להיות מורה לספורט

בעל המקצוע

להיות מורה לספורט זו מלאכה חשובה ומאתגרת מאוד עבור כל העוסקים בתחום, אלו בעלי מקצוע שלרוב הם חדורי מוטיבציה לגרום לתלמידיהם להיות פעילים ולקיים אורח חיים בריא ורובנו הרי זוכרים את המורה לספורט שלנו מבית הספר בצורה כזו או אחרת, מי לטובה ומי פחות. מורה לספורט (חינוך גופני) צריך להיות בעל מקצוע שאכן יהיה חדור מוטיבציה, עליו להגיע לעבודה מתוך תחושת שליחות מסוימת וכמו כן כבוד על כך שהוא או היא מקדמים תחום חשוב ביותר לרווחתם של התלמידים ולהמשך חייהם – לא פחות מאשר לימודי אנגלית ומתמטיקה.

מורה לספורט חייב להיות בעל ידיעות מקיפות הן בתחומים של פיזיולוגיה, אנטומיה ותחומים רבים של פעילות גופנית/ספורטיבית וכמו כן לשלוט בתחומים של חינוך, טכניקות הוראה, פסיכולוגיה וכדומה. זהו מקצוע שלעיתים מצריך מידה מסוימת של קשיחות והעמדת דרישות ולעיתים להיות קשוב לצרכי תלמיד, או תלמידה אשר התחום הפעיל מהווה עבורם מכשול. כדי להיות מורה לספורט לאורך שנים יש גם להיות סבלני מאוד, כמו בכל תחום הוראה אחר, במקרים רבים התלמידים לא משתפים פעולה במלוא הרצון והמקצוע מחייב יצירתיות וכושר התמדה על מנת להעביר את המסר החשוב של הפעילות הגופנית הלאה לתלמידים. בישראל ניתן ללמוד חינוך גופני במסגרות אקדמיות רבות, ברוב המקרים הלימודים כוללים גם לימודים לתעודת הוראה אך לא בהכרח.

איך נראה יום עבודה

יום העבודה של מורה לספורט מתנהל על פי מערכת שעות ובהתאם למערכת החינוך הספציפית בה המורה מועסק. העבודה כוללת לרוב שיעורים של עד שעה עם קבוצות תלמידים, על המורה להכין מראש מערך שיעור ותכנית פעולה של מה יש לבצע ועל אילו תחומי ספורט וחינוך גופני התלמידים יעבדו בשיעור. מהות עבודתו של מורה לספורט משתנה משמעותית בהתאם לטווח הגילאים איתו הוא עובד, למשל בגיל הרך או בבית הספר היסודי לעומת האינטנסיביות ובעיות המשמעת של שיעורי ספורט לחטיבת הביניים והעליונה. יום העבודה כולל ניהול אימונים שונים שיכולים להיות באמצעות משחקי כדור למיניהם, אימוני ריצה, התעמלות מכשירים ועוד מגוון רחב של תחומי ספורט ופעילות פיזית. על מורה לספורט לפתח באמצעות ספורט נושאים שונים החשובים להתפתחות תלמידיו וכמובן לפתח מיומנויות ספורטיביות ספציפיות.

התמחות

על מנת לעסוק באופן פעיל בתור מורה לספורט אין צורך בתקופת התמחות מעשית, מדובר על מקצוע שדומה במהות זו לכלל מקצועות ההוראה. במסגרת מסלול הלימודים לחינוך גופני אין חובה לבחור התמחות והמסלול הוא כללי לגבי תחומים מדעיים, פסיכולוגיים, ענפי ספורט רבים וכדומה. בוגרים רבים של מסלולים לחינוך גופני בוחרים ללמוד תחום מסוים כהתמחות, למשל אימון כדורגל, אימון רכיבת אופניים, אימון ריצה, טניס ועוד, זאת על מנת להתמקצע בתחום מסוים ולשפר את היכולות התעסוקתיות בשוק.

שוק העבודה והשכר

שוק העבודה לבוגרי לימודי חינוך גופני ותעודת הוראה בהחלט מציעים הזדמנויות רבות ושונות לגבי עבודה במערכות החינוך השונות. בישראל קיים מחסור במורים איכותיים והתחום של מורים לספורט תמיד מקבל לשורותיו אנשי מקצוע מעולים, אשר מגיעים לתחום על מנת ליצור השפעה חיובית ומהותית על חיי התלמידים. מי שלומד להיות מורה לספורט מן הסתם משתלב בעיקר במערכות החינוך הרשמיות (בתי ספר, מתנ"סים, חינוך לגיל הרך) וכמו כן ניתן לעבוד במוסדות שונים העוסקים בספורט או אימונים ספציפיים. לממשיכים לתארים מתקדמים יש כמובן יותר אפשרויות תעסוקה בתחומים רלבנטיים ולאו דווקא בתור מורים מן השורה. השכר של מורה לספורט אינו גבוה מאוד כמובן כפי שקיים בכל תחום ההוראה. רמות השכר הממוצעות נעות סביב 4,500-7,000 ש"ח בחודש.

יתרונות בשוק

ללימודי חינוך גופני וספורט יש יתרון כי תמיד קיים בשוק ביקוש לאנשי מקצוע, יתרון נוסף של לימודים בתחום הוא התמחות בתחום חשוב מאוד ועבודה שיש לה פוטנציאל רחב להשפיע בצורה משמעותית על חיי התלמידים ומעבר לזה זוהי עבודה פעילה שמהותה היא אורח חיים בריא גם של המורה לספורט עצמו.

קבל מידע על לימודי חינוך גופני
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי חינוך גופני
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר