לימודי פסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים

בשנה הראשונה הלימודים במסלול לימודי פסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית ירושלים, הם במסלול דו חוגי בלבד, רק משנת הלימודים השנייה אפשר ללמוד במסלול חד חוגי.

לימודי פסיכולוגיה המתמקדים במחקר האמפירי

האוניברסיטה העברית בירושלים החלה את פעילותה האקדמית בשנת 1925, במחשבה לפתח בעיקר את המדע והמחקר. מאז ועד היום האוניברסיטה העברית בירושלים שואפת למצוינות, התקדמות ופריצת דרך בכל התחומים ולכן נפתחים בה מכונים מעבדות ומרכזי מחקר חדשים כל הזמן, מתוך האמונה שהמחקר הוא אבן היסוד של פריצת הדרך. האוניברסיטה העברית בירושלים נחשבת לטובה ביותר בארץ ואחת מהטובות בעולם. לומדים בה כיום כ- 23.000 סטודנטים הזוכים לקבל לימודים ברמה אקדמית גבוהה במיוחד, תוך שימת דגש על תהליכי המחקר והבנתם.

מהות המסלול

בשנה הראשונה הלימודים במסלול לימודי פסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית ירושלים, הם במסלול דו חוגי בלבד, רק משנת הלימודים השנייה אפשר ללמוד במסלול חד חוגי. במשך תקופת הלימודים הסטודנטים לומדים בעיקר על המושגים הבסיסיים בכל שטחי הפסיכולוגיה השונים כגון: פסיכולוגיה קוגניטיבית, אבנורמלית, תהליכי התפתחות ותהליכים חברתיים, תורת האישיות וסוגי המבחנים השונים העוזרים באבחונים ועוד מושגים ונושאים רבים הקשורים לתחום. בנוסף מפתחים הסטודנטים את כישוריהם בנושא זה על ידי התנסויות מחקריות ולמידה של שיטות טיפוליות מגוונות בהם הם מתנסים באמצעות הדרכה קפדנית של הצוות המומחה.

מטרות המסלול ויתרונות המסלול

התואר בוגר בפסיכולוגיה אינו מקנה אישור לעבוד כפסיכולוג קליני, לצורך כך הסטודנט חייב לסיים תואר שני וסטאז' במקצוע, אבל התואר הראשון בפסיכולוגיה של האוניברסיטה העברית בירושלים מקנה לסטודנט את האפשרות להשתלב בתחומי העבודה השונים העוסקים בהתנהגות החברתית כגון: במשאבי אנוש, הדרכה חינוכית וטיפולית, מטפלים לא מקצועיים במוסדות שונים. בנוסף על כך בוגרי התואר הראשון יכולים לעסוק בהוראה ובמחקר מדעי ההתנהגות. לאחר תואר שני וקבלת תואר פסיכולוג קליני אפשר לעבוד בטיפול וייעוץ בכל תחומי הפסיכולוגיה בהם הסטודנטים עברו התמחות.

מרצים

סגל המרצים של האוניברסיטה העברית בירושלים בכלל ושל המסלול ללימודי פסיכולוגיה בפרט הינו מהשורה הראשונה בארץ, מרצים מחו"ל מוזמנים לעיתים קרובות להעביר ימי עיון וסדנאות בתחום הפסיכולוגיה, הסגל הקבוע של האוניברסיטה עוסק במחקר באופן פעיל ובין השאר המרצים כותבים ומפרסמים מאמרים בכתבי העת המקצועיים בארץ ובעולם.

תנאי קבלה

הקבלה לפקולטה למדעי החברה בחוג לפסיכולוגיה הינה – 11.25 נקודות בציוני תעודת הבגרות ו-740 נקודות בפסיכומטרי, אפשר לשקלל את ציוני הפסיכומטרי עם תעודת בגרות, בנוסף ניתן להתקבל על בסיס של מכינה קדם אקדמית או מכינה לתלמידים מחו"ל של האוניברסיטה העברית.

עלויות ומלגות

שכר הלימוד באוניברסיטה העברית בירושלים הינו 12.866 ₪ לשנה.
כל סטודנט שנרשם לתואר ראשון יכול להגיש בקשה למלגה על בסיס של הישגיים לימודיים או בשל צורך כלכלי. כמו כן ישנה האפשרות של קבלת הלוואה, כל בקשה ובקשה נבדקת והקריטריונים לקבלת מלגה תלויים בשילוב של המצב הכלכלי וההישגים הלימודיים.
"קרן השפע למצטיינים" מעניקה לתלמידים מצטיינים במיוחד 7000 $ לשנה למימון לימודיהם. עוד פרטים על מלגות על סמך מוצא או מיקום מגורים אפשר למצוא באתר המלגות של האוניברסיטה העברית. המלגה המינימאלית היא בסך של 15% משכר הלימוד והמלגה המקסימאלית היא בסך של 50% משכר הלימוד.