שנתיים
מסלול חד חוגי המשלב לימודים תיאורטיים עם התנסות מעשית מודרכת.
רמה גבוה של זיכרון, אמפטיה, סבלנות, קריאה של חומר רב, ניסוח והבעה בכתב ובעל פה.
ההתנסות הינה במהלך הלימודים.
ציון של 85 מעלה בתואר ראשון, ניסיון של 3 שנים בהוראה, 2 מכתבי המלצה, הצהרת כוונות, ראיון קבלה.
הלימודים משלבים חומר תיאורטי רב, עבודת גמה יישומית וסמינריונים.
סביבת הלימודים היא לימוד בכיתות קטנות תוך ליווי צמוד לכל סטודנט, הבחינות הינן בכתב והגשת עבודות סמינריון.
היועץ החינוכי בתוך בית הספר מייצג את התחום של בריאות הנפש, מטרתו העיקרית של היועץ החינוכי היא לדאוג לתלמיד מבחינה רגשית, במיוחד בגיל ההתבגרות כשאר תלמידים רבים סובלים ממצוקות רגשיות, הגדרת זהות, לחץ חברתי, מקובלות בחברה, בעיות השתייכות ועוד. בנוסף תפקידו של היועץ החינוכי הוא גם לעזור לסגל המלמד בבית הספר, כדי לקדם סביבת לימודים אידיאלית שמעניקה ביטחון, אמון ושייכות לתלמיד. היועץ החינוכי אחראי גם על גישור בין התלמידים הרגישים והשונים לבין מערכת בית הספר, על ידי יצירת הבנה ותנאים מתאימים. בנוסף לאיתור וטיפול בילדים במצוקה, היועץ החינוכי צריך גם לנסות להעצים את התלמידים להציע להם כלים להתפתחות אישית וגם כלים להתמודדות עם לחצים ומשברים בחייהם האישים.
הקורסים העיקריים הנלמדים במהלך התואר השני לייעוץ חינוכי נחלקים בדרך כלל ללימודי בסיס כלליים, לימוד תהליכים מערכתיים ופרטניים ולימודי מיומנות הייעוץ. ניתן לבחור במסלול של ייעוץ חינוכי לאוכלוסיה בעלת צרכים מיוחדים, ייעוץ חינוכי במערכת החינוך, ייעוץ חינוכי באמצעות בעלי חיים, ייעוץ חינוכי בשילוב אומנויות ועוד. הקורסים הנלמדים לתואר יועץ חינוכי הינם בין השאר: סוגיות בפסיכולוגיה חינוכית, אתיקה וחוק, תרומתו של היועץ בבית הספר, מבוא לייעוץ, כישורי הנחיה, פסיכולוגיה של גיל ההתבגרות, התפתחות הזהות האישית והמקצועית, פסיכולוגיה התפתחותית, סוגיות חינוכיות, כלים להתערבות היועץ, דינאמיקה קבוצתית, התמודדות עם קונפליקטים ועוד.
תואר שני בייעוץ חינוכי מתאים לאנשי הוראה, אנשי חינוך, אנשי החינוך המיוחד, עובדים סוציאליים ואנשי מקצוע אחרים מתחום הסיוע, הרוצים למצוא דרכים לייעץ ולעזור לתלמידים, בני נוער, נוער במצוקה כדי שהם יוכלו למצוא את דרכם ולהצליח בתוך מסגרת בית הספר, ניגשים ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי. אנשים אלו רואים חשיבות עליונה באיתור התלמידים הסובלים ממצוקה, או מועדים לסיכון והם רוצים למצוא דרכים וכלים כדי לאתר את אותם תלמידים וגם לעזור להם להצליח בתוך מסגרת בית הספר ומחוצה לו.
רוב הבוגרים המסיימים את התואר משתלבים בבתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים בתור היועצים החינוכיים של בית הספר. ישנם בוגרים הבוחרים להשתלב בתחום של ייעוץ בגיל הרך, מחקר של התנהגויות, תפקוד וקשיים. ניתן גם לעסוק באופן פרטי בייעוץ לתלמידים ולבני משפחתם במיוחד בתחום של קשיים עקב לקויות למידה.
לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי נחשבים ללימודים מעניינים ומרתקים, השילוב המיוחד בין חינוך לפסיכולוגיה ולפעמים גם קרימינולוגיה יוצר חומר לימודים מאתגר ומסקרן. מסלול הייעוץ לתואר שני נחשב למקצוע מבוקש מאוד, מכיוון שסטודנטים רבים מתחום החינוך רוצים להעמיק את הידע שלהם בגורמים הפסיכולוגיים וההתנהגותיים המשפיעים על התלמידים.
מי שאינו מגיע מתחום החינוך או העבודה הסוציאלית יצטרך לעשות לימודי השלמה לפניי תחילת לימודיו לתואר שני בייעוץ חינוכי, לימודי ההשלמה הם בדרך כלל בתחומים של: יסודות הייעוץ החינוכי, פסיכולוגיה התפתחותית בגיל ההתבגרות, לקויי למידה, התמודדות במצבי לחץ, מבוא לחינוך מיוחד, פסיכופתולוגיה ועוד.