3 שנים.
מסלול חד חוגי מורחב, מסלול דו חוגי , מסלול דו חוגי בשילוב עם חוג אחר באוניברסיטה.
רמה גבוה של זיכרון בעל פה, יכולת מתמטית חזקה, חשיבה לוגית.
תקופת ההתמחות במדעי המחשב היא רק לאחר תואר שני.
תעודת בגרות מלאה עם ציונים גבוהים, ציון גבוה במיוחד במבחן הפסיכומטרי.
נדרשת זיקה חזקה מאוד למקצוע המתמטיקה וחשיבה לוגית אנליטית.
סביבת הלימודים היא ממוחשבת ומתקדמת. הבחינות הן בכתב והן כוללות מבחנים מתמטיים. נדרש גם להכין פרויקטים מעשיים במהלך הלימודים.
חשוב לדעת שתואר ראשון במדעי המחשב קרוב יותר לתחום של המדעים והוא אינו עוסק ביישומי המחשב, אלא בתיאוריה שהיא בעיקר תיאוריה מתמטית ותיאוריות נוספות מתחום המדעים, לכן אין דגש על הפרקטיקה הקשורה למחשבים ולתוכנות המחשב – הדגש הוא בעיקר על לימודי התיאוריה. במידה והינכם מעוניינים יותר בלימודים מעשיים, היום ישנן מספר מכללות אשר אצלן לימודי תואר ראשון במדעי המחשב, הם עם דגש יישומי ופחות תיאורטי מאשר באוניברסיטאות.
תואר ראשון במדעי המחשב, עדיין נחשב לתואר מבוקש מאוד גם באוניברסיטאות וגם במכללות, במיוחד עם התפתחות הטכנולוגיה שמשפיעה מאוד על תחום המחשב, התוכנה וכמובן האינטרנט. לימודי המחשב לתואר ראשון נחשבים ללימודים מאתגרים ולא פשוטים ותנאי הקבלה אליהם נחשבים גם הם לקשים ביחס למקצועות אחרים בתחום, אנשים שמבקשים להתקבל ללימודים צריכים להציג ציונים גבוהים מאוד גם בתעודת הבגרות וגם במבחן הפסיכומטרי.
אנשים שמתעניינים בלימודי מדעי המחשב, הם אנשים בעלי חשיבה אנליטית וזיקה חזקה למתמטיקה. אנשים סקרנים שנמשכים למחקר ולתיאוריות מחקריות, הם מתעניינים יותר בכיצד ועל איזה בסיס תיאורטי המחשב עובד, כיצד משפיעה התקדמות הטכנולוגיה על תכנון המחשב, כיצד ניתן ליישם טכנולוגיות חדשות בפיתוח של אפליקציות הקשורות למחשב לאינטרנט, למערכות מידע ועוד.
רוב הלומדים לתואר ראשון מדעי המחשב מעוניינים להשתלב בתעשיית ההיי-טק בארץ ובחו"ל בתחום של מחקר ופיתוח אפליקציות ושדרוגים חדשניים למחשב הקיים, התקנה ותחזוקה של מערכות ורשתות, התאמת תוכנות לצרכים, מתן תמיכה טכנית, פיתוח תוכנות, פיתוח בעזרת שילוב של טכנולוגיות שונות וכדומה. כמו כן, ישנה אפשרות להמשיך בלימודים בתחום ולעשות תואר שני (מוסמך) במדעי המחשב במסלול מחקרי או מסלול לא מחקרי.
תואר במדעי המחשב מעניק ידע תיאורטי מעמיק במבנה המחשב, הבנת דרכי הפעולה של המחשב וכן הבנת עקרונות התכנון והבנייה של מערכת התוכנה. במסגרת הלימודים נלמדות גם שפות תכנות שונות, מערכות מסדי נתונים, מערכות מבוזרות, תוכנה, חומרה, אלגוריתמים, בינה מלאכותית, רשתות, מערכות הפעלה, תכנון בעזרת מחשב, עיבוד אותות ועוד.
בוגר של תואר ראשון במדעי המחשב יכול להתמודד בהצלחה מרובה, עם האתגרים הטכניים והאתגרים האנליטיים, אשר בהם הוא ייתקל בעתיד במסגרת עבודתו. כדאי לזכור שלימודי מדעי המחשב הם בעיקר לימודים תיאורטיים שכוללים חומר רב הקשור למתמטיקה, לכן אם אתה רוצה לפנות לתחום זה, כדאי שתהיה לך גם אהבה למקצוע המתמטיקה והרבה סבלנות בכדי לללמוד ואף להצליח בתחום מדעי המחשב.