תואר שני במדעי המחשב

תחום מדעי המחשב הינו תחום צעיר וחדשני יחסית, ולכן גם דינמי מאוד, ומצוי בהתפתחות מתמדת. לימודי התואר השני במדעי המחשב מתאימים למי שמעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בשטחים שונים של התחום – בין אם לצורך השתלבות במחקר או לשם רכישת השכלה מעמיקה שתשרת אותם בבואם להתמודד עם אתגרים טכנולוגיים חדשים במסגרת עבודתם.

תואר שני במדעי המחשב על קצה המזלג

משך הלימודי
משך הלימודים

שנתיים.

מסלול
חד חוגי / דו חוגי

חד חוגי.

מיומנויות
מיומנויות נדרשות

יכולת אנליטית וחישובית, מחשבה יצירתית ומעוף.

התמחות
התמחות / סטאז בסיום התואר

ללא.

קבלה ללימודים
קבלה ללימודים

תואר
ממוצע 80 לפחות בתואר ראשון במדעי המחשב. בוגרי מדעים או הנדסה יוכלו להתקבל לאחר השלמה שאורכה לרוב כשנתיים.

השקעה
השקעה בלימודים

תואר
קורסים תיאורטיים ויישומיים רבים, הגשת תרגילים, השתתפות בסמינרים רבים יחסית, כתיבת תזה.

סביבת הלמידה
סביבת הלמידה ואופן הבחינות

בחינות עיוניות ויישומיות, הגשת פרויקטים.

להכיר לעומק את תחום מדעי המחשב

תואר שני במדעי המחשב
צילום: izzymunchted

בשונה מלימודי התואר הראשון בתחום, המתאפיינים בלימודים כלליים של מקצועות הבסיס, לימודי התואר השני מאפשרים לסטודנטים להכיר לעומק תחומים חדשים יחסית, בין אם במסגרת יישומים חישוביים דוגמת הביואינפורמטיקה, טכנולוגיית רשתות או טכנולוגיות זיכרון ממוחשב מתקדמות ובין אם בהיבטים תיאורטיים יותר. בחלק ממוסדות הלימוד נלמד התואר השני במדעי המחשב במסגרת מסלולי התמחות, כגון התמחות בביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה), התמחות בניהול מערכות מחשב או התמחות במדעי המחשב התיאורטיים; במוסדות אחרים בוחר התלמיד מנחה בהתאם לתחום העניין והמחקר המועדף עליו, ומבצע עבודת מחקר עצמאית, שעליה יכתוב תזה עם סיום לימודיו.

איפה ללמוד תואר שני במדעי המחשב?

בין התחומים הנחקרים כיום במסגרת לימודי מדעי המחשב ניתן למצוא תכנון וניתוח אלגוריתמים, זיהוי תבניות, קריפטולוגיה, בינה מלאכותית, מערכות בסיסי נתונים וכמובן עוד תחומים רבים ומגוונים. הלימודים מתבצעים במסלול מחקרי בלבד, הכולל הגשת תזה, כיוון שהמחקר העצמאי מאפשר לסטודנט להתמודד עם בעיות ולתרגל חשיבה ויישום של הידע התיאורטי שלמד, באופן שישרת אותו בהמשך דרכו האקדמית או המקצועית.

לימודי תואר שני במדעי המחשב אורכים שנתיים, והם כוללים על פי רוב חובת השתתפות בקורסים המאופיינים כתיאורטיים בצד קורסים שנחשבים יישומיים, במטרה להביא לאינטגרציה איכותית בין שני ההיבטים הללו. בין הקורסים המוצעים לבחירה ניתן למצוא קורסים בחישוב קוונטי, שיטות אלגוריתמיות, שיטות הצפנה, קומבינטוריקה מתקדמת, סריגים במדעי המחשב, חישוב מבוזר, נושאים מתקדמים ברשתות IP, חישוביות בגנטיקה הומנית, ארכיטקטורת מחשבים ועוד.

קהל יעד לתואר שני במדעי המחשב

תואר שני במדעי המחשב מיועד לאנשים בעלי יכולות והבנה ריאליות ומתמטיות מובהקות אשר ניחנו גם בחשיבה לא שגרתית ובעלת מעוף, אשר תשמש אותם במיוחד בהתמודדות עם אתגרים חדשים ופתרון בעיות, כמו גם פיתוח טכנולוגיות ויישומים חדשים, ככל שהאמצעים העומדים לרשותם ילכו וישתכללו בעתיד.

משכורות ואפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני במדעי המחשב

ישנה כתבה נרחבת על משכורת בוגרי תואר שני במדעי המחשב באתר דה מרקר. המשכורת של בוגרי תואר שני נעה בין 20,000 ש"ח ל-30,000 ש"ח, בהתאם לתחום ההתמחות. בוגרי תואר שני במדעי המחשב נחשבים לבעלי יכולות אנליטיות וביצועיות מן המעלה הראשונה, ועל כן הם מבוקשים ביותר בתחום התעשיות עתירות הידע, ובהן חברות הייטק ומחשבים מהבכירות והגדולות בעולם. התמחותם של הבוגרים בתחומים ספציפיים וחדשניים מעניקה להם יתרון על פני מועמדים אחרים למשרות בכירות וניהוליות, כמו גם יכולת המחשבה ועיבוד המידע שתרגלו ורכשו במהלך לימודיהם. הדבר בא, כמובן, לידי ביטוי גם במשכורות המוצעות לבוגרים אלה, אשר נחשבות גבוהות במיוחד.

להשתלב בחוד החנית הטכנולוגי

לימודי תואר שני במדעי המחשב יעניקו לכם את הידע התיאורטי המתקדם ביותר הקיים כיום, בצד כלים ויכולות מחשבה וביצוע איכותיים במיוחד – ויציידו אתכם היטב לקראת העתיד הלא נודע. אם אתם בעלי יכולות גבוהות, אם תחום המחשבים החדשנות והקדמה הטכנולוגיים תמיד משכו אתכם ואם אתם סקרנים כיצד יראה העתיד שלנו מבחינה טכנולוגית ואתם חדורי רצון לקחת חלק בעיצובו – לימודי תואר שני במדעי המחשב הם המקום בו תוכלו להתחיל ולגדול.

קבל מידע על תואר שני במדעי המחשב
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על תואר שני במדעי המחשב
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר