אנוש. בנוסף לכך תחומי הידע ההתנהגותיים אליהם נחשף כל פרט, מובילים להעצמה אישית והתפתחות חברתית אנושית.
הכרה מעמיקה ונרחבת של מחקרים, תיאוריות ושיטות ניתוח בתחום מדעי ההתנהגות. הקניית ידע תיאורטי ומעשי בחקר התנהגויות אנושיות – גורמים, השלכות ותוצאות. לימודי מדעי ההתנהגות נלמדים גם כבסיס איתן ומועיל, כאשר ממשיכים ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ו/או בתחומים נושקים אחרים מהתחום החברתי ומאפשרים ראיה רחבה יותר של שלל ההתנהגויות החברתיות השונות של החברה והפרט בו.
לימודים אלו מתאימים למגוון רחב של אנשים, אשר מעניין אותם לגלות את הסיבות וההשלכות של התנהגויות החברה במצבים שונים, הבנה של תוצרי התנהגות שונים וכן כבסיס לתארים שניים מעולם תוכן דומה. לימודים אלו מתאימים גם למי שעוסק במקצועות חברתיים כדוגמת כוח אדם, משאבי אנוש וכדומה וזאת על מנת להכיר ולהבין את ההתנהגויות והמניעים של הפרט בחברה.
מסלול לימודים המתמקד בתחום ניהול משאבי אנוש, מכיל את הנושאים העיקריים ביחסי עובד מעביד וכן גיוס עובדים, הכשרתם, רווחתם, יחסי עבודה ועוד. המטרה הינה למידה של יצירת יחסי גומלין אפקטיביים ויעילים בין כל דרגי העובדים תוך למידה של נושאים כגון: הנעת עובדים, הדרכה, פיתוח, בניית תרבות ארגונית, איתורי מוקדי כוח בארגון, היבטים פוליטיים, מנהיגות ויצירת שינויים ארגוניים וכו'. בוגר מסלול זה יוכשר לעבוד בתפקיד מפתח בארגונים גדולים בתחום יחסי האנוש.
מסלול לימודים המתמקד בתחום הפסיכולוגיה, מכיל את הקורסים הבאים: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, תיאוריות אישיות, פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, שיטות מחקר, פסיכולוגיה קוגנטיבית ועוד. מסלול זה מקנה ראיה נרחבת של תחום הפסיכולוגיה ויעיל לקבלת ידע מוקדם וכבסיס להתמחות בתואר שני בתחום התמקדות ספציפי.
מסלול לימודים שמהווה תשתית לחשיבה סוציולוגית – אנתרפולוגית, חשיבת על בהיבט החברתי תרבותי. בין הקורסים הנלמדים: התנהגות חברתית, מבוא לסוציולוגיה, אנתרפולוגיה רפואית, אנתרפולוגיה תרבותית, רשתות חברתיות, שיטות מחקר, מגדר, עדתיות, סוציולוגיה של החברה, תיאוריות סוציולוגיות, סוציולוגיות קלאסיות ועוד.
תחום חדש בהתמחות שבמרכזו התקשורת ככלי להעברת מסרים, לימודים אלו מתמקדים בתיאוריות ומחקרים לגבי השפעת תקשורת ההמונים על הפרט, תפקידי התקשורת בארגונים, התנהלות החברה וכדומה. בין הקורסים הנלמדים: תקשורת המונים,
ריבוד ואי שיוויון, תקשורת שיווקית, יחסי דוברות ועוד.
הלימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות אורכים כשלוש שנים. אם החלטתם להמשיך לתואר שני ולהתמקד בתחום מסוים, הלימודים יארכו עוד שנתיים נוספות (ללימודי התואר), במידה ובחרתם תחום המחייב סטאז' כדוגמת לימודי פסיכולוגיה, תידרשו לתקופה של עוד כשנתיים.
תחום לימודי מדעי ההתנהגות הינו תחום נרחב, מעניין ומרחיב אופקים. בתחום התעסוקה ניתן להשתלב בארגונים שונים במסגרת כוח אדם, משאבי אנוש, ניהול, חינוך כלכלה ועוד. בנוסף לכך, מי שירצה יוכל להמשיך לתואר שני במנהל עסקים, משאבי אנוש, פסיכולוגיה וכדומה.
כיום, כל ארגון פרטי או ציבורי מודע לחשיבות העצומה שיש במהות יחסי הגומלין בין העובד למעביד ולחברה. חשיבות גבוהה זו מובילה לביקוש מומחים למחלקות כוח האדם ומשאבי האנוש, על מנת שאלו יובילו את הארגון ליחסי עובד מעביד פוריים ולרווחה, ומתוך אמונה שעובד מרוצה הוא עובד יעיל!. תחום מדעי ההתנהגות חושף אותך לכלל יחסי החברה והתרבות והתמצאות הפרט בניהם, ומוביל אותך להכרה, הבנה וניתוח מצבים חברתיים שונים באופן מקצועי ויעיל כך שתוכל להתמקצע בתחום הבנאישי באופן הטוב ביותר.