רבות מהתגליות המדעיות בשנים האחרונות נוצרו על ידי מהנדסי מכונות והשפיעו על הדרך שאנו עובדים ומתקשרים. חישבו על מכונות כמו האייפון, המחשב הנייד, הXBOX. מהנדסי מכונות מהווים 41% מהתעשייה בעולם. בהנדסת מכונות תוכלו להתעסק עם מגוון התמחויות: מערכות ייצור אוטומטיות, רובוטים לשימושים שונים, כלי תחבורה ומטוסים, ספינות, מערכות בקרה, תחנות כוח ועוד.
מהנדס מכונות נדרש לפתח לתכנן וליצור מערכות מכל מיני סוגים, ומערכות אלו בונות תשתיות מודרניות ברחבי העולם. המשמעות היא שמהנדס מכונות צריך להיות אמון על מגוון תחומים, בהנדסה ומחוצה לה, בין היצר תחומים כגון: מכניקה, דינמיקה, תרמודינמיקה, זרימה, בקרה, חומרים, מכטרונקיה, תכן, מתמטיקה, פיזיקה ועוד. על כל אלו ועוד תלמדו לאורך התואר, ותקבלו בסיס איתן לחקר המקצועות ההנדסיים השונים.
כיום כמעט כל התעשייה היא ממוכנת, ועם כל המכונות הללו ישנם גם כשלים ובעיות שמקורם בתקלות טכניות. המהנדס מוצא פתרונות שונים לבעיות כמו חום בשבבים אלקטרוניים, טיפול במערכות הנדסה אופטית, מיקרו-מערכות אלקטרו-מכניות (MEMS), יצור של ננו-סיבים, רובוטיקה ורובוטיקה רפואית, ומיקרו וננו-מכניקה של חומרים.
הטכניון כאמור, מוביל את תחום הנדסת המכונות בשנים האחרונות, ויש מספר הישגים שמעידים על כך:
לאורך התואר הראשון תלמדו נושאים כגון מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, מחשבים, מכניקה, מדעים תרמיים, מדע החומרים, מערכות חשמל ובקרה, בנוסף להתמחות בשנה האחרונה בתחומי הנדסת מכונות. לאורך התואר הסטודנט גם מתנסים במחקר מעשי במעבדה.
בטכניון תוכלו להמשיך גם לתארים גבוהים יותר. תואר MSc דורש סף ציונים שהולך ועולה, כאשר בשנה שעברה זה עמד על לפחות ציון ממוצע של 80-82 בתואר הראשון בנוסף למכתבי המלצה חיוביים. תואר ME ללא תזה זמין לבוגרי הנדסת מכונות עם ממוצע של 75 ומעלה. בטכניון ישנה גם תוכנית לתואר דוקטור בהנדסת מכונות.