בתעשיית הביו רפואה משתמשים בידע חדשני שנאסף על ידי מחקר מתקדם כדי לפתור את האתגרים החדשים של עולם הרפואה כיום. לימודי הנדסה ביו רפואית הם מאוד מגוונים ויכולים לכלול קורסים על מכשור רפואי מאבחן, כלי הדמיה וצנתור רפואיים, עזרים מושתלים, איברים מלאכותיים, הנדסת רקמות, הנדסה שיקומית ועוד.
במסלול ללא תזה של הטכניון תלמדו הנדסה רפואית בדגש על הדמיה ומכשור רפואי, ותוכלו לעזור לשפר את רמת החיים ותוחלת החיים של כלל האוכלוסייה. בשנים האחרונות התפתח המכשור רפואי ונוצרו כלים רפואיים חדשים, ובכך שירותי הבריאות זכו לתרומה ממשית. גם אתם תוכלו להיות חלק מאותה תרומה לאחר התואר.
השאלה שכל מהנדס שואל את עצמו היא האם זה מעשי בשוק העבודה כיום ללמוד את התחום. עם עליית רמת החיים עלה גם הצורך במחקר רפואי שיפתח וייצור מוצרי בריאות חדשים בתעשייה הביו רפואית הצומחת. במסלול זה תזכו ללמוד ממרצים מובילים בטכניון, שיש להם נסיון בתחום ההוראה המדעית, ומוניטין כחוקרי הנדסה ביו רפואית ברמה בינלאומית.
מי שמתאים לתוכנית הם בוגרים עם תואר ראשון בהנדסת חשמל, הנדסת מכונות או מדעי המחשב מאוניברסיטאות מוכרות בארץ ובעולם. גם בוגרי פיזיקה במסלול ארבע שנתי יוכלו להשתלב. ממוצע הציונים המשוקלל הנדרש הוא 83.0 ומעלה. בנוסף יש לעמוד בוועדת הקבלה האקדמית.
הלימודים כוללים 51 נ"ז ונמשכים על פני 5 סמסטרים, לאורך שנתיים וחצי.
לימודי הנדסה ביו רפואית כוללים את הנושאים הבאים: אולטרסאונד ברפואה- עקרונות וישומם, יסודות אופטיקה ופוטוניקה ביו רפואית, מבוא למערכת מחזור הדם, מכשור רפואי- סטנדרטים ובטיחות, מתא לרקמה, ניתוח תהליכים במערכת הראייה, ננו-חלקיקים בביולוגיה מכניקה וריאולוגיה, עקרונות הדמיה ברפואה, עקרונות של חיישנים ביוכימיים, פרויקט מתקדם בהנדסה ביו רפואית., שחרור מבוקר של תרופות, שיטות באנליזה של אותות ביולוגיים, תופעות מעבר במערכות פיסיולוגיות, תחליפים ביולוגיים והנדסת רקמות, סיווג ואשכול בזיהוי תבניות ביולוגיות, תופעות ביו חשמליות.
בסיום התואר מקבלים תואר שני להנדסה בהנדסה ביו- רפואית מטעם הטכניון. הלימודים יתקיימו בקמפוס הטכניון בתל אביב.