לימודי קולנוע באוניברסיטה הפתוחה

החל מעריכה קולנועית ועד בימוי ותסריטאות, באוניברסיטה הפתוחה תמצאו מגוון לימודי קולנוע שונים לתואר ראשון וללימודי תעודה.

רוצים ללמוד קולנוע באוניברסיטה הפתוחה? האוניברסיטה מציעה מסלולי קורסים לקולנוע וכן מסלול נוסף לתואר ראשון. בין התחומים שאפשר ללמוד בהם במסגרת לימודי קולנוע:

  • עריכה קולנועית
  • לימודי טלוויזיה
  • בימוי קולנועי כיתת אמן
  • רשימת הקורסים
  • פירוט הקורסים
  • תואר ראשון
  • תסריטאות לקולנוע ולטלוויזיה
  • תחקיר ובימוי דוקומנטריים

בימוי קולנועי כיתת אמן – תואר ראשון

אם חיפשתם תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה בתחום הקולנוע, כדאי לכם לקרוא על מסלול בימוי קולנועי, שמאפשרים לשלב בין לימודים לתואר ולימודים מעשיים.  בין הקורסים שתלמדו במסלול:

  • תקשורת המונים
  • תקשורת: טכנולוגיה, חברה, תרבות
  •  לשון ותקשורת
  • מבוא לחשיבה חברתית
  • סדנה מרוכזת ביסודות הצילום
  • המבע הקולנועי בראי התקופה
  • סדנת אמן – בימוי
  • יסודות התסריט
  • משחק מול מצלמה
  • נושאים נבחרים במדיום הקולנועי ובמדיום הטלוויזיוני
  •  תולדות הקולנוע
  • קלאסיקה בחקר התקשורת: מבט מחודש
  • אמצעי תקשורת המונים בישראל
  • תקשורת ודעת קהל

לימודי טלוויזיה וקולנוע

במהלך לימודי טלוויזיה ולימודי קולנוע של בית הספר חשיפה תקבלו את כל הידע הדרוש כדי לעבוד בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה – בחברות הפקה ובגופים המשדרים לערוצי הטלוויזיה ולאינטרנט – כעורכי סרטים עלילתיים, תיעודיים ותעשייתיים, כעורכים מקצועיים באולפני פוסטפרודקשן בתחומי הקולנוע, הטלוויזיה והווידאו, כבמאים, כתחקירנים וכצלמים. בית הספר חשיפה מציע מגוון תכניות לימודים יסודיות ואיכותיות בתחום הקולנוע והטלוויזיה ברמה אקדמית גבוהה.

עריכה קולנועית מקצועית

בפתוחה תלמדו עריכה קולנועית מקצועית ואיכותית, ותדעו כיצד לערוך סרטים בצורות שונות.  בלימודים תעברו על:

  • טכניקות חיתוך וחיבור תמונה לתמונה ובהתאמתה לפסקול
  • יצירת סרטים עלילתיים, סרטים תיעודיים, פרסומות, או קליפים מוסיקליים.
  • יצירת סוגי מבנה שונים בסרט: סיפורי (רציף), דרמטי, דינמי, רגשי, אינטלקטואלי, תמטי ועוד.
  • קומפוזיציה משולבת After Effects.
  • עריכת סרטים עלילתיים, תיעודיים ותעשייתיים
  • עריכה באולפני פוסטפרודקשן מקצועיים לקולנוע, לטלוויזיה ולווידאו
  • עבודה בחברות הפקה ובגופים המשדרים לערוצי הטלוויזיה

בימוי קולנועי כיתת אמן

בלימודי קולנוע כיתת אמן לומדים על דיבור בשפת הקולנוע והבימוי הקולנועי, כתיבת תסריט, אינטרפרטציה של התסריט, בניית השוטינג, המיזסצינה, בימוי והדרכת השחקנים, הצילום והעריכה של הסרט. בנוסף הסטודנט מביים ועובד עם צוות על סט, תוך בימוי תרגילים שונים. בסוף הקורס יצא לכם לביים ולהפיק סרט גמר כפרויקט מסכם. מטרת הסדנה, העמקה של יכולת הביטוי האישי בתחום הקולנועי והטלוויזיוני והקניית כלים מעשיים הנדרשים לתחום הבימוי וההפקה. הסטודנטים ילמדו תהליכי הפקה של סרט, כתיבת תסריט של סרט קצר, על כוחה של המצלמה, משחק מול מצלמה – שיטות משחק מגוונות המשמשות שחקני קולנוע, ועוד.

מסלול לימודים חד־שנתי, לימודי ערב. הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע בשעות הערב, במשך 26 מפגשים (שנה אקדמית). נוסף לכך נדרשים הסטודנטים לבצע מטלות ותרגולים מחוץ לשעות הלימודים.

קורס תסריטאות לקולנוע ולטלוויזיה

מרכז מקצועי: צביקה קרצנר, מבכירי התסריטאים בארץ.

בקורס תסריטאות תלמדו לכתוב תסריט בצורה מקצועית לקולנוע ולטלוויזיה.

