תואר שני בכלכלה

תואר שני בכלכלה על קצה המזלג

משך הלימודי
משך הלימודים

שנתיים.

מסלול
חד חוגי / דו חוגי

מסלול חד חוגי מורחב עם מספר התמחויות או מסלול לימודים דו חוגיים.

מיומנויות
מיומנויות נדרשות

רמה גבוה של חשיבה מתמטית, חשיבה לוגית, הבנה עמוקה בסטטיסטיקה.

התמחות
התמחות / סטאז בסיום התואר

אין צורך בסטאז' לאחר סיום התואר.

קבלה ללימודים
קבלה ללימודים

תואר
תואר ראשון בכלכלה או בתארים הקרובים לתחום עם ממוצע ציונים מעל 80, מכתב המלצה משני מרצים מתואר ראשון, ניסיון תעסוקתי, ראיון אישי.

השקעה
השקעה בלימודים

תואר
לימודי תואר שני נחשבים ללימודים מורכבים ומאתגרים מאוד, הדורשים השקעה והתעמקות במקצועות הכלכלה, המתמטיקה, סטטיסטיקה ועוד.

סביבת הלמידה
סביבת הלמידה ואופן הבחינות

סביבת הלימודים היא הרצאות פרונטאליות, כתיבת נושא מחקר, מבחנים בכתב, כתיבת עבודות ניתוח.

להעמיק את הידע בתיאוריות כלכליות עכשוויות

מטרת לימודי תואר שני בכלכלה היא להעמיק את הידע במחקר ובתיאוריות הכלכליות החדשות והותיקות, הלימודים לתואר שני בכלכלה נחשבים ללימודים מעניינים מאוד מכיוון שמקצוע הכלכלה נוגע במגוון רחב מאוד של נושאים, כאשר כל תחום בתוך הכלכלה משפיע על התחום השני ויש קשר הדוק בין מספר רב של גורמים המשפיעים על הכלכלה, הלימודים לתואר שני מנסים לתת לסטודנט את הכלים לנתח ולהבין את הקשר שבין הגורמים השונים כמו גם את האפשרות לחזות מהלכים עתידיים בתחום הכלכלה.

לימודי התואר השני בכלכלה נחלקים למספר מסלולי התמחות על פי בחירתו של הסטודנט כגון: כלכלה ומנהל עסקים, כלכלה חקלאית, כלכלה וסטטיסטיקה, כלכלת עסקים, כלכלה עיונית ועוד. הלימודים מתחלקים ללימודי בסיס הכוללים קורסים כגון: מאקרו כלכלה, מיקרו כלכלה, שיטות מתמטיות, אלגברה ליניארית בכלכלה, משפט וכלכלה, מימון, מודלים ותיאוריות בכלכלה, סטטיסטיקה והסתברות וגם קורסי בחירה בנושא ההתמחות הספציפי שהסטודנט בוחר בו כגון: שוק ההון, דיני חברות, ניהול השיווק, ניהול מערכת תפעולית, כלכלה התנהגותית ועוד.

קהל יעד לתואר שני בכלכלה

הביקוש הרב ללימודי תואר ראשון בכלכלה יצר מצב של עודף כלכלנים בעלי תואר ראשון, לכן אנשים רבים שרוצים לעסוק בכלכלה וליצור לעצמם יתרון על פני כלכלנים אחרים יפנו ללימודי תואר שני בכלכלה, גם בוגרי תואר ראשון במקצועות הקרובים לתחום הכלכלה כגון: ניהול, עריכת דין, בנקאות, שוק ההון מתעניינים בלימודי תואר שני בכלכלה כדי להעמיק את הידע שלהם בתחום ולהיעזר בהכשרה זו למקצוע הספציפי שבו הם עוסקים.

אפשרויות תעסוקה לאחר התואר

סטודנטים שמסיימים בהצלחה את התואר השני בכלכלה יכולים להשתלב במגוון רחב מאוד של משרות גם במגזר העסקי וגם בשירות הציבורי בתפקידים של יועץ כלכלי, שיווק, ניהול חברה, ניהול ארגוני, כלכלן בבנק, יועץ השקעות וכדומה. ישנה אפשרות להמשיך במסלול ישיר ללימודי דוקטורט, או להשתלב באקדמיה בתחום של המחקר בכלכלה.

להבין באמת את הכלכלה ואת הגורמים שמשפיעים עליה

מקצוע הכלכלה נחשב למקצוע מרתק מאוד, מכיוון שישנם כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על הכלכלה ומשנים אותה – סופת שלגים בארה"ב יכולה לגרום לעצירה בבניית בתים חדשים, עצירה זו יכולה לגרום לנתון מאכזב של התחלות בנייה, נתון מאכזב יכול לאותת על היחלשות הכלכלה האמריקאית, חשש המשקיעים מפניי חולשה בכלכלה האמריקאית יכול לגרום להם למכור את הדולרים שברשותם ולהחמיר את מצב הכלכלה. את התהליך המורכב הזה, הכלכלנים יכולים לצפות בזכות הלימודים המעמיקים, כאשר הכלכלנים צופים את התנהגות שוק הכלכלה, הם יכולים לייעץ לחברות פיננסיות רבות כיצד עליהן לנהוג ואין ספק שהעצות שלהם יכולות להיות יקרות מפז.

לימודי תואר שני בכלכלה נחלקים לשני מסלולים, מסלול לימודים מחקרי שמחייב הגשת עבודת גמר, או מסלול לימודים לא מחקרי שאינו מחייב עבודת גמר, אבל ממנו לא ניתן להמשיך ללימודי דוקטורט. בוגרי תואר ראשון שאינו תואר ראשון בכלכלה יצטרכו לעבור לימודי השלמה הכוללים קורסים בסיסיים מלימודי התואר הראשון בכלכלה.

קבל מידע על לימודי כלכלה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי כלכלה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר