מאז שחר ההיסטוריה האדם ניסה ללמוד ולהבין את התנהגות החומר, האדם רצה לדעת מדוע עצמים נופלים לאדמה, מדוע לחומרים יש תכונות שונות, כיצד התכונות משפיעות על החומר, מה היא צורתו של כדור הארץ, כיצד מתנהגים הכוכבים ועוד. במהלך בדיקת האדם את החומרים נהגו תיאוריות שונות שרבות מהן נחשבות היום כשגויות, בזכות ההתקדמות העצומה של מדע הפיסיקה. גלילאו היה החוקר הראשון שהשתמש בניסויים כדי לנסות לאמת את התיאוריות השונות, גלילאו רשם את התיאוריה ולאחר מכן בדק את נכונותה באמצעות הניסוי ועל ידי כך פרץ את הדרך למחקר באמצעות ניסויים בפיסיקה.
גם היום לימודי הפיסיקה בנויים על תיאוריה וניסוי, הלימודים לתואר ראשון מנסים להכשיר את התלמיד למחקר אשר יאפשר להם ליישם את מדע הפיסיקה על תחומים אחרים כגון טכנולוגיה, הבנה יותר טובה של הביולוגיה, ננוטכנולוגיה, אלקטרוניקה, פיסיקה רפואית ועוד. למרות תנאי הקבלה היחסית קלים ללימודי תואר ראשון בפיסיקה, הלימודים עצמם נחשבים לקשים מאוד, תובעניים ומאתגרים.
לימודי הפיסיקה כוללים תחומי יסוד כגון: כימיה, מתמטיקה, ביולוגיה והעמקה בנושאים כגון: תורת החשמל, מכאניקת הקוונטים, תורת היחסים, תרמודינמיקה ועוד. היום ברור לכולם שהפסיקה משמשת כבסיס למרבית המקצועות הטכנולוגיים והמדעים מבחינת שיטות המחקר שלה וגם מבחינת הנושאים שהיא בודקת. במהלך הלימודים לתואר ראשון נלמדים בין השאר הקורסים הבאים: אלקטרוניקה, אסטרונומיה, מבוא לפיסיקה, מטלב לתלמידי פיסיקה, מכאניקה אנליטית, אלקטרודינמיקה, ננו-פיסיקה, הנדסת חומרים, כימיה, ניסויים מתקדמים בפיסיקה, ביוטכנולוגיה, מדעי החיים, הנדסת מכונות ועוד. לימודי תואר שני בפיזיקה מעמיקים את הידע בפיסיקה בעיקר בתחום של מעבדות ומחקרים.
אנשים אינטליגנטים, שקדנים שיכולים להתמודד עם אתגרים והינם סקרנים בנוגע לכדור הארץ ולהתנהגות החומרים, הם האנשים שיכולים להצליח בלימודי הפיזיקה ולפתח קריירה מרשימה בתחום זה.
בלימודי הפיסיקה קיימים מספר מסלולים עיקריים הקשורים למדעי הטבע ולמדעי ההנדסה כגון: פיסיקה הנדסת חשמל ומחשבים, פיסיקה הנדסת מכונות, פיסיקה ומדעי המחשב, פיסיקה עם הנדסת חומרים, פיסיקה וכימיה, פיסיקה וביוטכנולוגיה, פיסיקה והנדסת חשמל ועוד.
במהלך לימודי קורס זה נלמדים מקצועות הפיסיקה במקביל למקצועות המתמטיקה כגון: אלגברה, לוגיקה ותורת הקבוצות, הסתברות, מתמטיקה בדידה, מבוא לטופולוגיה, חדו"א של פונקציות מרובות משתנים, אלגברה ועוד.
בנוסף ללימודי הפיסיקה נלמד חומר מעמיק הקשור למחשבים כגון: מדעי המחשב, תורת ההסתברות מכאניקה אנליטית, מבני נתונים, מטלב לתלמידי פיסיקה, מערכות ספרתיות ועוד.
בנוסף ללימודי הפיסיקה נלמדים נושאים ספציפיים להנדסת החשמל כגון: קורסי ליבה חשמל, מבוא לעיבוד אותות וצורות, מעבדה למעגלים אלקטרוניים, תרמודינאמיקה ומכאניקה, מעבדה לניסויים מתקדמים, מבוא לתהליכים אקראיים ועוד.
לימודים לתואר ראשון בפיסיקה נמשכים כשלוש שנים. ניתן ללמוד פיסיקה במסלול משולב לתואר כפול ובתום ארבע שנות לימוד הבוגר מקבל שני תארים, תואר ראשון בפיסיקה ותואר ראשון נוסף בתחום שנבחר על ידי הסטודנט. ניתן גם ללמוד פיסיקה במסלול חד חוגי או כפי שרבים נוהגים לעשות במסלול דו חוגי, השילובים המתבקשים עם מקצוע הפיסיקה הינם בדרך כלל: הנדסת מחשבים, כלכלה, ביולוגיה, כימיה ומדעי הטבע. תואר שני בפסיקה כרוך בשתי שנות לימוד והגשת עבודת גמר בנוגע למחקר שאותו מבצע הסטודנט, עבודת הגמר צריכה לשקף את יכולת התלמיד לשליטה בכלים המדעיים לצורך המחקר ובנוסף גם דרך מחשבה עצמאית וכושר עיבוד החומר וסיכומו.
בוגר לימודי פיזיקה יכול להשתלב באין ספור תעשיות, חברות ותחומים ובכללם: תעשיית הפולימרים, זיהום אוויר ומניעתו, סיבים אופטיים, תקשורת נתונים, לוויינים, תקשורת סלולארית, מכ"מים, תעשיית הסיליקון, אלקטרוניקה, ממוגרפיה, אחסון מידע, רפואה, תעשיית התעופה, הוראה, מחקר, פיתוח מכשירים רפואיים, פיתוח פרויקטים, תעשיית הכימיה ועוד.
בניגוד למקובל לחשוב, ישנה דרישה גבוהה מאוד לבעלי תואר ראשון או שני בפסיקה, מכיוון שהפסיקה משתלבת בתחומים רבים מאוד בתעשיית הפיתוח וההיי-טק בארץ ובעולם. אמנם הלימודים נחשבים לקשים במיוחד ולמאתגרים, אבל הקריירה לבעלי תואר ראשון בפיסיקה היא מאוד מתגמלת ומספקת. אם אתה נמשך ללימודי הפיסיקה והינך בעל חשיבה ריאלית ויכולת אנליטית ואתה חושש ללמוד פיסיקה בגלל עתידך המקצועי, אתה יכול להסיר דאגה מלבך, כיום בעלי תואר ראשון בפיסיקה נחטפים בשוק למגוון רחב מאוד של תחומים.