לימודי ביוטכנולוגיה בטכניון

מסלול ביוטכנולוגיה מכשיר אתכם לעבוד עם מוצרים שמיוצרים ומיובאים, תוך כדי לימוד כיצד לפתח מוצרים שיעמדו בסטנדרטים בינלאומיים מחמירים. כיום כל מי שנמצא בתחום מחקרי כלשהו יודע כי העתיד נמצא בתעשייה הביוטכנולוגית בארץ. תעשייה זו משלבת מדעי החיים, הנדסה ורפואה, ועתידה לשנות את המדע המודרני של המאה ה-21.

מסלול לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון הינו אחד המסלולים היוקרתיים בעולם ללימודי ביוטכנולוגיה. סטודנטים בטכניון מקבלים הזדמנות לחקור תחומי ביוטכנולוגיה שונים ולקבל הכשרה של מהנדסה בתעשיית המזון ובתעשייה הביוטכנולוגית. בכל הנוגע לפיתוח קריירה, המסלול מספק הזדמנות אמיתית, שכן תעשיית המזון היא מהגדולות בתעשייה בישראל. בעקבות הכניסה של חברות ענק לשותפות עם תעשייה מקומית בארץ, נוצר גידול אדיר בצורך במהנדסים ביוטכנולוגיים.

מה עושים עם תואר בביוטכנולוגיה?

תואר בביוטכנולוגיה בטכניון לא רק מספק עניין ועתיד אקדמי, אלא מאפשר לסטודנט להשתלב בקלות בתעשיות המזון והביוטכנולוגיה בארץ ובעולם. הסטודנט לומד על פיתוח מוצרים, ייצורם, אריזתם ושיווקם, החל מיצירת חומרי הגלם ועד לצריכתם הסופית.

מה לומדים בתואר?

במהלך התואר תלמדו על תחומי תחומי הכימיה, הביולוגיה, הפיסיקה, ההנדסה והסביבה. בתואר תלמדו לטפל בחומרים מורכבים הנובעים ממקורות ביולוגיים. ישנה אחריות ציבורית רבה למי שעוסק בביוטכנולוגיה שכן המוצר הסופי חייב לעמוד בסטנדרטים ולהבטיח את איכותו ואת ערכו התזונתי ובטיחותו. תוכנית הלימודים בטכניון כוללת ארבע שנות לימוד, ובסופן הסטודנט מקבל תעודת BSc בהנדסת ביוטכנולוגיה ומזון.

תכני הלימוד

בתואר לימודי ביוטכנולוגיה בטכניון לומדים על נושאים כגון: אבטחת איכות, ביולוגיה וביוכימיה, מיקרוביולוגיה, כימיה של מזון, הנדסה וטכנולוגיה של מזון, הנדסה גנטית, ביוטכנולוגיה, תזונה, טוקסיקולוגיה, הנדסת אריזה ועוד.

ביוטכנולוגיה לתואר שני

הטכניון מקיים גם תוכנית לתואר שני ושלישי לבוגרי המסלול. עבודת המחקר לתארים אלו יכולה להיעשות בתחומים הבאים: הנדסה וטכנולוגיה של מזון, ביוטכנולוגיה, הנדסת אריזה, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה מולקולרית, כימיה ופיסיקה של מזון, תזונה וטוקסיקולוגיה. הבוגרים יכולים להשתלב בתוכניות ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסה אזרחית וסביבתית, הנדסה חקלאית והנדסה ביורפואית.

עבודה לאחר התואר

הטכניון מספק שער כניסה לעבודה בתעשיית המזון, בתעשייה הביוטכנולוגית, בתעשיית התרופות, בתעשיית הקוסמטיקה, במוסדות מחקר, במכוני תקינה, במוסדות ממשלתיים הקשורים בפיקוח על תעשיות המזון, בחברות תכנון, בחברות יעוץ, הדרכה ושיווק וכן בגופים האחראים על איכות הסביבה.