מה לומדים בקורס? הגדרת תסריט – תבנית תסריט לקולנוע; כותרת הסצנה; תיאור נרטיבי (פעולה וחלל) – שם הדמות, הוראות משחק, דיאלוג, Voice Over, Off Screen; תהליך הכתיבה – משלב הרעיון דרך סינופסיס־טריטמנט ועד לתסריט; תסריט צילומים; שכתוב תסריט; הסרט כפרשנות של התסריט; מבנה התסריט הקלאסי – שלוש המערכות; פרוטגוניסט; אנטגוניסט; אירוע מחולל; רצון דרמטי של דמות; בחירה של דמות; זרמים נוספים בנרטיב העלילתי – האנטי־מבנה ("ספרות זולה"); מבנה מינימליסטי (ריבוי גיבורים וסיפורים – "תמונות קצרות"); הקונפליקט – פער בין ציפייה לתוצאה; סוגי קונפליקט; שילוב בין קונפליקטים; ז'אנרים (מוסכמות ושבירתן) – הרפתקה, מתח, מסתורין, קומדיה, Set Up Pay Off; אפיון דמות; תחקיר; ביוגרפיה של דמות פיקטיבית; דמויות אמיתיות כמקור השראה; עיבוד מספרות לקולנוע; כתיבה לטלוויזיה; עבודת מערכת; מקצועות הלוואי של התסריטאות – ז'אנרים טלוויזיוניים של אמצע הדרך.

משך הקורס (לימודי תסריטאות): 14 מפגשים, בני 3 שעות שבועיות כל מפגש, יתקיימו אחת לשבוע בשעות הערב.

תחקיר ובימוי דוקומנטריים

בקורס תחקיר ובימוי דוקומנטריים תלמדו להיות יוצרים דוקומנטריים ותתמחו בעיתונאות טלוויזיה. הקורס מקנה כלים מעשיים ליצירה הדוקומנטרית תוך הדגשת הזרמים המובילים בתעשייה, היצירה האישית, והדוקו–אקטיביזם.

מה לומדים בקורס? תחקירי שטח, כתיבת תסריטים לכתבות תחקיר וסרטים, הפקה עצמאית, בימוי, יסודות התחקיר, התחקיר כבסיס ראשוני לעבודת הטלוויזיה, פיתוח חשיבה חתרנית ויוצרת, , התחקיר המצולם, אבני הבניין של התסריט הדוקומנטרי, התסריט כסיפור קצר, המעבר מרעיון לתחקיר ולתסריט, כתיבת סינופסיס ותסריט, הקונפליקט בסרט דוקומנטרי, הז'אנרים המובילים כיום.
הפקה: ההפקה הדוקומנטרית – מהי; המפיק העצמאי; כתיבת הצעות הגשה באופן אטרקטיבי לגופי שידור וקרנות; תורת התקציב: הפקה ראשונית ללא תקציב כולל – כיצד עושים את זה; קו–פרודוקציה: הדרך להפקות בינלאומיות; שיטות להשגת מימון בינלאומי – קרנות וארגונים נותני חסות; מצב שוק הדוקומנטרי בארץ; פיצוח שאלת מיליון הדולר של “מה הולך היום"; כיצד ייראה תחום הטלוויזיה של המחר; האינטרנט, IPTV והמודל העסקי המסתמן להפקה ושיווק סרטים.
צוהר לבימוי: כיצד מביימים סרט וכתבה דוקומנטריים; מה קורה כשהתסריט והמציאות לא נפגשים; חשיבות הפתיחה; נקודת האמצע בסרט; כיצד נסיים סרט – "טעם של עוד" או מילוי הצפיות; מה בין עריכה לבימוי; האם גם אני יכול צעדים ראשונים בפיתוח רעיון אישי.

משך הסדנה: 17 מפגשים, בני 5 שעות שבועיות כל מפגש, יתקיימו אחת לשבוע בשעות הערב.
מרכז מקצועי: אמיר גרא, עיתונאי, במאי ומפיק סרטים דוקומנטריים.

קורס עריכה ופוסטפרודקשן – לימודי בוקר

בקורס עריכה ופוסטפרודקשן תלמדו לערוך סרטים קצרים , פרסומות, קליפים, סרטים תיעודיים קצרים, ולמעשה תקבלו הכשרה מלאה של אנשי פוסטפרודקשן.

כמה זמן זה נמשך? לימודי עריכה ופוסטפרודקשן נמשכים שנה אקדמית – שני סמסטרים, בשעות היום.

תכני הלימודים: צילום ועריכה וידאו, עריכה רעיונית ויסודות העיצוב הגרפי, יצירה ועיצוב פסקול,

בוגר בקולנוע

  • להבין סרטים: מבוא לאמנות הקולנוע
  • סיפורת ישראלית ועיבודיה לקולנוע
  • תולדות הקולנוע א: 1939-1895
  • תולדות הקולנוע ב: 1980-1940
  • תורת הספרות והתרבות: אסכולות בנות-זמננו
  • תאוריה והיסטוריה של הקולנוע
  • הקולנוע כהיסטוריה: לדמיין ולביים את המאה ה-20
  • הקומדיה הרומנטית: היסטוריה, אידאולוגיה ומגדר
  • בין במאי למחבר
  • הקבץ ב: קולנוע ישראלי ומזרח-תיכוני
  • מיתוס ואתוס בקולנוע הישראלי
  • הקולנוע הישראלי במפנה האלף
  • ז'אנרים של המותחן בקולנוע
  • זיכרון, טראומה ופנטזיה בקולנוע האמריקני
  • מזרח ומערב בקולנוע הישראלי
  • הקולנוע הפלסטיני
  • ניצולי שואה, זרים ואחרים בקולנוע ובספרות הישראליים

 

המועצה להשכלה גבוהה נתנה אישור פרסום והרשמה לתכנית הלימודים לקולנוע.