תואר ראשון במתמטיקה

תואר ראשון במתמטיקה על קצה המזלג

משך הלימודי
משך הלימודים

3 שנים.

מסלול
חד חוגי / דו חוגי

מסלול חד חוגי עם לימודי מחשב או טכנולוגיות עתירות מדע ועוד, מסלול דו חוגי עם החוג לכלכלה , מסלול דו חוגי בשילוב עם חוג למערכות מידע ניהוליות ועוד.

מיומנויות
מיומנויות נדרשות

יכולת מתמטית חזקה, חשיבה לוגית, סבלנות, התמדה, אהבה למחקר.

התמחות
התמחות / סטאז בסיום התואר

אין צורך בהתמחות או סטאז' לאחר סיום התואר.

קבלה ללימודים
קבלה ללימודים

תואר
תעודת בגרות מלאה עם ציונים טובים, ציון ממוצע של 675 ומעלה במבחן הפסיכומטרי

השקעה
השקעה בלימודים

תואר
נדרשת זיקה חזקה מאוד למקצוע המתמטיקה, חשיבה אנליטית, חשיבה ריאלית.

סביבת הלמידה
סביבת הלמידה ואופן הבחינות

סביבת הלימודים היא ממוחשבת ומתקדמת. הבחינות הן בכתב והן כוללות מבחנים מתמטיים והגשת עבודות.

לחקור ולהבין את היסוד המשותף לכל מקצועות המדעים

לימודי המתמטיקה לתואר ראשון נועדו בעצם ללמד את הסטודנט שפה חדשה שנקראת מתמטיקה, שפה זו משמשת כבסיס העיקרי למחקר, תגליות ופיתוח בכל מקצועות המדעים המדויקים וכול חוקר רציני בתחום של המדעים המדויקים חייב לדעת ולהבין את שפת המתמטיקה, את התיאוריות שעליהן היא מבוססת ואת ההשלכות שיש למקצוע על התפתחות התיאוריות ועל ההישגים בתחומים הקרובים אליו. למרות שאנשים רבים חושבים שמקצוע המתמטיקה הוא מקצוע ערטילאי, היישומים של מדע זה הם בהחלט מעשיים והביאו לשינויים רבים וחשובים ולתגליות שהשפיעו על תעשיית המחשבים, התחום הפיננסי, מנועי חיפוש באינטרנט כגון גוגל, טכנולוגיות מתקדמות ועוד.

אמנם תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון נחשבים לקלים יותר ביחס ללימודים אחרים של מקצועות המדעים המדויקים בגלל הביקוש הנמוך לתחום לימודים זה, אבל הלימודים עצמם נחשבים לקשים ומורכבים מאוד ונדרשת המון סבלנות, התמדה וכמובן יכולות ריאליות גבוהות, גישה למספרים, חשיבה מתמטית ובעיקר אהבה למקצוע.

למי מתאים ללמוד תואר ראשון במתמטיקה?

אהבה למקצוע המתמטיקה היא כמו אהבה לאמנות למרות הניגודים בין המקצועות הללו, אנשים שאוהבים את המקצוע המורכב הזה, הם אנשים שנמשכים לעיסוק במתמטיקה ולא יכולים להפסיק להרהר ולחשוב על התיאוריות המתמטיות בדיוק כמו אמנים שלא יכולים להפסיק לצייר. לימודי המתמטיקה מתאימים במיוחד לאנשים אלו, כי בניגוד לשאר העם, הם מבינים את התיאוריות המתמטיות המסובכות, הם יודעים אלו שימושים ניתן לעשות בשפה וזו והם רוצים להמשיך ולהעמיק את הידע שלהם בתחום.

אפשרויות תעסוקה לאחר התואר

רוב הלומדים לתואר ראשון במתמטיקה ממשיכים בלימודי תואר שני, כדי להעמיק את הידע שלהם ולפתח אותו במיוחד לתחום של המחקר היישומי של המתמטיקה, אבל גם אלו שמסיימים תואר ראשון במתמטיקה יוכלו להשתלב בתעשיות עתירות ידע, בתעשיות ההיי-טק, בחברות סטרט אפ שקשורות לתחום המחשבים וגם בעולם הכלכלה ובשווקי ההון.

רבים מבוגרי תואר ראשון במתמטיקה משלבים תעודת הוראה עם הלימודים, כדי להשתלב בתחום המרתק של הוראת המתמטיקה, אשר נחשבת לאתגר מיוחד בין מקצועות ההוראה, מכיוון שיש הבדל גדול בין הבנת המתמטיקה ובין היכולת לגרום לאחרים במיוחד לתלמידים בתיכון להבין את הקסם והייחוד שבמקצוע זה.

להכיר את כל האספקטים שמהם מורכב מדע המתמטיקה

תואר ראשון במתמטיקה נוגע בתחומים רבים ומגוונים כגון: אלגברה ליניארית, אנליזה מודרנית, תורת הגרפים, חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי, גיאומטריה, תורת ההסתברות, תורת הקבוצות ועוד. רבים חושבים שמקצוע המתמטיקה הינו מקצוע תיאורטי בלבד לאותם אנשים שהראש שלהם נמצא בדרך כלל בעננים והם רוצים להמשיך ולעסוק רק במחקר, אבל היום אפשר לראות כיצד המתמטיקה מיושמת בתחומים חשובים כגון: בנקאות, מסחר, חקר החלל, בניית מבנים, האינטרנט, תוכנות שונות ועוד.

קבל מידע על לימודי מתמטיקה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי מתמטיקה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר