לימודי הנדסת חשמל "רגילים" במסלול יום מלא נמשכים 4 שנים על פני 2 סמסטרים בכל שנה אקדמית. לעומתם, לימודי ערב בהנדסת חשמל הם לימודים ארוכים וקשים מבחינת שילוב עם עבודה, משפחה ושאר היבטי חיים – מדובר על תכנית לימודים במתכונת ערב הנמשכת כ – 5 שנים הכוללות לרוב 3 סמסטרים, כולל סמסטר קיץ מקוצר. כמובן שסיום מסלול לימודי ערב בהנדסת חשמל הוא בהחלט אפשרי ובכל שנה סטודנטים רבים מגיעים לרגע הנכסף והופכים למהנדסי חשמל מן המניין – לו זה לא היה אפשרי המוסדות לא היו מציעים תכניות אלו. אך יש להבין מראש כי מדובר על תכנית קשה, מורכבת מבחינת תכני הלימוד והדרישות וכזו שמחייבת השקעה רבה מאוד של זמן, ויתור ומאמץ מיוחד כדי להצליח ולסיים את המסלול עם ציונים טובים שיאפשרו קבלה לתפקידים משמעותיים. יש לציין כי המכון הטכנולוגי חולון (HIT) מציע מסלול לימודי ערב בהנדסת חשמל הנקרא "מסלול גמיש" שאורכו 4 שנים בלבד. מסלול זה כולל לימודי ערב, לימודי קיץ מרוכזים וגם יום לימודים מלא אחד.
כל תכנית אקדמית שבסופה ניתן תואר אקדמי מחייבת אישור של המועצה להשכלה גבוהה. לכן, גם בתחום הנדסת החשמל אין שוני בין תכני הלימוד הנלמדים במסלול ערב לאלו הנלמדים במסלול יום. השוני הקיים טמון בתחום ההתמחות הרלוונטי הנבחר. יחד עם זאת, מבנה תכנית לימודי הערב בהנדסת חשמל חייב להיות שונה מהותית מאשר מסלול יום מלא בשל מיעוט שעות הלימוד בכל יום לימודים. תכנית הלימודים בהנדסת חשמל במסלול ערב פרוסה בצורה רחבה יותר כאשר בכל סמסטר נלמדים פחות קורסים, לרוב 3-4 קורסי חובה בכל סמסטר, בנוסף לקורסי בחירה בשנים המתקדמות של התואר. בנוסף, מגוון ההתמחויות במסגרת לימודי ערב בהנדסת חשמל קטן יותר לעומת מסלולים רגילים באוניברסיטאות ובמכללות.
האוניברסיטאות בישראל לא מציעות לרוב מסלולי לימוד במתכונת של לימודי ערב, לכן לימודי ערב בהנדסת חשמל זמינים רק במסגרת מכללות מסוימות המציעות תכניות בתחום. חלק מהמכללות הללו וכן עוד עשרות מוסדות מאושרים אחרים, מפעילים תכניות לקראת תואר הנדסאי חשמל אשר מאפשרות לימודי ערב אך מעניקות בסופן פחות אפשרויות מקצועיות לעומת תואר מלא בהנדסה. חשוב לדעת כי רמת הגמישות של המסלולים משתנה בין המכללות, כך שעבור סטודנטים הזקוקים להתאמה אישית של מסלול הלימודים, כך שזה יאפשר להם לשלב בין שאר מסלולי חייהם, האפשרויות מעט מצומצמות יותר.