לימודי הנדסה אזרחית בטכניון

הטכניון מוביל את לימודי ההנדסה בארץ ובעולם, ומכשיר סטודנטים ללימודי הנדסה אזרחית ברמה הגבוהה ביותר. בואו ללמוד הנדסה אזרחית באקדמיה מעולה!

למה ללמוד הנדסה אזרחית בטכניון?

אם חפצתם בהנדסה אזרחית, כדאי לכם ללמוד לתואר ראשון בטכניון, מכמה סיבות. קודם כל יש מספר מצומצם של מוסדות לימוד שמלמדים הנדסה אזרחית, או הנדסת בניין, לתואר ראשון. בנוסף, הטכניון הוא המוסד הנחשב ביותר לתחומי ההנדסה בכלל והנדסה אזרחית בפרט, והוא מוביל הן מבחינה פדגוגית והן מבחינת משאבים טכנולוגיים.

למה ללמוד הנדסה אזרחית?

אם אתם עדיין מתלבטים לגבי הבחירה בהנדסה אזרחית, כעת תוכלו לקרוא מדוע זהו מקצוע שמשתלם ללמוד אותו בעשור השנים של שנות האלפיים בטכניון. רבים רואים בהנדסה אזרחית תחום מיושן יחסית, בהשוואה לתחומי ההנדסה המתעסקים בנושאים כמו ננוטכנולוגיה או מיחשוב. בגלל הנושא המעט גס שלו – תכנון, הקמה ותפעול מבנים ומערכות לצרכים שונים, רבים רואים זאת כאופציה למהנדסים יותר מעשיים ופחות תיאורטיים או מלומדים. למעשה, סטודנט בהנדסה אזרחית נדרש להיות בקיא ולהצטיין בתחומים כמו מתמטיקה, פיסיקה וכימיה, וכן להיות בעל יכולות אנליטיים טובים.

סרטון של מרצה להנדסה אזרחית בטכניון:

מה עושים מהנדסים אזרחיים לאורך התואר?

ישנם סוגים שונים של פרוייקטים לבנייה הדורשים תכנון והקמה, ובתואר מכשירים אתכם להבין איך עושים זאת. בין אם מדובר על בניינים רבי קומות, תחבורה ציבורית, שדות תעופה, מתקנים לאנרגיה הידראולית וגרעינית, סכרים, הידרולוגיה ומבנים הידראוליים, מבני התפלת מים, אספקת מים וביוב, מחזור, המהנדס חייב לדעת לא רק כיצד להקים ולתפעל פרוייקטים אלו, אלא גם כיצד לנהל אותם. בין נושאי הלימוד בתואר תמצאו קורסים על חומרים, קרקע וביסוס, מכניקת מבנים ומכניקת הזורמים, מדידה ומיפוי.

בין הקורסים למכניקה הנדסית, מכניקת זורמים, תכנות מחשבים, ניתוח מערכות, גרפיקה הנדסית ומקצועות הבחירה השונים, תלמדו גם על תקני מבנים, תחבורה, הנדסת הסביבה, הידרוטכניקה ועל עקרונות במדעי הבנייה, בתכן הנדסי ובניהול.

מסלולי לימוד

הנדסה אזרחית כללית – עם תואר של "מהנדס אזרחי". מסלול זה מתאים למי שרוצה לשמור את האופציות שלו לגבי קריירה עתידית ולא מרגיש בשל לבחור עדיין התמחות. בהנדסה אזרחית כללית בוחרים מ-55 נקודות הזכות 35 מתוכן, והשאר מקצועות בחירה.
הנדסה אזרחית בהתמחות מבנים, ניהול ובנייה, תחבורה, משאבי מים או סביבה – במסלול זה בוחרים 55 נקודות מהמסלול עצמו.
התמחויות אלו כוללים גם תואר בהנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה, או הנדסת סביבה ללא תואר בהנדסה אזרחית.