האוניברסיטה העברית ירושלים, אשר הקמפוס המרכזי שלה נמצא בהר הצופים הוקמה בשנת 1925, כאשר ההחלטה על הקמת אוניברסיטה התקבלה עוד בשנת 1913 על ידי הקונגרס הציוני הארץ ישראלי שהתכנס בעיר וינה. בשנת 1981 נפתח מחדש הקמפוס בהר הצופים לאחר שנים של עבודות שיקום ושיפוץ ומאז האוניברסיטה העברית ירושלים ממשיכה לצמוח ולהתפתח הן מבחינת מספר התלמידים והן מבחינת התוכניות החדשות ומרכזי המחקר שנפתחים מידי שנה.
בית הספר מנסה להעניק לתלמידיו היבטים תיאורטיים שיעניקו להם בסופו של דבר את הכלים המעשיים להתמודד עם סוגיות הקשורות לניהול במהלך עבודתם. בית הספר מעודד את יזמות הסטודנטים בתחומי הניהול והוא פיתח מספר תוכניות לימוד ייחודיות המאפשרות לסטודנטים שלו להתמודד עם אתגרים עסקיים בזמן אמת, תוך פיתוח ראיה אסטרטגית אינטגרטיבית.
במסגרת לימודי מנהל עסקים כול סטודנט יכול לבחור התמחות ראשית והתמחות משנית מבין התחומים הנ"ל: אסטרטגיה ויזמות, חקר ביצועים וניהול התפעול, מימון ובנקאות, מערכות מידע, התנהגות ארגונית ומנהל משאבי אנוש ושיווק.
מטרת המסלול ללימודי מנהל עסקים היא להכשיר את הסטודנטים ולהופכם למנהיגים עסקיים שיכולים להגיע לפתרון בעיות באמצעות אסטרטגיות ניהול מתקדמות ולעשות זאת ברמה ובאיכות מקצועית גבוהה ביותר. בית הספר למנהל עסקם של האוניברסיטה העברית ירושלים פועל ללא הרף כדי ליזום ולפתח מתקני הוראה חדשניים ולהטמיע שיטות הוראה מתקדמות. האוניברסיטה העברית ירושלים שואפת להיות בחזית המחקר והחדשנות בתחום מנהל העסקים תוך פיתוח תשתית רציפה של חוקרים רציניים, משאבים ומתקנים.
סגל המרצים בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית ירושלים מונה סגל אקדמי, סגל מנהלי, מרצים מן החוץ, תלמידי מחקר, עוזרי הוראה מדריכים ואסיסטנטים העושים ככל יכולתם כדי להעביר את הידע שברשותם ברמה האקדמית הגבוהה ביותר.
הקבלה לתואר ראשון בבית הספר למנהל עסקים מבוססת על ציון משוקלל כאשר הבחינה הפסיכומטרית מקבלת משקל של 70% ואילו בחינת הבגרות מקבלת משקל של 30% מהציון המשוקלל. ניתן לשקלל את ציוני הבחינה הפסיכומטרית יחד עם ציוני מכינה אקדמית ומכינה לתלמידים מחו"ל. תלמידים בעלי תואר דוקטור יוכלו להתקבל ללימודים ללא צורך במבחן פסיכומטרי.
שכר הלימוד באוניברסיטה העברית ירושלים מחושב על פי מכפלת שעות הלימוד בקורסים הרשומים בתכנית הלימודים. האוניברסיטה העברית ירושלים מעניקה פרסי הצטיינות לתלמידים בעלי הישגים גבוהים, הזכאות לפרסים נקבעת על פי שילוב בין ממוצע הציונים בבגרות יחד עם ציון המבחן הפסיכומטרי, באתר של האוניברסיטה העברית ירושלים ניתן לקבל פרטים מדויקים יותר בנוגע למלגות ההצטיינות.