תואר ראשון בהוראה

תואר ראשון בהוראה על קצה המזלג

משך הלימודי
משך הלימודים

4 שנים.

מסלול
חד חוגי / דו חוגי

מסלול חד חוגי המשלב תואר ראשון ותעודת הוראה, על הסטודנט לבחור התמחות אחת שאותה הוא אמור ללמד בעתיד.

מיומנויות
מיומנויות נדרשות

רמה גבוה של זיכרון בעל פה, יכולת ניסוח והבעה גבוהים.

התמחות
התמחות / סטאז בסיום התואר

ההתמחות במקצוע נעשית במהלך הלימודים בשילוב של שיעורים מעשיית בבתי הספר ובמוסדות החינוך.

קבלה ללימודים
קבלה ללימודים

תואר
אם כי תנאי הקבלה במכללות לתואר ראשון הינם נמוכים יותר מאשר באוניברסיטאות.

השקעה
השקעה בלימודים

תואר
הלימודים כוללים חומר עיוני רב בתחומים של תרבות, חינוך, פסיכולוגיה וסוציולוגיה והגשת עבודות עיוניות במהלך הלימודים.

סביבת הלמידה
סביבת הלמידה ואופן הבחינות

סביבת הלימודים היא בדרך כלל בצורה של הרצאות פרונטאליות. הבחינות הן בכתב והן כוללת גם מבחנים אמריקאים.

לקחת חלק בשינוי התרבות ופני החברה

תואר ראשון בהוראה
צילום: cmcphers

מטרתו העיקרית של התואר הראשון בהוראה הוא להכשיר את הסטודנט להיות מורה הן מהבחינה התיאורטית והן מהבחינה המעשית. מעבר לקבלת תואר בחינוך, כדי להפוך למורה בישראל הסטודנט צריך גם תעודת הוראה לכן כדאי לעשות תואר ראשון בחינוך המשלב גם לימודים לקבלת תעודת הוראה.

לימודי התואר הראשון בהוראה נחלקים לשני תחומים עיקריים על פי בחירתו של הסטודנט: מורה לחינוך מיוחד, מורה בבית הספר היסודי, מורה/גננת לגיל הרך, מורה בבית הספר התיכון ובחטיבה. בנוסף על בחירת שכבת גיל התלמידים שאותה הסטודנט ירצה ללמד, הסטודנט צריך לבחור התמחות במקצוע מסוים כגון מדעי הטבע, לשון עברית, מתמטיקה, ספרות, היסטוריה וכדומה, הבחירה בהתמחות היא בדרך כלל בהתאם לנטיית לבו של הסטודנט ולכשרון שלו במקצוע הנבחר.

קהל יעד לתואר ראשון בהוראה

אנשים שהולכים ללמוד את מקצוע ההוראה, הם אנשים שרוצים לגרום לשינוי חברתי, שרוצים להשפיע על הדור הצעיר ולגדל דור חדש איכותי בעל תרבות וערכים. אין ספק שמקצוע ההוראה נחשב למקצוע קשה ולא מתגמל. לעמוד יום אחרי יום מול קבוצה גדולה של תלמידים רעשניים ולפעמים גם חצופים ולנסות להקנות להם ידע, תרבות ודעת, כשכל מה שהם רוצים לעשות הוא לבלות על שפת הים, מדובר במשימה לא פשוטה בכלל שמלווה פעמים רבות בחוסר הכרת טובה הן מצד התלמידים וגם מצד ההורים שהתייאשו ממערכת החינוך, ולפעמים גם מצד מערכת החינוך עצמה עם חוסר רצונה לשנות דברים, אבל מי שבוחר בהוראה יודע שאין לו ברירה אחרת כי הוא רואה במקצוע את הייעוד שלו ושליחות שעליה הוא לא יכול לוותר.

אפשרויות תעסוקה לאחר התואר

רוב הסטודנטים המסיימים לימודי תואר ראשון בחינוך עם תעודת הוראה הופכים לחלק ממערכת החינוך בארץ כמורים על פי המסלול וההתמחות בו הם בחרו. הביקוש למורים ומחנכים רק הולך וגובר ורוב הבוגרים מוצאים עבודה בתחום, בקלות ובמהירות ונהנים משפע של תנאים טובים בזכות היותם חלק ממחלקת החינוך, במיוחד משעות עבודה קצרות וחופשות רבות, שנת שבתון, קורסים והשתלמויות על חשבון משרד החינוך ועוד. נשים רבות בוחרות במקצוע ההוראה שמתאים להן גם מבחינת האימהות וגידול הילדים לצד עבודה מאתגרת ומספקת.

במהלך תואר ראשון בהוראה וחינוך אפשר לעסוק בתחום ההוראה כמורה מחליף באחד מבתי הספר באזור מגוריכם, עבודה זו נחשבת גם לעבודה מכניסה וגם תיתן לכם מושג אודות המקצוע עצמו.

לדעת שהצלחת להשפיע על עוד תלמיד ולשנות את מסלול חייו

תואר ראשון בהוראה וחינוך מקנה לך, המון ידע גם בנושאים שאותם תצטרך ללמד בעתיד וגם המון ידע בנוגע לחינוך, כאשר נלמדים בין השאר גם הגורמים הפסיכולוגיים אשר משפיעים על עולם הילד בהתאם לגילאים שלהם והכשרה מעשית ופדגוגית. בין הקורסים הנלמדים ישנם: סוציולוגיה, אוריינות, שפה, תיאוריות למידה, מעורבות חברתית, שפת ההוראה, עזרה ראשונה, זהירות בדרכים ועוד. בנוסף ללימודי בסיס אלו המשותפים לכל הסטודנטים נלמדים קורסים ספציפיים הקשורים לנושא ההתמחות הנבחר.

מלבד הלימודים המעשיים החל משנה א' כל סטודנט חייב להתנסות בהעברת שיעור אמיתי מול כיתה, לכן הסטודנטים מוצבים בכיתות לימוד שונות והם מתנסים ונחשפים לכיתה, לסביבת הלימודים, לדינאמיקה שבתוך בית הספר ועוד.

קבל מידע על לימודי חינוך
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי חינוך
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר