לימודי אנתרופולוגיה

לימודי אנתרופולוגיה מזמינים אתכם 'להציץ' על תרבויות ויחסי החברה מזויות חדשה ומעניינת, בעזרת ידע מרתק ומיומנויות מחקר שונות, תלמדו להכיר את תרבויות העולם וכן את התרבות הישראלית המקומית.

אנתרופולוגיה – לראות מזויות אחרת

לימודי אנתרופולוגיה
צילום: Michael McCarty

התחומים העיקריים בהם עוסקים באנתרופולוגיה: אנתרופולוגיה פיזית וביולוגית, אנתרופולוגיה רפואית ופסיכאטרית, אלמנטים תרבותיים בחברה האנושית ותהליכים חברתיים שונים. האנתרופולוגיה בוחנת את אורח חייהם ותרבותם של אנשים בסביבתנו הקרובה והרחוקה, כפרט וכקבוצה, וזאת בעזרת כלי מחקר, פרשנויות והסתכלות ביקורתית על תופעות חברתיות ותרבותיות. תחום האנתרופולוגיה מעודד חשיבה ביקורתית ורפלקסיבית ומקנה הסתכלות וניתוח של מגוון חוויות חברתיות ותרבותיות ברמת המיקרו והמאקרו.

מטרת לימודי האנתרופולוגיה

מטרת הלימודים העיקרית הינה הקניית כלי מחקר שדה להעמקת הידע וההבנה של התהליכים הבינאישיים והתקשורתיים של בני אדם בקבוצות, בתרבויות וכפרט. במסגרת לימודים לתואר ראשון, נרכש ידע בסיסי בסוגי קבוצות חברתיות, תוך התייחסות לשבטיות, החיים המודרניים, משפחה גרעינית, מדינה וחברה, סטייה חברתית, ארגונים, פוליטיקה ועוד. בין הנושאים הנלמדים: אנתרופולוגיה של המזרח הרחוק, עלייה והגירה, בירוקרטיה ואלימות, אנתרופולוגיה של מיעוטים, אנתרופולוגיה של מגדר, אנתרופולוגיה ויזואלית, אנתרופולוגיה של הדת, אנתרופולוגיה של החינוך, התפתחות האנתרופולוגיה הישראלית, נעורים והתבגרות תרבותיים, החברה הפלשתינית ועוד.

התואר הראשון באנתרופולוגיה מאפשר הסתכלות עיון וניתוח בסיסיים בתחום החברתי סוציולוגי, על מנת להעמיק את הידע ולפתח כלים ושיטות מחקר מעמיקות לצורכי מחקר שדה, ניתן להמשיך וללמוד לתואר שני באנתרופולוגיה.

קהל היעד ללימודי אנתרופולוגיה

לימודי האנתרופולוגיה מתאימים לאנשים סקרניים שנושאי תקשורת וחברה ככלל מרתקים אותם, המעונינים להכיר תרבויות שונות ולפרש התנהגויות חברתיות כתופעה ימצאו את התחום מרגש עבורם. אם אופן ניהול העבודה ביפן מסקרן אתכם או הכרת הפוליטיקה מההיבט החברתי מעניין אתכם, זהו התחום עבורכם.

תחומי ההתמחות בלימודי האנתרופולוגיה

אנתרופולוגיה וסוציולוגיה

תחומים נושקים המשולבים יחדיו בתוכנית מעשירה הכוללת התייחסות לנושאים כגון: מבוא לסוציולוגיה, מקורות היסטוריים של מדעי החברה, שיטות מחקר, חינוך וחברה, משפחה וחברה, ריבוד אי שיווין, תיאוריות פימנסטיות, היבטים חברתיים של הרפואה, סוציולוגיה של עבריינות ועוד.

אנתרופולוגיה ושינוי חברתי

במסלול זה ניתן דגש להיבט הביקורתי של סקירת תופעות חברתיות ותרבותיות בארץ ובעולם ונלמדים נושאים כדוגמת: יחסים, מנהיגות חברתית, מורכבת החברה הישראלית , כלכלה, פוליטיקה, מגדר, בירוקרטיה ועוד.

מי שיבחר להמשיך לתואר שני ושלישי יוכל ליהנות מתחומי מיקוד נוספים:

לימודים קלאסיים

כוללים שלוש תחומים עיקריים: תרבות יוון, ספרות ולשון יוון ורומית. בין הקורסים הנלמדים: ספרות, היסטוריה, אומנות, חברה, יצירות יוונים בשפת מקור ותרגום, יצירות רומיות בשפת מקור ותרגום ועוד.

סוציולוגיה ואנתרופולוגיה עם התמחות

ההתמחות בלימודים יכולה להיות אחת מהנושאים כגון: לימודי הארגון, דמוגרפיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, ופסיכולוגיה. האפשריות לתואר השני הוא במסלול מחקרי המאפשר התקדמות לתואר דוקטור בהמשך, ותואר לא מחקרי שמרחיב ומעמיק בתחום. מסלול נוסף הוא מסלול משולב הוראה שמרחיב את הידע הנרכש וכן מאפשר למסיימים לעסוק בהוראת מקצוע האנתרופולוגיה. בין הקורסים הנלמדים: התנהגות חברתית, חיברות, פסיכולוגיה חברתית, עדתיות ועוד.

אנתרופולוגיה עם התמחות במחקר חברתי שימושי – ללימודי תואר שני

הלימודים מתמקדים בהקניית כלים לעריכת משאלי דעת קהל פוליטיים וחברתיים, סקרי צריכה של אמצעי תקשורת, מחקרי שוק, סקרי עמדות עובדים ועוד.

משך זמן לימודי אנתרופולוגיה

תואר ראשון באנתרופולוגיה אורך כ- 3 שנים, אם בחרתם להמשיך לתואר שני , משך הזמן כ- שנתיים, בתואר שלישי בתחום אורך הלימודים כ- 4 שנים.

אופק תעסוקתי עם סיום לימודי האנתרופולוגיה

בוגרי תואר באנתרופולוגיה יכולים להשתלב בתחום החברתי של חיינו כמדריכים חברתיים, בתחום כוח אדם ומשאבי אנוש, בפנימיות, מתנ"סים. בעלי התואר השני והשלישי יוכלו להשתלב בתחום המחקרי במגזר הציבורי והפרטי ועוד.

אנתרופולוג יעיל בכל מקום

אנו חיים בחברה ומעורבים במסגרות שונות, לתרבויות שונות מנהגים והתנהגויות אחרות, הבדלים מגדריים תמיד היו ויהיו, ובעצם לאן שלא תביטו כל עוד אנו חיים בחברה ומעורבים עם מגוון תרבויות, תמיד יהיה מה ללמוד ולנתח לגבי התופעות החברתיות המעניינות אשר מתרחשות בעולם. תחום האנתרופולוגיה תפס תאוצה בשנים האחרונות וסקרי דעת קהל מתבססים גם הם על תחום זה, על כן ניתן לומר שגם האופק התעסוקתי נראה מבטיח.

קבל מידע על לימודי סוציולוגיה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

עוד על לימודי אנתרופולוגיה

להיות אנתרופולוג בעל המקצוע אנתרופולוגיה (חקר האדם) הוא תחום אקדמי רחב יריעה שאין הרבה תחומים הדומים לו. האנתרופולוג הוא בעל מקצוע, או בעל השכלה, מקיפה ביותר על חקר תרבויות על מאפייניהן הרבים והמורכבים – החל בתרבות ואמנות להמשך קריאה »
מידע הכרחי למועמד לאנתרופולוגיה עובדות על תחום הלימודים ניתן ללמוד אנתרופולוגיה כמסלול יחיד, אך כיום רוב הסטודנטים בוחרים לשלבו במתכונת דו-חוגית עם חוג נוסף במדעי החברה, הרוח או מכל תחום אקדמי אחר. לימודי אנתרופולוגיה מאפשרים חופש בחירה רב לסטודנטים והם להמשך קריאה »
תואר שני באנתרופולוגיה "התרבות היא שאיפה לנועם ולזוהר"
תואר שני באנתרופולוגיה צילום: Jami Dwyer
תואר שני באנתרפולוגיה נלמד בשילוב מקצועות קרובים, במסלול דו חוגי. האנתרפולוגיה מתמקדת בחקר תרבויות וכאשר היא נלמדת בשילוב מקצוע להמשך קריאה »

קבל מידע על לימודי סוציולוגיה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר