באוניברסיטה העברית בירושלים שהחלה את פעילותה האקדמית כבר בשנת 1925, הדגש הושם כבר בימים ההם על פיתוח המחקר. מאז ועד היום האוניברסיטה העברית בירושלים היא לשם דבר בעולם המחקר בעולם כולו. האוניברסיטה העברית בירושלים נחשבת לאחת מהאוניברסיטאות הטובות בעולם הן בלימודי המדעים המדויקים והן במדעי הרוח באוניברסיטה לומדים כיום כ- 23.000 סטודנטים.
הלימודים ללימודי תעודת הוראה, לסטודנטים הלומדים לתואר הראשון, הם לאורך שנתיים ימים. סטודנטים שלהם תואר אקדמי יכולים לסיים את הלימודים במשך שנה אחת בלבד. הלימודים לתעודת הוראה עבור מורים העוסקים בהוראה בפועל נמשכים גם הם שנה אחת אך ניתן לפרוס אותם לשנתיים. בניית תכנית הלימודים היא באחריות הסטודנטים והיא צריכה לענות לכל דרישות המחלקה ללימודי ההוראה. אפשר להיעזר בשנתון הפקולטה למדעי הרוח, במזכירות לענייני תלמידים או באתר באינטרנט של בית הספר לחינוך.
תכנית הבסיס היא – בהיקף של 24 ש"ש -.ללימודי הוראה במקצוע אחד ומיועדת לסטודנטים שסיימו לפחות שתי שנות לימודים בחוגים דיסציפלינאריים לתואר ראשון. המסלול לתעודת הוראה מכשיר מורים לחטיבת הביניים והתיכון במקצועות: מדעי הרוח, מדעי החברה, מדעי הטבע, לימודי שפות, אומנויות, הכשרה בתחומי החינוך, מקצעות הוראה בין תחומיים, של"ח וידיעת הארץ. סטאז' – חובה על הלומדים בלימודי תעודת הוראה לעבור שנת התמחות בהוראה. רק לאחר העמידה בהצלחה בשנת ההתמחות משרד החינוך ייתן את רישיון ההוראה הקבוע. בשנה זו החובה היא לעבוד לפחות שליש משרה בשכר (וצובר ותק) ובנוסף להשתתף בסדנאות התמחות.
מטרת המסלול היא להכשיר מורים אקדמיים ולתת להם ידע נרחב בפסיכולוגיה, פדגוגיה ובכל שאר המקצועות הנלווים להוראת התלמידים. כלים אלו מאפשרים למורה להבין את התלמידים, לפתח דרכים דידקטיות המתאימות להם ולמצוא פיתרונות יעילים ונכונים לצרכים המשתנים ללא הרף של התלמידים בגילאים אלו. סדנאות ההתמחות בשנת הסטאז' של האוניברסיטה העברית בירושלים תומכות ועוזרות בשנה הראשונה, החשובה כל כך לפריצת הדרך של המורה החדש.
המרצים במסלול זה הינם: ד"ר אייזמן תמי, ד"ר איש שלום דבורה, גב' אמיר יהודית, ד"ר אסטרחן קריסטה, ד"ר אשכנזי אסתר, ד"ר בוקובזה גבי, ד"ר בינשטוק אסנת, ד"ר בן דוד קוליקנט יפעת, ד"ר ברגר רבקה, מר בר כוכב ישראל, מר ברק דב, גב' גריינר שפרה, גב' הומינר גלי, ד"ר הורביץ אסתר. בנוסף מרצים גם: פרופ' זוהר ענת, ד"ר זלצר אסף, ד"ר טוביאס אשלי, גב' טייר נעמה, ד"ר טסלר ריקי, ד"ר יקר ולרי, גב' כהן נעה, מר לייסנר יונתן, גב' לינק מיכל, ד"ר מטיאש יהושע, ד"ר שץ אופנהיימר אורנה, מר שמחון מיכה, ד"ר שוורץ יהודה, פרופ' שוורץ ברוך, ד"ר קוהאן מס ג'ודי, ד"ר קדר ירדן ועוד.
שכר הלימוד השנתי הינו בסך של 12,866 ₪ לשנה, ללא הסבסוד הממשלתי. סטודנטים לתואר בוגר רשאים להגיש בקשות למלגה על בסיס כלכלי, או על בסיס הישגיים ומצוינות בלימודים. ניתן גם לבקש הלוואה בתנאים מועדפים. כל בקשה ובקשה נבדקת לגופה. קיימת גם כן "קרן השפע למצטיינים" המעניקה למספר תלמידים, בעלי נתונים גבוהים במיוחד, סך של 7,000 $ לשנה. אפשר להשיג עוד פרטים בקשר למלגות על סמך מוצא או מקום מגורים, באתר המלגות של האוניברסיטה. המלגה המינימאלית היא 15% הנחה משכר הלימוד והמלגה המקסימאלית היא בסך של 50% משכר הלימוד.