לימודי תקשורת באוניברסיטה הפתוחה

האוניברסיטה הפתוחה כשמה כן היא, פותחת את שעריה לכול מי שמעוניין ללמוד תקשורת ללא תנאים מוקדמים, גם מי שרוצה ללמוד קורסים בודדים יכול להירשם לאוניברסיטה הפתוחה וגם מי שמעוניין להירשם לתואר ראשון או שני.

להתקדם ולהצליח בזכות ההישגים שלך

ההישגים בלימודים הם המפתח להצלחה באוניברסיטה הפתוחה, התלמידים נדרשים ללמוד בצורה עצמאית, קפדנית ויסודית בביתם ולעמוד בלוח הזמנים של הקורס. באוניברסיטה הפתוחה כל סטודנט קובע לעצמו את קצב הלימוד שלו והוא יכול להתאים את הלימודים על פי הזמן הפנוי שקיים ברשותו ולשלב חיי משפחה עם עבודה ולימודים. הסטודנטים לתואר ראשון יכולים לעצב ולבחור בעצמם את תוכנית הלימוד שלהם.

מהות המסלול ללימודי תקשורת

מהות לימודי התקשורת באוניברסיטה הפתוחה היא להעניק לתלמידים את מירב הידע התיאורטי הנדרש כדי להבין את עולם התקשורת, כיצד הוא פועל, כיצד התקשורת משפיעה על הסביבה ועל החברה וכן לתת לסטודנטים את הכלים המעשיים אשר יעזרו להם בעתיד להשתלב בהצלחה בעולם התקשורת התחרותי. במסלול לתקשורת של האוניברסיטה הפתוחה ישנן מספר סדנאות ייחודיות כגון: סדנה בכתיבה עיתונאית, סדנת סרטי תעודה, סדנה בעריכת וידאו בעידן הדיגיטלי, סדנת רדיו וכדומה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול לתואר בתקשורת

האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לסטודנטים לתקשורת להרכיב בעצמם את תכני הלימוד שלהם על ידי בחירה במספר קורסי חובה ומספר קורסי רשות על פי המתבקש לתואר ראשון, הייחודיות של המסלול היא שהסטודנט יכול לבחור מספר קורסים שקרובים ללבו ולא להיצמד למסלול אחד מוגדר מראש, כך הוא לדוגמה יכול לשלב בין לימודי רדיו לבין לימודי כתיבה עיתונאית. המבחר של הקורסים הקיימים במסלול זה הוא מגוון מאוד כגון: תקשורת ודעת קהל, אמצעי תקשורת המונים בישראל, סדנה בעריכה עיתונאית, סדנת סרטי תעודה, תקשורת כתרבות, מבוא לאומנות הקולנוע ועוד.

הדרכה בלמידה

מכיוון שהאוניברסיטה הפתוחה שמה דגש גדול על לימודים שחלק ניכר מהם נעשים בצורה עצמאית, האוניברסיטה מציעה לתלמידה מרכז הדרכה בלמידה, שם הסטודנט יכול ללמוד כיצד לומדים נכון לימודים אקדמאים, הלימודים יכללו בין השאר: ארגון הלמידה וקריאה אקדמית, ניתוח שאלות וכתיבת תשובות, הכנה לבחינה, יסודות בכתיבה אקדמית, מפגשי תרגול באנגלית ועוד.

תנאי קבלה לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה

כפי שנאמר שתחילת המאמר אודות האוניברסיטה הפתוחה, לאוניברסיטה הפתוחה אין תנאי קבלה מקדימים, אבל כדי להצליח בלימודים ולקבל תואר ראשון או שני, על הסטודנט להגיע להישגים הנדרשים ממנו בכול קורס וקורס וכן לצבור את מספר נקודות החובה והזכות הנדרשים ממנו.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד באוניברסיטה הפתוחה כפוף להנחיות של המועצה להשכלה גבוהה והוא משתנה גם בהתאם לסוג ההנחיה, לדוגמה שכר לימוד לקורס בהנחיה רגילה לתואר ראשון הוא 1,925 ש"ח, שכר לימוד לתואר ראשון בהנחיה מוגברת הוא 2,130 ש"ח, כמו כן ישנן הנחות בשכר לימוד למועמדים שסיימו שירות צבאי וכן לנרשמים לאותו קורס בפעם השנייה.

הזכאות למלגות באוניברסיטה הפתוחה מחושבת על פי הנתונים היחסיים של הסטודנטים בהשוואה לכלל מבקשי המלגות. הקריטריונים הנבדקים לזכאות הם: מצבו המשפחתי והכלכלי של הסטודנט, מקום מגוריו, היקף שעות העבודה שלו, הישגים בלימודים, שירות צבאי, היקף הלימודים וכדומה.