מהנדס אלקטרוניקה הוא בעל מקצוע אשר נמצא בחזית הטכנולוגיה ועוסק בתחום אשר קידם את כלכלת ישראל בכלל ואת תעשיית ההי-טק בפרט באופן אדיר. מהנדס אלקטרוניקה הוא גורם מקצועי חשוב ביותר עבור שלל תחומים בחיים המודרניים שלנו, אפילו תחומים שרוב הציבור מחשיב כבסיסיים ואלמנטאריים. מהנדס אלקטרוניקה מעורב בפיתוח וייצור של מוצרים חשמליים בסיסיים למטבח, מחשבים וכמובן עד השקת המוצרים האלקטרוניים המתקדמים החדשניים ביותר. מהנדס אלקטרוניקה מהווה את הגורם שמתכנן מבחינה טכנית מוצרים חשמליים ואלקטרונים מכל הסוגים והתחומים וכן הוא הגורם שמפקח על הייצור, תיקון ומגוון ההיבטים לגבי רכיבים אלקטרוניים למיניהם.
מהנדס אלקטרוניקה הוא בעל מקצוע שלמד במסלול אקדמי מקיף שנמשך מינימום של 4 שנים לתואר ראשון, אנשי המקצוע בתחום הם בעלי ידע מקיף בנושאים כמו מתמטיקה, פיזיקה, יסודות במדעים אחרים, פיתוח, בנייה, ניתוח ותפעול רכיבים אלקטרוניים ועוד. אי לכך, כמובן שמהנדס אלקטרוניקה חייב להיות אדם בעל מחשבה אנליטית טובה, ידע ותפיסה טכנית, תשומת לב לפרטים ועוד יכולות מורכבות. מהנדס אלקטרוניקה חייב להתאים את עצמו מבחינת הידע לשינויים התכופים בתחום הזה, ולכן הוא עשוי לעבור הכשרות ולימודים נוספים לאורך כל הקריירה.
שגרת העבודה של מהנדס אלקטרוניקה נקבעת מן הסתם על פי מהות תפקידו והתחום בו הוא עוסק. העבודה יכולה לכלול פיתוח של רכיבים אלקטרוניים מול מחשב ובמעבדה, פיקוח על תהליכי ייצור, בניית מערכות אלקטרוניות מורכבות, עבודת שטח עם רכיבים ומוצרים אלקטרוניים וכן הלאה. בישראל, יום העבודה של המהנדס הוא ארוך ברוב המקרים, כמקובל בתעשיית ההי-טק הישראלית, העבודה אמנם אינה קשה פיזית אך היא עשויה להיות מורכבת מבחינה מחשבתית ואנליטית ומתישה מבחינת לחץ, לוחות זמנים ושאר מאפיינים של תעשיות עתירות ידע.
עולם האלקטרוניקה מורכב מאוד וכולל תתי-תחומים רבים, לכן מסלולי לימודי הנדסת אלקטרוניקה בהחלט כוללים התמחות ספציפית. חשוב לציין כי יש מוסדות לימוד (מכללות בעיקר) אשר מציעות מסלול הנדסת אלקטרוניקה אשר הוא מסלול התמחות מראש והסטודנטים לא יכולים לבחור מבין כל המסלולים האפשריים ויש מוסדות אשר מציעים מגמות לימוד רבות יותר ובחירה אישית. בחירת ההתמחות נעשית בשנה ג' כאשר השנתיים הראשונות מתמקדות בעיקר ללימוד היסודות המדעיים וההנדסיים הרלבנטיים לכלל תחום האלקטרוניקה.
תחומי ההתמחות הנפוצים ללימודי מהנדס אלקטרוניקה הם:
שוק העבודה עבור מהנדסי אלקטרוניקה הוא מקיף ובהחלט מציע אפשרויות טובות. תעשיית ההי-טק בישראל היא תעשייה גדולה, מפותחת וכזו שהמדינה שואפת לעודד כל העת בזכות התרומה שלה לכלכלה. בישראל פועלות חברות מקומיות ובינלאומיות רבות בכל התחומים, ממחקר ופיתוח ועד ייצור, לכן מהנדס אלקטרוניקה יכול להשתלב בשוק במהירות ובהתאם לתחום התמחותו. מהנדס אלקטרוניקה יכול לעבוד בתעשיית השבבים המפותחת, חברות לפיתוח וייצור ציוד אלקטרוני על סוגיו השונים, חברות תקשורת, בכל החברות הביטחוניות הממשלתיות והפרטיות. כמעט בכל תחומי ההי-טק והתעשייה יש צורך ודרישה למהנדסים טובים ומוכשרים.
השכר של מהנדס אלקטרוניקה הוא גבוה באופן יחסי לשכר הממוצע במשק ובהתאם לרמות השכר הגבוהות בהי-טק הישראלי. שכר התחלתי יכול לנוע סביב 10,000 ש"ח לחודש ולאחר צבירת וותק או עבודה בחברה גדולה השכר עולה משמעותית לרמות של כ-20,000 ש"ח בחודש וגבוה מכך בתפקידי ניהול למיניהם.
הנדסת אלקטרוניקה נמצאת מסביבנו כל העת, כמעט בכל מוצר שאנו משתמשים בו הייתה מעורבת עבודתו של מהנדס אלקטרוניקה בשלב כזה או אחר. התחום נמצא בתנופה תמידית עם פיתוחים חדשים, חברות שגדלות ומוקמות וביקוש הולך וגדל למוצרי אלקטרוניקה בכל העולם ובכל התחומים. לימודי הנדסת אלקטרוניקה מקנים לבוגרים יתרונות רבים מבחינת אפשרויות התעסוקה, רמות השכר, היכולת להיות מעורב בפיתוח מוצרים מהפכניים וכן הלאה – כך שתחום לימודים זה בהחלט מהווה יתרון בשוק העבודה.