המתמטיקה היא המדע הקדום ביותר בתולדות האנושות, והיא נמצאת בבסיסם של תחומי ידע רבים אחרים כמו סטטיסטיקה, לוגיקה, פיזיקה, כימיה וביולוגיה. המתמטיקה בתחילתה שימשה לצרכים מעשיים כמו חישוב כמויות במסחר וחישוב שטחים ואורכים. עם הזמן, המתמטיקה החלה לעסוק בחקר המספרים כישויות מופשטות, כלומר כאלו שאינן קשורות לעצמים מוחשיים במציאות. הפשטה זו הביאה לאפשרות פיתוח ענפים רבים במתמטיקה כמו אלגברה, חשבון אינטגראלי ודיפרנציאלי וגיאומטריה.
אף על פי שהמתמטיקה היא מדע מופשט שמתעסק בישויות שלאו דווקא מייצגות עצמים במציאות, יש לה השפעה רבה על התפתחויות מרחיקות לכת בכל תחומי החיים האנושיים, והיא מהווה כלי חשוב בהתפתחות של מדעי המחשב, הבנקאות, הסטטיסטיקה, חקר המוח, חקר החלל ותחום ההיי-טק. היכולת של החקר המתמטי, שקשור לישויות מופשטות שאינן קיימות במציאות, להשפיע בצורה כה נרחבת על תחומים מגוונים, עדיין מעוררת פליאה בקרב מדענים ומתמטיקאים שלא הצליחו למצוא לקשר הזה הסבר משביע רצון.
לימודי המתמטיקה דורשים יכולת אנליטית, יכולת חשיבה מופשטת ועניין בניתוח בעיות מורכבות. אם אתה מרגיש שיש לך זיקה לתחום האנליטי ומעוניין להגיע לעומק המורכבות המתמטית – לימודים אלו מתאימים לך.
מחלקות המתמטיקה באוניברסיטאות ובמכללות השונות מציעות מספר מסלולים למבקשים ללמוד מתמטיקה:
מתמטיקה עיונית היא תחום חקר המתמטיקה עצמה, והיא שימושית בעיקר במסגרות אקדמיות. החוקרים במסגרת המתמטיקה העיונית מנסים למצוא פתרונות לבעיות תיאורטיות שונות ולפתח את תחומי המתמטיקה השונים.
המתמטיקה המעשית היא תחום שמטרתו לפתור בעיות בתחומים שונים על ידי שימוש בכלים מתמטיים. המתמטיקאים שעובדים בתחום זה מועסקים בחברות היי-טק, בחברות תרופות, בתעשיות ביטחוניות ובחברות כלכלה. תפקידם הוא להבין את הבעיה המוצגת לפניהם, לייצג אותה בעזרת מודל מתמטי מתאים ולהציע פתרונות מתמטיים ויישומיים.
ניתן להתמחות בתוך לימודי המתמטיקה גם בסטטיסטיקה, שהיא תחום שעוסק בחקר של נתונים בתוך מערכות שנמצאות בתנאים של אי-ודאות.
התפתחות מדעי המחשב והתכנות מבוססים על יסודות מתמטיים, לכן שני התחומים הללו קשורים קשר הדוק. ניתן ללמוד בתוכניות מיוחדות המשלבות בין לימודים במדעי המחשב ובמתמטיקה.
לימודי המתמטיקה הם לימודים לתואר ראשון הנמשכים שלוש שנים. כמו כן, ניתן להמשיך ללימודים לתואר שני הנמשכים שנתיים.
מכיוון שהמתמטיקה היא תחום כל כך בסיסי, ישנן אפשרויות מגוונות לתעסוקה לאחר הלימודים. התחום הרחב ביותר הוא תחום ההיי-טק, בו דרושים מתמטיקאים שיכולים להתמודד עם בעיות מורכבות ולבנות מודלים מתמטיים מופשטים. נוסף על כך, תעשיות ביטחוניות ותעשיות ביו-רפואיות זקוקות גם הן למתמטיקאים בשירותיהם. ניתן גם לעסוק בהוראת מתמטיקה, הן בבתי ספר תיכוניים והן במכללות ובאוניברסיטאות.
תחום המתמטיקה הוא תחום מרתק, המציב בפני העוסקים בו אתגרים שכליים נרחבים ואפשרות להתמודד עם בעיות מורכבות. תחום המתמטיקה נוגע לתחומי ידע רבים אחרים, לכן הוא מעניק לבוגרים אפשרויות תעסוקה מגוונות. אתם מוזמנים לחקור עוד על הנושא, או לבקש ייעוץ חינם בנושא לימודי מתמטיקה במוסדות הלימוד השונים.