הרבה אנשים מתעניינים בלימודי קולנוע, אולם חשוב להבדיל בין שני סוגים שונים של לימודים:
אם אתה רוצה לדעת כיצד לפתח קונספט, כיצד לכתוב באופן מקצועי סינופסיס, כיצד לתפעל מצלמת קולנוע, כיצד להשתמש בתאורה בזמן צילום של סצנה, כיצד להקליט אודיו לסרט שלך, כיצד למצוא את המיקום הנכון, כיצד להפיק וכיצד לקדם את הפרויקט שלך, לימודי קולנוע הם בהחלט התחום שלך. בקורס קולנוע תלמדו באופן בסיסי כיצד להקליט ולערוך סרטים קצרים, בעוד שבתואר הראשון שאורך שלוש שנים תלמדו כיצד לעומק גם על התיאוריה של הקולנוע ותבצעו עבודות גמר.
הקולנוע הוא נצחי ובעל השפעה כבירה על כל אחד ואחת מאיתנו. לרצות להיות חלק מהתעשייה המופלאה הזו, זהו חלום בר מימוש, בזכות המספר הרב של מוסדות הלימוד המעולים בארץ שמוציאים תחת ידיהם אנשי מקצוע איכותיים ומוכשרים בתחום הקולנוע. את התפתחות הגדולה שהקולנוע עשה בארץ, אפשר לראות בעיקר בזכות המקום המכובד שתעשיית הקולנוע הישראלית תופסת ברחבי העולם.
המטרה העיקרית של לימודי הקולנוע, היא להכשיר את הסטודנט ליצור סרט עלילה שלם בעצמו, מטרה זו כוללת בתוכה אין ספור תחומים החל מכתיבת תסריט וכלה בעריכה התוצאה הסופית. סטודנטים שלומדים קולנוע בוחרים בדרך כלל להתמחות בתחום אחד משלל הרב של התחומים הקשורים לעשיית סרט כגון; צילום, עריכה, כתיבה תסריט, הפקה ועוד.
לימודי הקולנוע מתחלקים ללימודים עיוניים הקשורים לתולדות הקולנוע, זרמים שונים בקולנוע, השפעת התרבות על הקולנוע, לימודי קולנוע וטלוויזיה ועוד. וללימודים מעשיים שבהם הסטודנט מקבל כלים והתנסויות שונות, אשר יעזרו לו בסופו של דבר להפיק ולצלם סרט קצר בעצמו. תואר ראשון בקולנוע יכול להתמקד במספר כיוונים, בהתאם למקצוע שבו הסטודנט רוצה להתמחות כגון: צילום לקולנוע, הפקת סרט קולנוע, בימוי סרטים, לימודי אנימציה, לימודי עיצוב קול, לימודי עיצוב אמנותי, כתיבת תסריט ועוד.
אין ספק שלימודי הקולנוע כוללים בתוכם מקצועות רבים ומגוונים, אנשים יצירתיים בעלי תשוקה חזקה ליצירה אמנותית, יכולים להשתלב בלימודי הקולנוע ולמצוא שם דרכים שונות ומלהיבות להביא את כישרונם לידי ביטוי, כך שהתוצאה הסופית תהיה כמובן לקחת חלק מיצירת סרט עלילתי באורך מלא. לרוב מי שלומד קולנוע יכול גם להשתלב אחר כך בתעשייה בתחום התיאטרון גם כן.
בלימודי הקולנוע אפשר להתמחות במספר רב של תחומים כגון: עריכה קולנועית, בימוי, כתיבת תסריטים, תחקיר ובימוי לסרטים דוקומנטאריים, לימוד משחק מקצועי, אנימציה ועוד.
במסגרת ההתמחות, לומדים הסטודנטים את הצעדים המעשיים הקשורים לבימוי והם כוללים את שפת הבימוי, כללים לכתיבת תסריט, כיצד מבינים את התסריט, כיצד לבנות את צילום הסצנות, הדרכת שחקנים, טכניקות צילום וכיצד עורכים את הסרט לאחר סיום הצילומים.
אמנם ישנן הרבה נקודות דומות בין הפקה קולנועית להפקה טלוויזיונית, אבל עדיין ישנם הבדלים גדולים, בין כתיבת תסריט לתוכנית טלוויזיה לבין כתיבת תסריט לסרט קולנוע. במסגרת לימודים זו, הסטודנט מתמקד בהבנת הצרכים המיוחדים של מדיית הטלוויזיה, ותחומים נוספים כגון: בימוי כתבות, הכנת תחקיר, צילום באולפן, הפקת תוכנית ועוד.
מטרת מסלול זה, היא ללמד את הסטודנטים כיצד לעשות עריכה נכונה לפרסומות, לקליפים, סרטים ארוכים, סרטים קצרים, סרטים תיעודיים וכד'. כיצד אפשר לשלב אפקטים בעריכה, כיצד משלבים את הסאונד בתוך העלילה וכיצד העריכה יכולה להפוך לכלי אמנותי אשר משפיע על דרך הצגת הסרט.
משך זמן לימודי הקולנוע הוא בין שלוש לארבע שנים, כאשר ברוב מוסדות הלימוד, השנה האחרונה ללימודים מוקדשת לפרויקט שאמור לכלול את מגוון הקורסים שנלמדו במהלך השנים. הפרויקט הוא בדרך כלל סרט קצר, קליפ או פרסומת אשר מביאים לידי ביטוי את כישוריו של הסטודנט ביחד עם הכלים שנרכשו על ידו במהלך הלימודים.
לימודי הקולנוע מאפשרים לך להשתלב בתחומים רבים ומלהיבים בתחום הקולנוע, החל מבימוי של סרטים לקולנוע וכלה בהפקה של סרטי פרסומות לטלוויזיה. אנשים רבים מופתעים לגלות את המקצועות המגוונים שנפרסים בפניי בוגרי לימודי הקולנוע, אולי פסגת השאיפות של אותם סטודנטים היא לביים סרט שובר קופות משלהם, אבל הם יופתעו לגלות שבדרך לשם, נמצאים הרבה תחומים מרגשים ומרתקים שמאפשרים קרירה צבעונית, עשירה ומרתקת.
את העלילה לסרט "אי טי, חבר מכוכב אחר", הביא שפילברג בזכות חבר דמיוני שהוא המציא לעצמו לאחר גירושי הוריו. הסרט בניגוד לסרטי קולנוע אחרים צולם בסדר כרונולוגי, כדי שתגובת השחקנים תהיה אמיתית ואמינה ככל האפשר, ואין ספק שמבחינת מיליוני צופים, הסרט הצליח להשיג את המטרה הזו וגם להניב תוך שנה רווחים בסך של 352 מיליון דולר. הסרט "אי.טי" יצא לאקרנים בתחילת שנות השמונים ולמרות שהטכנולוגיה השתפרה מאז עד לבלי היכר, הוא עד היום מצליח לרגש ולהקסים את צופיו הקטנים והגדולים.
אפשר לומר רבות על קולנוע ועל חשיבות ההשפעה שלו מבחינה היסטורית ותרבותית, אבל היכולת הגדולה ביותר של הקולנוע, היא להשכיח לצופה למשך שעה וחצי את המציאות היומיומית ולשלוח אותו לעולם אחר, חדש ומרגש.