לימודי הנדסה אזרחית

נדיר לנסוע בארץ בלי לראות בניין חדש שמקימים. כל הבניינים המרשימים הללו לא היו יכולים להיות מורמים אלמלא מהנדס הבניין. בואו לקרוא על הנדסה אזרחית - איך מקימים בניינים מאפס!
לימודי הנדסה אזרחית
להיות חלק מעיצוב ובניית סביבת המגורים
צילום: divemasterking2000

המושג הנדסה אזרחית בא כניגוד למושג הנדסה צבאית, ההנדסה הצבאית עוסקת בבנייה ובפיתוח של אמצעי לחימה ואילו ההנדסה האזרחית עוסקת בתכנון ובביצוע של מבנים בעבור הציבור, התעשייה והאדם הפרטי. תחומי בנייה ותכנון אלו כוללים: בתים פרטיים, בניינים, מחלפים מבנה תעשייה, שדות תעופה, גשרים, מבנים הידרולוגיים, אספקת מים וביוב, כבישים, נמלים, סכרי מים ועוד.

הנדסה אזרחית היא מושג כללי ונרחב הכולל בתוכו תת תחומים רבים כגון: ניהול הבנייה, הנדסת תחבורה, הנדסת מיפוי, הנדסה חקלאית, הנדסת משאבי מים וסביבה, תכנון קונסטרוקציה של מבנים, מסילות ברזל, ניהול ממוחשב, בקרת איכות הקרקע ועוד. מהנדס אזרחי הוא האדם שעוסק בסופו של דבר בעיצוב הסביבה, המהנדס האזרחי מלווה את פרויקט הבניה החל משלב התכנון של הבניין ושל הסביבה שלו עם כל הנושאים והתחומים הקשורים לכך.

עוד מוסדות לתואר ראשון בהנדסה אזרחית

מטרת תואר ראשון בהנדסה אזרחית

להכשיר את בוגר לימודי הנדסה אזרחית להיות מהנדס מיומן אשר יש לו את הידע, הכישורים והמקצועיות ללוות פרויקט בנייה משלב התכנון, הכולל שירטוט תרשימים, גיוס כוח אדם ניהול משאבים ועד לליווי פרויקט הבנייה עצמו, הכולל השגחה על תהליך הבנייה, על הביצוע ומתן מענה לבעיות שמתעוררות במהלך הפרויקט. בסיום הלימודים הבוגר יודע כיצד לעסוק בצורה מיומנת בכל התחומים של פיקוח, ניהול, ביצוע הפעלה של מערכות אזרחיות, הפעלה של מערכות תעשייתיות, שימוש במשאבים טבעיים ועוד.

לימודי הנדסה אזרחית נמשכים כארבע שנים לתואר בהנדסה אזרחית, ניתן גם לעשות תעודת הנדסאי, הלוקח כשנתיים של לימודים. הקורסים הנלמדים במסגרת לימודי הנדסה אזרחית הינם קורסי בסיס מדעיים במקצועות: פיסיקה, מתמטיקה, כימיה, אנגלית, תכנות מחשבים ועוד. קורסים בסיסיים במקצועות הטכנולוגיים הכוללים: מכאניקה, מיפוי ומדידה, גרפיקה הנדסית, הנדסת חומרים, תורת החוזק ניתוח מערכות ועוד. בנוסף ניתנים קורסים הקשורים לתחום עצמו כגון: חומרים, מבנה בטון, הידרוליקה והידרולוגיה, הנדסת סביבה, תפקוד וניהול בנייה, טכנולוגיה. הלימודים כוללים גם קורסים במעבדות השונות ופרויקטים המדגימים את הידע שהסטודנט רכש כדי לפתור בעיות ממשיות.

קהל יעד ללימודי הנדסה אזרחית

לימודי הנדסה אזרחית, מתאימים לכל מי שתחום הבנייה מרתק אותו והוא רוצה להיות חלק מתעשיית הבנייה בארץ החל משלב תכנון המבנה וכלה בשלב הביצוע וליווי הפרויקט. יש אנשים שבעבורם אין דבר מרגש יותר, מאשר לראות כיצד הבניין שהם תכננו קורם עור וגידים, החל משלב יציקת הבטון ועד לכניסת הדיירים לתוך הבניין החדש.

התמחויות בלימודי הנדסה אזרחית


המקצוע של מהנדס בניין

בלימודי הנדסה אזרחית ניתן לבחור במספר תחומי התמחות ספציפיים כגון: הנדסת בניין, מסלול הנדסת ניהול ובנייה, מסלול להנדסת מבנים, מסלול להנדסת תחבורה, מסלול להנדסת משאבי מים וסביבה.

מסלול הנדסת משאבי מים וסביבה

מסלול לימודים זה מתמקד בנושא משאבי המים, במהלך הלימודים הסטודנט לומד להכיר את מערכות אספקת המים, מערכות הניקוז, עקרונות מניעת שיטפונות, זרימת מים על קרקעית, זרימת מים תת קרקעית, ניצול נכון של משאבי מים, תשתיות המים בישראל.

מסלול הנדסת ניהול ובנייה

מסלול לימודים זה מתמקד בעיקר כיצד בעצם הפרויקטים של הבנייה יוצאים לפועל הלכה למעשה, המסלול מתמקד בנושאים כגון ניהול צוותי התכנון, פיקוח על פרויקט הבנייה, הבטחת איכותו של הפרויקט, פיקוח על ביצוע הפרויקט, שימוש בטכנולוגיות שונות לביצוע הפרויקט. תנאי קבלה למסלול זה הם מאוד מחמירים, ולכן מתקבלים למסלול ניהול ובנייה רק מתי מעט בכל שנה.

משך זמן לימודי הנדסה אזרחית

לימודי הנדסה אזרחית נמשכים כארבע שנים ובמהלכם הסטודנט מקבל ידע מקיף בכל הקשור לנושא הבנייה האזרחית, הלימודים משלבים התנסות רצופה במעבדות לימוד אשר מטרתה להדגים את העקרונות הקשורים להנדסה וכן לתת חשיפה לציוד וטכנולוגיות שונות כגון ציוד מדידה והדגמת החומר שנלמד בקורס. לאחר לימודי הנדסה אזרחית לתואר ראשון, אפשר להמשיך את הלימודים לתארים גבוהים יותר. בתחום של הנדסה אזרחית ניתן לעשות תואר כללי או תואר ייעודי, המסלול הכללי הוא ללא התמחות ואילו המסלול הייעודי קובע תחום התמחות ספציפי מבין מספר תחומים נבחרים כגון: תחבורה, ניהול ובנייה, הנדסת מים וסביבה ומבנים. רבים מסיימים לימודי הנדסה אזרחית במסלול לימודי ערב שמוצא בחלק מהאוניברסיטאות והמכללות. אחד מיתרונות המסלול הוא היכולת לשלב עבודה מעשית לאורך התואר, אשר מקנה נסיון שמאוד עוזר לאחר סיום התואר הראשון.

שכר ואפשרויות תעסוקה עם סיום לימודי הנדסה אזרחית

בוגרים המסיימים לימודי הנדסה אזרחית יכולים להשתלב במגוון רחב של פרויקטים ותחומים הקשורים לבנייה, תשתיות ופיתוח כגון: תכנון מבנים, תכנון תשתיות, תכנון מבני ציבור, מבני תעשייה, בנייני מגורים. ליווי פרויקטים בשטח, בקרת איכות של פרויקטים, עבודה במפעלים הקשורים לייצור ושיווק עבור תעשיית הבנייה, בקרה על פיתוח של פרויקטים ועוד.

מכיוון שמהנדסי בניין יכולים להיות מעורבים בפרוייקטים של נדל"ן בשווי מאות מיליוני דולרים, המהנדסים הבכירים יכולים לקבל שכר עתק לעתים. כדי לעשות זאת יש לטפס בהיררכיה של המהנדסים הנחשבים, מסלול שלוקח לעתים שנים. מהנדסים מבטיחים שמראים פוטנציאל רב בזמן הלימודים נחטפים פעמים רבות לאחר התואר לאחת מחברות הבנייה הגדולות בארץ ובחו"ל, שם הם יכולים לממש את הפוטנציאל אליו התכווננו לאורך התואר. לעתים מהנדס הבניין עובד בשיתוף פעולה עם מהנדסים אחרים כגון הנדסת תעשייה וניהול.

בוא להיות חלק מאחד הענפים שתמיד יש להם ביקוש

ענף הבנייה הוא גורם מרכזי בכל אחת מכלכלות העולם וכך הדבר גם בארץ, מדי שנה מושקעים תקציבי ענק הן על ידי המדינה והן על ידי גורמים פרטיים הקשורים להקמת מבנים, בניינים, מפעלים, תשתיות, פרויקט מגורים ועוד. כאשר המדינה נמצאת במיתון כלכלי או במצב מתמשך של אבטלה, היא בדרך כלל יוזמת פרויקטים הקשורים לפיתוח ולבנייה, לכן אם אתה רוצה להיות חלק מתעשייה שתמיד יש לה ביקוש, לימודי הנדסה אזרחית יכולים להיות פתרון נפלא בשבילך.

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

עוד על לימודי הנדסה אזרחית

תואר שני בהנדסה אזרחית מועמדים ללימודים מתקדמים בהנדסה אזרחית קהל היעד לתואר שני בהנדסה אזרחית כולל כמובן את בוגרי התואר הראשון בהנדסה אזרחית או הנדסה סביבתית, היות ולימודים לתואר שני זה מהווים המשך ישיר וטבעי ללימודי התואר הראשון באותו להמשך קריאה »
10 סיבות ללמוד הנדסה אזרחית 1. מגוון תחומי לימוד ספציפיים עולם ההנדסה האזרחית מציע אין ספור תחומי לימוד והתמחויות ספציפיות, כך שמועמדים ללימודים יכולים לבחור מסלול שמרתק אותם ושבו הם רואים עצמם עוסקים בשנים שלאחר הלימודים. ניתן למנות למשל תחומים להמשך קריאה »
איפה ללמוד הנדסה אזרחית? תואר ראשון בהנדסה אזרחית אורך 4 שנים בכל המוסדות האקדמיים, בעוד התואר השני יכול להימשך בין 2-3 שנים. סוגי התארים הראשונים בהנדסה אזרחית הם תואר הנדסי B.Eng, תואר ראשון מדעי B.Sc ותואר טכנולוגי B.Tech להמשך קריאה »
הנדסה אזרחית במכללה או אוניברסיטה? מרכיבים דומים בין שתי האפשרויות ראשית, ישנם כמה מרכיבים דומים למדי בין מסלול לימודי הנדסה אזרחית במכללה או באוניברסיטה. בשני המקרים מדובר על מסלול לימודים שאורכו 4 שנים ובכל מוסד אקדמי מאושר התכנית היא מקיפה, להמשך קריאה »
לימודי ערב בהנדסה אזרחית תכני הלימוד זהים ומורכבים ראשית חשוב לציין כי תכני הלימוד במסלול לימודי ערב בהנדסה אזרחית הם זהים למסלולים הרגילים של לימודי יום. אין לסטודנטים "הנחות" רק משום שהם לומדים בערב ומשלבים (לרוב) עבודה עם לימודים להמשך קריאה »

קבל מידע על לימודי הנדסת בניין - תואר ראשון בהנדסה אזרחית
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר