עם כל הקמפיינים המתרוצצים כיום על כך שישראל מתייבשת, אין כמעט אזרח שלא מכיר בבעיה שלישראל נעלמים מאגרי המים הטבעיים, וזוהי בעיה ממשית לאוכלוסיה. בעיה זו לא נגמרת בארץ, שכן שיש מחסור מים בכל יבשת ברחבי העולם. לעתים מחסור זה במים גורר נזקים בלתי משוערים, גם בחיי אדם. עם ההסכמה הגוברת והולכת על החשיבות של ביצוע פעילות מיידית לטיפול במחסור במים, כלכלנים ומומחי סביבה מסכימים שמים, או H2O, יהפכו להיות המשאב היקר ביותר, כמו שנפט היה בעבר. לפי תחזיות שונות בעתיד הלא רחוק יותר משליש מאוכלוסיית העולם יסבול ממחסור מים חמור.
בתואר הראשון בהנדסת משאבי מים וסביבה תזכה לתרום את חלקך בעזרה אמיתית ומהותית לעולם. ישראל היא מעצמה שמובילה בטכנולוגיות מים כבר עשרות שנים, והובלה זו במידה רבה היא בזכות לסטודנטים ולבוגרים למסלולי הנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון שלאורך השנים הקימו פרוייקטים חשובים כגון התפלה, מוביל המים הארצי, מחזור קולחים מטוהרים להשקיה חקלאית כדוגמת השפד"ן, שימוש במי ים מותפלים ועוד.
איך מגיעים לטכנולוגיות מתקדמות כאלו בהנדסת מים, שמאפשרות להפריח שממות רבות בנגב ולעשות שימוש מחוכם יותר במשאב המים? אם בעבר הובלנו בייצור של טפטפות (המצאה ישראלית) ובעוד שינויי חקלאות וסביבה שתרמו למצב ולהבנה העולמית אודות שימוש נכון יותר של מים, כיום משקיעים אפילו יותר בפיתוח מערכות חכמות אלו.
המדינה כעת זקוקה למהנדסי מים חדשים שיביאו את הפתרונות שאפשר רק לחלום עליהם כעת. במהלך התואר תלמדו מקצועות מעניינים שיכשירו אתכם ויהיו בנויים על רקע של מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה ומדעי המחשב. על ידי שימוש בטכנולוגיות הייטק מורכבות כגון מערכות חישה מתקדמות, איסוף ועיבוד אותות, מערכות אופטיות ומערכות ממוחשבות, מסוגלים הסטודנטים בטכניון להביא את הקידמה לטכנולוגיות המים.
זוהי הזדמנות להירתם להכשרת כוח האדם הגבוהה ביותר לשם שיפור המצב בארץ ובעולם. כל זאת במסלול בהנדסה אזרחית – הנדסת משאבי מים וסביבה, בו תלמדו לאורך ארבע שנים.