תואר ראשון בהנדסה אזרחית אורך 4 שנים בכל המוסדות האקדמיים, בעוד התואר השני יכול להימשך בין 2-3 שנים. סוגי התארים הראשונים בהנדסה אזרחית הם תואר הנדסי B.Eng, תואר ראשון מדעי B.Sc ותואר טכנולוגי B.Tech (תואר כביכול פחות נחשב המוענק כיום במרכז האוניברסיטאי אריאל).
בעבר, תחום ההנדסה האזרחית היה קיים וזמין רק באוניברסיטאות אך כיום, עם פריחת המכללות בישראל, מוצעים מסלולי לימודים לתואר ראשון בהנדסה אזרחית גם ברבות מהן – מה שהופך את השאלה איפה ללמוד הנדסה אזרחית למהותית ומורכבת יותר. מבין האוניברסיטאות ישנם מסלולים לתואר ראשון ושני בהנדסה אזרחית/סביבתית בטכניון, באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב. ההיצע במכללות הוא גבוה הרבה יותר וכולל מוסדות רבים כמו: מכללת סמי שמעון, המרכז האוניברסיטאי אריאל, המכללה האקדמית להנדסה ירושלים (תואר של הטכניון) ומכללות אורט במסלולי הנדסאים.
מרכיב חשוב בתשובה לשאלה אודות בחירת מוסד הלימוד הוא מסלול הלימודים הספציפי שבו מתעניין כל מועמד או מועמדת. לא כל המוסדות המציעים לימודי הנדסה אזרחית מאפשרים בחירה בכל מסלולי ההתמחות הקיימים ואלו, מציעים מערך קורסים מקיף מאוד. ישנם מוסדות, בעיקר מכללות, המתמקדים בעיקר בענף הבניה מתוך תחום ההנדסה האזרחית בכללותו, ישנם מוסדות אקדמיים המתמקדים בלימודי הנדסת סביבה ופחות בהיבטי בניה ותשתיות ועוד. לעומת זאת, ישנם מוסדות ללימודי הנדסה אזרחית המציעים מגוון רחב מאוד של מסלולים ותחומי התמחות הן בתואר הראשון והן בתואר השני – בראשם נמצא הטכניון עם מגוון רחב של יחידות לימוד במסגרת המחלקה להנדסה אזרחית וסביבתית. כך שעל מועמדים ומתעניינים בלימודי הנדסה אזרחית לבחון היטב את תחומי ההתמחות הקיימים ואת המסלול המועדף עליהם וראשית, לנסות להתקבל למוסד המציע מסלול רלוונטי שכזה.
הטכניון, מכון טכנולוגי לישראל, הוא בין המוסדות האקדמיים המכובדים ביותר בעולם. הפקולטה להנדסה אזרחית קיימת בטכניון כבר משנות ה – 20 של המאה הקודמת והיא המקיפה ביותר בישראל. ללימודי הנדסה אזרחית בטכניון יש יתרון על פני לימודים אלו בכל מוסד אקדמי אחר, בין אם אוניברסיטה או מכללה. המחלקה להנדסה אזרחית בטכניות מציעה 8 מסלולים כלליים לתואר ראשון בתחום ועוד כ-20 מסלולים פרטניים לתארים מתקדמים. לימודים בטכניון מציעים שפע של יתרונות במהלך הלימודים עצמם כמו היצע ענק של קורסים מקצועיים, סגל הוראה מקצועי ומיומן וגם לאחר הלימודים, בכל הקשור לסיכויי הקבלה של הבוגרים לעבודות מובילות בארגונים משמעותיים. כמובן שהלימודים בטכניון נחשבים לקשים יותר מיתר המוסדות וכך גם תנאי הקבלה. שכר הלימוד אוניברסיטאי (בחלק מהמכללות קיים שכר לימוד מפוקח ובחלקן הוא גבוה יותר).
אם תנאי הקבלה ורמת הלימודים מאפשרים זאת, לימודי הנדסה אזרחית בטכניון הם עדיפים כמעט מכל הבחינות. בתנאים אחרים של נתוני קבלה, מיקום גיאוגרפי, שיקולים הקשורים לקושי הלימודים ועוד – גם המכללות והאוניברסיטאות המציעות מסלולי הנדסה אזרחית הן טובות ומאפשרות אופק תעסוקתי איכותי בתחום חשוב ומבוקש זה.