3 שנים.
חד-חוגי עם התמחות או דו-חוגי בשילוב חוג אחר.
נטייה אנליטית וריאלית, עניין בכלכלה ובכספים, זיקה למתמטיקה וסטטיסטיקה.
התמחות אינה חובה לאחר הלימודים, ותלויה בתחום הספציפי בו ירצה הבוגר לעסוק.
תעודת בגרות מלאה. ציון משוקלל של בחינות הבגרות והפסיכומטרי מעל הסף. (מוערך כציון 670 בפסיכומטרי עם ציון בגרות משוקלל של 100 ומעלה).
יש להשקיע זמן בתרגול מתמטיקה וסטטיסטיקה בבית, לקבל ציון עובר (56 ומעלה) בכל הבחינות ולהגיש עבודה סמינריונית בסוף התואר.
הלימודים הם לימודים תיאורטיים, הכוללים התעסקות רבה במתמטיקה וסטטיסטיקה. בבחינות יש להפגין בקיאות בחומר הנלמד ולפתור בעיות כלכליות.
מטרתם של הלימודים לתואר ראשון בכלכלה הם להקנות לסטודנט ידע שיאפשר לו להבין, לחקור ולנתח תהליכים כלכליים במשק, כמו ייצור, היצע וביקוש, מסחר וצריכה. הלימודים מעניקים לתלמידים יכולת להתמודד עם בעיות כלכליות נפוצות ברמת האדם הפרטי, חברות מסחריות ורמת המשק כולו. לשם כך נלמדים כלים שונים שמסייעים לפתרון, כמו תיאוריות כלכליות אשר נשענות על מודלים מתמטיים ומאפיינים כלכליים בעולם האמיתי המיוצגים על ידי כלים סטטיסטיים.
הלימודים לתואר ראשון הם לימודים כלליים, מכיוון שהכלכלה היא תחום רחב שמכיל בתוכו שלל מקצועות ותחומי עיסוק, כך שההתמחות בנושא ספציפי נעשית למעשה לאחר הלימודים לפי בחירתו של הבוגר. במהלך הלימודים ישנה חשיפה לנושאים רבים, כגון: תיאוריות כלכליות שונות, מודלים של היצע וביקוש, תורת המשחקים, מימון, ייצור ושיווק, ניהול תקציבים, ניתוח סטטיסטי ומתמטי וכלכלה ברמת המיקרו (רמת העסקים והחברות הפרטיות) והמאקרו (רמת המשק כולו).
במהלך השנה הראשונה של התואר הראשון בכלכלה, נלמדים בעיקר מקצועות בסיס שמטרתם להעניק לסטודנט רקע תיאורטי שיאפשרו לו לבצע ניתוח כלכלי בהמשך התואר. קורסים אלו כוללים את יסודות הכלכלה, מתמטיקה לכלכלנים, סטטיסטיקה, מיקרו כלכלה ומאקרו כלכלה. בשנה השנייה והשלישית נלמדים קורסי המשך בנושאים תיאורטיים ובכלים לניתוח כלכלי כמו אקונומטריקה (תורה שמבססת תיאוריות כלכליות בעזרת כלים סטטיסטיים) ולימודי המשך במיקרו כלכלה ומאקרו כלכלה, כמו גם קורסים שמטרתם להציג בפני התלמיד מערכות כלכליות שונות כמו כלכלה בישראל, כלכלת בריאות, מימון ציבורי, כלכלה פוליטית, כלכלה מוניטארית והיסטוריה של הכלכלה.
ניתן ללמוד תואר ראשון בכלכלה במסלול חד-חוגי, בו לומד הסטודנט בעיקר קורסים בכלכלה ומתמחה בנושא מסוים בשילוב עם כמה קורסי העשרה מחוגים אחרים, או במסלול דו-חוגי בשילוב עם חוג אחר. ישנן אוניברסיטאות המעניקות אפשרות ללמוד לתואר ראשון בכלכלה בתוכנית דו-חוגית מיוחדת בשילוב עם חוגים הנושקים לתחום כמו ניהול, חשבונאות, מתמטיקה, סטטיסטיקה ומשפטים.
לימודי כלכלה לתואר ראשון מתאימים לאנשים בעלי עניין בתחום הכלכלה והכספים, בעלי ראש אנליטי ובעלי זיקה לנושאי לימוד ריאליים כמו מתמטיקה וסטטיסטיקה. יש לקחת בחשבון כי הלימודים הם לא פשוטים ולעיתים תובעניים, ומי שבוחר במסלול זה צריך להיות מוכן להשקיע זמן ומאמץ על מנת להצליח בלימודים.
הלימודים לתואר ראשון בכלכלה הם רק ההתחלה, ומהווים נקודת פתיחה מצוינת להתמחות בתחום מסוים ולהשתלבות בעמדות מפתח בחברות פרטיות וממשלתיות. בוגרי תואר ראשון בכלכלה יכולים לעבוד בבנקים, בחברות ייעוץ כלכליות, בחברות השקעות, בעולם העסקים ובחברות פרטיות וממשלתיות. כבוגר לימודי כלכלה תוכל להשתלב בתחומים שונים במשק, מכיוון שהלימודים מספקים ידע בנושאים רבים, וכמעט כל חברה זקוקה לכלכלן איכותי בשורותיה.
אין ספק כי לימודי תואר ראשון כלכלה הם אחד מתחומי הלימוד הנרחבים והמאתגרים ביותר, אך בתמורה הם נותנים לבוגרים אפשרויות תעסוקה מרובות ומגוונות בשוק העבודה. בסוף הלימודים תגלה כי אתה בעל ידע וכלים להתמודד עם בעיות כלכליות בעולם האמיתי, לנתח הזדמנויות כלכליות שונות, להפיק דוחות על מצב החברה ולאפשר התנהלות כלכלית נבונה ויעילה של גופים שונים.