3 שנים, בהתאם למוסד הלימודים.
חד חוגי או דו חוגי.
ביטחון עצמי, יכולת עמידה מול קהל, זיכרון טוב.
ללא סטאז'.
קשה מאוד להתקבל לבתי הספר המובילים כגון ניסן נתיב ויורם לוינשטיין.
השקעה רבה בהפקות. לעתים עובדים כל היום וכל הלילה לקראת הפקה.
למידה עיונית משולבת בסדנאות, הדרכות אישיות, כיתות אמן והצגות.
המטרה של לימודי תיאטרון לתואר ראשון היא להעניק לסטודנט את הידע הנדרש והנסיון ההכרחי בעבודת השחקן. הכשרה זו כוללת עבודה על הצגות וקטעי משחק שונים, מול מצלמה, קהל, ובסגנונות משחק שונים. הסטודנטים מתמודדים עם טקסטים שונים כגון מחזות ומערכונים, וכך משפרים את היכולת שלהם לשחק.
כיום תואר ראשון בתיאטרון הינו הכרחי למי שרוצה לפתח קריירה בתור שחקן. הסטודנטים עובדים בהפקות ונדרשים להשקעה רבה לקראת העלאת הצגה. לעתים הצגות נתפסות על ידי תיאטראות כגון הקאמרי או הבימה, ומועלות בתקופת הלימודים.
ישנה בדיחה ידועה שמי שרוצה להיות שחקן צריך לדעת למלצר. הבנה זו היא ריאלית, משום ששחקנים לא מוצאים עבודה בקלות. מתוך אלפי שחקנים שמסיימים מסלולי משחק בכל שנה רק מעטים מצליחים להתפרנס מהמשחק ולהתפרסם ברמה הארצית והעולמית. עובדה זו לא מונעת מאלפים מלהמשיך ולהירשם ללימודי משחק בכל שנה, בין היתר משום שמדובר בלימודים מעשירים ומהנים במיוחד.
כל מי שמעוניין לעסוק באמנויות הגוף, ולהציג נרטיבים בפני קהל שונה, צריך להשקיע כדי לפתח את קולו, שפת גופו, זיכרון הטקסט ועוד טכניקות הדרושות מכל שחקן. רבים הולכים ללמוד תיאטרון, ולכן למרבית הבוגרים קשה להתפרנס מהעיסוק. ישנם סטודנטים שממשיכים במסלול עיוני של תיאטרון ולומדים באופן תיאורטי על גדולי כותבי המחזות השונים. במהלך הלימודים עוברים סדנאות מעשיות שיכולות לבוא לידי ביטוי בחיפוש העבודה לאחר מכן. למעשה כל הסמכה כזו יכולה להגדיל את הסיכוי להשיג עבודה לאחר התואר. בין הקורסים הללו: עבודה מול מצלמה, בימוי, כתיבה, משחק, מחזאות, תסריטאות, תיאטרון בובות ועוד.