כל תחום הנדסי באשר הוא מחייב תחילה את למידתם של קורסי היסוד והבסיס, קורסים המהווים לימודי חובה עבור כל סטודנט. קורסים אלו מניחים בפועל את יסודות הבסיס לעבודתו של המהנדס האזרחי וכן הם נדרשים להבנת תכני הקורסים המתקדמים אשר יילמדו במהלך 4 שנות הלימוד של המסלול לתואר ראשון (או במהלך שנתיים לתואר ההנדסאי). הנה כמה דוגמאות לקורסי חובה יסודיים:
קורסים בהנדסה אזרחית כוללים מעבר ללימודי הבסיס של מקצועות מדעיים ומתמטיים בסיסיים ומתקדמים, גם קורסים הנדסיים רלוונטיים לתחום ההנדסה האזרחית ולתחומי הנדסה נוספים. בין אלו ניתן למנות קורסים בנושאי מכניקה הנדסית, תכנות בסיסי, גרפיקה הנדסית, מכניקות קרקע, מכניקת זורמים, הנדסת קרקע ועוד.
מגוון הקורסים המקצועיים בהנדסה אזרחית הוא רחב ומגוון. חלקו נלמד במסגרת לימודי חובה וחלקו נחמד בהמשך לבחירת מסלול ההתמחות האישי. לאחר קורסי הבסיס וההנדסה הכלליים, הסטודנטים יכולים להתקדם ללימודי תכנים מקצועיים וממוקדים יותר בתחום לימודיהם הפרטני. ברוב המכללות מוצע מסלול הנדסה אזרחית תוך התמקדות בתחום הבניין, כאשר בטכניון לעומת זאת קיימות התמחויות שונות מעבר לבניין (מבנים או ניהול ובנייה), למשל הנדסת תחבורה, משאבי מים וסביבה, הנדסה חקלאית ועוד. בין הקורסים השונים (חובה ובחירה) בהנדסה אזרחית ניתן למנות את הקורסים הבאים: מבני בטון, קונסטרוקציות פלדה, ניהול בניה, תכן מבנים, גיאוטכניקה, יישומי מחשב בהנדסה אזרחית (תוכנת אוטוקאד למשל), חומרי בניין, שיטות בניה, הידרולוגיה, מיכון ואוטומציה, הנדסה סביבתית, ניתוח מערכות, בטיחות הנדסית, תכן דרכים, תכנון תחבורה, רעידות אדמה, כלכלת בניה, גיאודזיה, שרטוט הנדסי, סטטיקת מבנים והרשימה עוד ארוכה. בכל תחום התמחות קיימים קורסים פרטניים רבים המאפשרים לכל סטודנט להתמקצע בצורה מעמיקה במיוחד בתחום הרלוונטי בו הוא בחר. בסיום הלימודים, יהיו ברשותו של כל סטודנט הכלים התיאורטיים והמעשיים להתחלת הדרך התעסוקתית בתחום ההנדסה המורכב והחשוב.