במהלך לימודי ההפקה התלמיד לומד בדרך כלל את הנושאים הבאים: תורת ההפקה, ניהול תקציב, ניהול פיננסי, מה זאת הפקה, סוגי האירועים, לימודי תקשורת, עיצוב אירועים, חשיבה יצירתית, הכרה עם ספקי השירות ועוד.
מנהל ההפקה הוא בעצם האבא (או האימא) של האירוע, מנהל ההפקה אחרי לאירוע מיום היוולדו ועד לרגע הביצוע. אחריות זו כוללת את התחום הפיננסי (מפיקי סרטים לדוגמה, אחראים לגיוס תקציב עבור הסרט, מכיוון שמדובר בסכומי עתק שבדרך כלל אינם עומדים ברשות יוצרי הסרטים). הנושא החשוב ביותר בהפקות גדולות הוא כמובן ניהול תקציב, כלומר על מנהל ההפקה לדעת כיצד לפזר את הכסף בצורה יעילה וחכמה, כך שהוא יספיק לכל הגורמים שעובדים על הקמת האירוע. אם מדובר באירוע גדול ורב משתתפים, המפיק חייב להיות בשליטה מלאה על ההוצאות גם המתוכננות וגם הבלתי צפויות. בנוסף לאחריות על התקציב, מנהל ההפקה אחראי גם על עיצוב האירוע, עבודה מול ספקים וכמובן מתן שירות מקצועי ויעיל ללקוח אשר הזמין את האירוע.
מטרת לימודי ההפקה היא לתת לתלמיד את כל הכלים הנחוצים לו, כדי שיוכל להפיק אירועים, או כל פרויקט אחר מתחילתו ועד סופו, מיד עם סיום לימודיו. בתי ספר רבים ומכללות שנותנים קורסים בהפקה, מבקשים כפרויקט סיום מהתלמיד לארגן "תיק אירוע" שיסביר באופן תיאורטי ולפעמים גם מעשי, כיצד הוא היה מפיק אירוע מתחילתו ועד סופו.
הנושאים הנלמדים בתחום ההפקות הם משתנים בהתאם למקצוע או לפרויקט שאותו רוצה התלמיד להפיק. הנושאים של ניהול תקציב, חשיבה יצירתית, שיווק, ניהול, ניהול משברים ודיני עסקים הם נושאים שקשורים בכלליות לנושא ההפקות. נושאים כגון: עיצוב אירוע, הפקת פרסומת, בחירת מקום צילומים, הפקות בית לעומת הפקות חוץ, הפקת תפאורה ועוד, הם נושאים הנלמדים בהתאם לתחום ההפקה שבו התלמיד בחר.
תחום לימודי ההפקה מתאים בעיקר לאנשים נמרצים, עם המון אנרגיה, כושר שכנוע ויכולת ניהול. גם מנהלי חברות ובעלי עסקים יכולים להפיק תועלת רבה מלימודי הפקה, וליישם תכנים רבים בנוגע להפקת פרויקטים גדולים בתוך החברה, הפקת כנסים, ניהול משברים וכדומה.
נושא ההפקה הוא נושא כללי שמתחלק לענפים רבים ומגוונים, בתחום ההפקה כל תלמיד יכול לבחור את הנושא שקרוב ללבו ולהתמקצע בו.
בלימודי הפקת אירועים, התלמיד לומד כיצד להפוך את האירוע הפשוט ביותר לאירוע מושלם. לימודים אלו כוללים בדרך כלל: עיצוב אירוע, עיצוב תאורה, ניהול תקציב, סידור שולחן, שיווק ומכירות, זיהוי מגמות בתחום האירועים, יזמות, חשיבה יצירתית ועוד.
לימודי הפקת פרסומות, בעיקר לטלוויזיה, שמים דגש ניכר על הבנת תהליכי העבודה במשרד הפרסום, תכנון אסטרטגיות הפרסום, התנהגות צרכנים, בניית מותג, פרזנטציה, השפה הפרסומית, טכניקות להעברת מסר, סאונד ועוד.
במסגרת קורס זה לומדים כיצד עובד מפיק קולנוע. תפקידו של המפיק בקולנוע הוא לממש את רעיון הסרט מתחילתו ועד סופו. מפיק קולנועי מרכז את כל האלמנטים הקשורים ליצירת הסרט, הוא אחראי לארגון המימון לסרט, מציאת אנשי המקצוע, מציאת מקומות צילום, עמידה בלוח הזמנים ובסופו של הפרויקט, המפיק הקולנועי אחראי גם להפצת ושיווק הסרט.
לימודי הפקה ניתנים בדרך כלל בקורסים שאורכם בין שלושה חודשים, חצי שנה או שנה. הפקה ניתן ללמוד הרבה פעמים בקורסי ערב, פעמיים בשבוע. לימודי הפקה קולנועית ניתנים כקורס, במסגרת לימודי הקולנוע, אורכם של לימודי הקולנוע שלוש לארבע שנים. במרבית לימודי ההפקה ישנו פרויקט סיום, בו התלמיד בונה תיק הפקה של אירוע תיאורטי. ישנם מוסדות שבפרויקט הסיום מאפשרים בשיתוף פעולה עם חברות הפקה או חברות פרסום וזאת כדי להפיק אירוע אמיתי לכל דבר ועניין.
כיום מקצוע ההפקה נחשב למקצוע מבוקש ויוקרתי, ניתן לעסוק בהפקת אירועים, פרסומות, הופעות, כנסים וכדומה באופן עצמאי מול לקוח פרטי, או לנסות להשתלב בחברת הפקות, חברת פרסום, חברת קייטרינג בתפקיד של עוזר או מנהל הפקה.
מנהל ההפקה, הוא האדם אשר בסופו של דבר קובע כיצד יראה האירוע, גם אם מדובר בהפקת חתונה, הפקת פרסומות, הפקת הצגה או הופעה. פעמים רבות בהפקה קולנועית למפיק הראשי יש שליטה גם על ההיבט היצירתי של הסרט. חיכוכים בין במאים לבין מפיקים בנוגע לניהול היצירתי בהוליווד, הם רבים וחלקם אפילו מפורסמים, למפיק של הסרטים יש בדרך כלל את זכות המילה האחרונה. המפיק הוא גם זה שעולה לבמה כדי לקבל את פרס האוסקר בעבור "הסרט הטוב ביותר".