לימודי תיאטרון באוניברסיטה העברית בירושלים

החוג לתאטרון באוניברסיטה העברית כולל מגוון רב של סדנאות והרצאות המכירים לסטודנטים את תולדות ורזי אמנות התיאטרון.

ללמוד תיאטרון ולנשום אוויר הרים

האוניברסיטה העברית הוקמה בהר הצופים בירושלים בשנת 1925, ומאז ועד היום היא מהווה גוף אקדמי ומחקרי מן החשובים והמובילים בארץ. באוניברסיטה לומדים כ-23,000 תלמידים לתארים בוגר, מוסמך ודוקטורט. לאוניברסיטה שלושה קמפוסים בירושלים: הר הצופים, גבעת רם ועין כרם וקמפוס ברחובות. פקולטות האוניברסיטה הן: מדעי הרוח, מדעי החברה, משפטים, מדעי הטבע והמתמטיקה, רפואה, רפואת שיניים והפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. בנוסף באוניברסיטה העברית ישנם 14 בתי ספר: לחינוך, למדעי התזונה, לבריאות הציבור ורפואה קהילתית, לרפואה וטרינרית, למנהל עסקים, לריפוי בעיסוק, לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית, למדיניות ציבורית וממשל, לרוקחות, לרפואה, לרפואת שיניים, להנדסה ולמדעי המחשב, לסיעוד ובית הספר לתלמידים מחו"ל.

מהות המסלול

תכנית לימודי התאטרון משלבת שיעורים עיוניים עם התנסות מעשית עשירה. מרצי ומורי החוג מורכבים מאנשי אקדמיה ומחקר מתחום חקר אומנות התיאטרון לצד אנשים מוכרים העוסקים בתאטרון בארץ. הלימודים בחוג מעודדים יצירה עצמית תוך דגש על מצויינות אקדמית. תכנית הלימודים כוללת שיעורי מבוא העוסקים במרכיבים השונים של התאטרון ובתולדות התאטרון, תיאוריות בתאטרון, תאטרון ישראלי, אידי, ויהודי, תאטראות בעולם ותאטרון נסיוני. בנוסף התכנית כוללת התנסות מעשית בסדנאות כגון: תנועה, בימוי, משחק, אלתור וכתיבה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

לימודי התאטרון באוניברסיטה העברית מקנים ידע רב בתחום התאטרון כמו גם מיומנויות המכינות את הסטודנטים לעבודה בתחום. השילוב המרתק בין הלימודים התיאורטיים לבין ההתנסות המעשית מפתח את היצירתיות ומאפשר צורות התבטאות שונות. בוגרי החוג לתיאטרון יכולים להשתלב במגוון רחב של עבודות בתחומים שונים, כגון: תרפיה – תרפיה בדרמה ובתנועה, ליצנות רפואית; מחקר – הלימודים מהווים בסיס להמשך לימודים מתקדמים ועבודה באקדמיה; הוראה – לימוד וריכוז מגמות תאטרון בבתי ספר; תאטרון קהילתי – הנחיית קבוצות במתנ"סים ובקהילות שונות. לימודי תאטרון באוניברסיטה העברית מאפשרים לסטודנטים לא רק ללמוד באופן מעשי כיצד לשחק או לביים, אלא בעצם להבין את מהותו המרתקת והייחודית של התאטרון.

תנאי קבלה

ניתן להתקבל לחוג ללימודי תאטרון באוניברסיטה העברית בקבלה ישירה עם בגרות מלאה וציון של לפחות 600 בפסיכומטרי, או עם ציון ממוצע בבגרות 9.75 ומעלה (ללא פסיכומטרי). ניתן גם להתקבל על סמך ציון משוקלל של הציון הפסיכומטרי עם ממוצע ציוני הבגרות לפי קריטריונים שהאוניברסיטה קובעת.

מרצים

הסגל האקדמי בחוג לתאטרון באוניברסיטה העברית כולל את: פרופ' יהודית מורלי, ד"ר ז'נט מלכין, ד"ר חוה אלדובי, גב' טרדה בן-חור, מר שי בר יעקב, פרופ' דבורה גרא, ד"ר הילדה ונגרובר, גב' מיה יוגל, ד"ר אולגה לויטן, גב' נירה מוזר, גב' אלינה מלצר, גב' ויקטוריה סרויה, גב' פרנסואז קרויאט, גב' רים שומשום, פרופ' אייזק בן אבו, ד"ר ז'נט מלכין ועוד.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד בחוג לתאטרון הוא אוניברסיטאי ונכון לתשע"א עומד על 12,866 ש"ח. פרס של $1,000 ינתן בתחרות מיצגים של החוג לתאטרון. כמו כן, האוניברסיטה העברית מציעה מלגות סיוע והלוואות ללא ריבית מקרנות האוניברסיטה. בנוסף, ישנם גופים וקרנות חיצוניים המעניקים מלגות לסטודנטים לתואר ראשון על-פי קריטריונים שונים.