לימודי מתמטיקה בטכניון

המרכז למדעי המתמטיקה (CMS) נוסד במחלקה ב-1988. מאז הטכניון מוביל מגוון פעילויות מחקר, ועידות, הרצאות, סדנאות ועוד. המחלקה מציעה אפשרויות רבות למועמדים לתואר במתמטיקה. בנוסף ישנם מסלולים משולבים של פיזיקה או מדעי המחשב המוצעים בשילוב עם מתמטיקה בטכניון. המחלקה מארגנת גם אירועים לצעירים מחוננים כמו תחרות גרוסמן.

המחלקה למתמטיקה בטכניון נוסדה ב-1959, וכיום מהווה את אחת המחלקות המובילות במתמטיקה בישראל. הפקולטה כוללת מחקר ברמה עולמית בתחומים של מתמטיקה טהורה ומתמטיקה מעשית, כאשר המחקרים נוגעים לנושאים כמו אלגברה, מתמטיקה מעשית, תאוריית קירוב, קומבינטוריקה, ניתוח מורכב, משוואות דיפרנציאליות, ניתוח פונקציונלי, גיאומטריה וטיפולוגיה, אלגברה לינארית, ניתוח לא לינארי, תיאוריית המספרים ותיאוריית ההסתברות.

תואר ראשון במתמטיקה בטכניון

כדי להתקבל לתואר ראשון של לימודי מתמטיקה בטכניון יש צורך בציון פסיכומטרי, עם ציון אנגלית של 88 או יותר. כמו כן יש צורך בציון במתמטיקה ובאנגלית בתיכון ברמה של 4 יח"ל לפחות. הציון הנדרש הוא ציון סכם 80-82. מסלולי המתמטיקה אורכים בין 3 ל-4 שנים, בהתאם למסלול הנבחר. בסיום הלימודים מקבלים תואר BA (תוכנית תלת שנתית) או "מוסמך למדעים במתמטיקה" BSc (תוכנית ארבע שנתית). הלימודים מתחילים בכל שנה בפברואר ובאוקטובר.

מסלולי הלימוד האפשריים

  • מסלולי לימוד במתמטיקה
  • מסלול מתמטיקה תלת-שנתי
  • מסלול מתמטיקה ארבע-שנתי
  • מסלול מתמטיקה שימושית תלת-שנתי
  • מסלול מתמטיקה שימושית ארבע-שנתי

הלימודים במתמטיקה ניתנים לשילוב עם המקצועות הנלמדים בטכניון: פיסיקה, סטטיסטיקה, חקר ביצועים, כלכלה, מדעי המחשב, תורת הבקרה והוראת המתמטיקה. במתמטיקה שימושית אפשר להתמחות במדעי המחשב, פיסיקה, מכניקת הרצף, אנליזה נומרית, סטטיסטיקה, חקר ביצועים, כלכלה ובקרה. למועמדים בעלי ציון סכם 90 ומעלה יחולק פרס לאחר סמסטר לימודים בפקולטה, וכן ינתנו מלגות למצטיינים לאורך התואר.

תואר שני במתמטיקה בטכניון

כדי להתקבל למסלול היוקרתי של מתמטיקה שימושית לתואר שני בטכניון יש צורך בציון סופי של 85 לפחות בתואר הראשון. תוכנית זו כוללת שיתוף פעולה בין יחידות שונות: הנדסה אזרחית וסביבתית, הנדסת מכונות, הנדסת חשמל, הנדסה כימית, הנדסת אוירונוטיקה וחלל, הנדסת תעשיה וניהול, מתמטיקה, פיסיקה, מדעי המחשב והנדסה ביו-רפואית. הסיבה לשיתוף הפעולה הוא במתן ספקטרום רחב של נושאים בהתמחות של הסטודנט לתואר שני, ועידוד למחקר בתחומים שונים כגון: אופטימיזציה, אלגברה שימושית, אנליזה אסימפטוטית, אנליזה נומרית, ביולוגיה מתמטית, הסתברות ותהליכים אקראיים, חקר ביצועים, מתמטיקה דיסקרטית, עיבוד אותות, תורת הגרפים ועוד. בתוכנית זו תלמדו להתמודד עם בעיות מתמטיות שונות בתחומי מדע נרחבים.

קבל מידע על לימודי מתמטיקה
מלא פרטים לקבלת מידע חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
יש לסמן מוסדות לימוד בהתאם למקום מגוריך
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר

קבל מידע על לימודי מתמטיקה
מלא פרטים לקבלת מידע מנציג טלפוני חינם וללא התחייבות!
בחר מוסדות לימוד
הקלד תעודת זהות:

אנו מכבדים את פרטיותך | בכפוף לתקנון האתר