קורסים בהנדסה אזרחית

לימודי הנדסה אזרחית הם לימודים מרתקים ומאתגרים אשר מורכבים ממגוון רחב של נושאים וקורסים. לרוב, התחום נלמד תוך התמקדות בעולם הבניין אך הוא עשוי לכלול גם התמחויות בתחומים נוספים כמו תחבורה, משאבי מים, סביבה, חקלאות ועוד. קורסים בהנדסה אזרחית מהווים לימודי יסוד מדעיים, בנוסף לקורסים כלליים בהנדסה וכן קורסים על פי ההתמחויות הספציפיות אותן בחר כל סטודנט.

קורסי יסוד ובסיס – מניחים את היסודות למהנדסי העתיד

כל תחום הנדסי באשר הוא מחייב תחילה את למידתם של קורסי היסוד והבסיס, קורסים המהווים לימודי חובה עבור כל סטודנט. קורסים אלו מניחים בפועל את יסודות הבסיס לעבודתו של המהנדס האזרחי וכן הם נדרשים להבנת תכני הקורסים המתקדמים אשר יילמדו במהלך 4 שנות הלימוד של המסלול לתואר ראשון (או במהלך שנתיים לתואר ההנדסאי). הנה כמה דוגמאות לקורסי חובה יסודיים:

  • מתמטיקה/חדו"א: קורסים הנלמדים בכל מסלולי ההנדסה המהווים את הבסיס המתמטי לעבודות ההנדסה השונות, ביניהם חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי (נושאים הנלמדים גם לאחר מכן באופן מעמיק).
  • קורסי מתמטיקה נוספים: אלגברה ליניארית, הסתברות, תורות מדידה ועוד.
  • קורסי פיזיקה: קורסי פיזיקה רלוונטיים לתחום.
  • כימיה וחומרים: קורסים בסיסיים בכימיה והיכרות עם תחום החומרים.
  • תכנון אדריכלי: ללומדים במסלול הנדסת בניין.

קורסים הנדסיים כלליים

קורסים בהנדסה אזרחית כוללים מעבר ללימודי הבסיס של מקצועות מדעיים ומתמטיים בסיסיים ומתקדמים, גם קורסים הנדסיים רלוונטיים לתחום ההנדסה האזרחית ולתחומי הנדסה נוספים. בין אלו ניתן למנות קורסים בנושאי מכניקה הנדסית, תכנות בסיסי, גרפיקה הנדסית, מכניקות קרקע, מכניקת זורמים, הנדסת קרקע ועוד.

קורסים מקצועיים בהנדסה אזרחית

מגוון הקורסים המקצועיים בהנדסה אזרחית הוא רחב ומגוון. חלקו נלמד במסגרת לימודי חובה וחלקו נחמד בהמשך לבחירת מסלול ההתמחות האישי. לאחר קורסי הבסיס וההנדסה הכלליים, הסטודנטים יכולים להתקדם ללימודי תכנים מקצועיים וממוקדים יותר בתחום לימודיהם הפרטני. ברוב המכללות מוצע מסלול הנדסה אזרחית תוך התמקדות בתחום הבניין, כאשר בטכניון לעומת זאת קיימות התמחויות שונות מעבר לבניין (מבנים או ניהול ובנייה), למשל הנדסת תחבורה, משאבי מים וסביבה, הנדסה חקלאית ועוד. בין הקורסים השונים (חובה ובחירה) בהנדסה אזרחית ניתן למנות את הקורסים הבאים: מבני בטון, קונסטרוקציות פלדה, ניהול בניה, תכן מבנים, גיאוטכניקה, יישומי מחשב בהנדסה אזרחית (תוכנת אוטוקאד למשל), חומרי בניין, שיטות בניה, הידרולוגיה, מיכון ואוטומציה, הנדסה סביבתית, ניתוח מערכות, בטיחות הנדסית, תכן דרכים, תכנון תחבורה, רעידות אדמה, כלכלת בניה, גיאודזיה, שרטוט הנדסי, סטטיקת מבנים והרשימה עוד ארוכה. בכל תחום התמחות קיימים קורסים פרטניים רבים המאפשרים לכל סטודנט להתמקצע בצורה מעמיקה במיוחד בתחום הרלוונטי בו הוא בחר. בסיום הלימודים, יהיו ברשותו של כל סטודנט הכלים התיאורטיים והמעשיים להתחלת הדרך התעסוקתית בתחום ההנדסה המורכב והחשוב.

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר